13 خاصیت اثبات شده قهوه برای سلامتی

به گزارش مجله سرگرمی، یادتان می آید شب های امتحان وقتی هنوز دو سوم کتاب را نخوانده بودید به اولین چیزی که پناه می بردید یک فنجان قهوه بود. بله، همه مردم قهوه را به خاطر شب زنده داری اش خوب می شناسند. ولی واقعیت این است که قهوه ویژگی های دیگری هم برای سلامتی بدن دارد.

13 خاصیت اثبات شده قهوه برای سلامتی
در حقیقت قهوه یک نوشیدنی واقعا سالم است. این نوشیدنی، سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی مفیدی است که می توانند در بهبود سلامتی شما مؤثر باشند.

1. قهوه می تواند انرژی شما را بالا ببرد و شما را هشیارتر کندقهوه باعث می گردد کمتر احساس خستگی کنید و هشیاری شما را بالا می برد. این خاصیت به خاطر وجود یک ماده محرک در قهوه به نام کافئین است که در واقع، رایج ترین ماده روان گردان در جهان است.

به عبارت ساده، پس از نوشیدن قهوه، کافئین جذب جریان خون می گردد. این ماده پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی می رسد. کافئین پس از ورود به سیستم اعصاب مرکزی، به سراغ آدنوزین (عامل احساس خستگی و خواب آلودگی) می رود و مانع فعالیت آن می گردد. کافئین سبب افزایش فراوری نوراپی نفرین و دوپامین می گردد. نوراپی نفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک لازم است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است.

آزمایش های کنترل شده بسیار روی انسان ها، نشان می دهد قهوه، جنبه های مختلفی از عملکرد مغز را بهبود می بخشد، برای نمونه: حافظه، خلق و خو، هشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی.

خلاصه: کافئین مانع فعالیت یک پیغام رسان عصبی بازدارنده در مغز می گردد و این امر یک اثر تحریک نماینده به جا می گذارد و آن بهبود بخشیدن انرژی، خلق و خو و جنبه های مختلفی از عملکرد مغز است.

2. قهوه می تواند اثرات چربی سوزی داشته باشدآیا می دانستید کافئین تقریبا در تمام مکمل های چربی سوزی موجود در بازار، وجود دارد؟ یک علت خوب برای این ادعا هست: کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی سوزی آن، در عمل، اثبات شده است.

مطالعات متعدد نشان می دهد کافئین می تواند مقدار سوخت و ساز بدن را 3 تا 11 درصد بالا ببرد. مطالعات دیگر حاکی از آن است که کافئین دقیقا می تواند چربی سوزی را به مقدار 10 درصد در افراد چاق و 29 درصد در افراد لاغر، افزایش دهد. هرچند، این امکان وجود دارد که با مصرف طولانی مدت قهوه، این اثرات کم گردد.

خلاصه: مطالعات بسیاری نشان می دهد که کافئین می تواند فرایند چربی سوزی در بدن را افزایش دهد و مقدار سوخت و ساز بدن را بالا ببرد.

3. کافئین می تواند عملکرد فیزیکی را به طور چشمگیری بهتر کندکافئین، سیستم عصبی را تحریک می نماید و این کار سبب می گردد، سیگنال شکستن چربی بدن به سلول ها فرستاده گردد.

اما کافئین سطوح اپی نفرین (آدرِنالین) خون را هم بالا می برد. بدن انسان از طریق افزایش آدرنالین، به استرس های فیزیکی و احساسی، پاسخ می دهد که به آن پاسخ جنگ یا گریز می گویند.

کافئین به سلول های چربی دستور می دهد چربی بدن را بشنمایند. این چربی ها در قالب اسیدهای چرب آزاد و منبع سوخت، وارد جریان خون می شوند که به جز مغز، ماهیچه های قلبی و اسکلتی، اسیدهای چرب را ترجیح می دهند.

با وجود این آثار، عجیب نیست کافئین بتواند عملکرد فیزیکی را به طور میانگین 12-11 درصد، بالا ببرد. پس، منطقی است نیم ساعت قبل از بیرون رفتن از خانه و آغاز روز کاری، یک فنجان قهوه غلیظ نوش جان کنید.

خلاصه: کافئین می تواند مقدار آدرنالین را افزایش دهد و اسیدهای چرب را از بافت های چربی آزاد کند. کافئین بعلاوه، منجر به بهبود قابل توجه عملکرد فیزیکی می گردد.

4. در کافئین، مواد غذایی ضروری وجود داردقهوه چیزی بیش از یک نوشیدنی سیاه رنگ است. بسیاری از همین مواد مغذی که در دانه های قهوه وجود دارند، در نوشیدنی نهایی هم یافت می شوند.

یک فنجان قهوه حاوی مواد مغذی زیر است:

ریبوفلاوین (ویتامین ب2): تامین نماینده 11 درصد از مقدار توصیه شده روزانه

پانتوتنیک اسید (ویتامین ب5): تامین نماینده 6 درصد از مقدار توصیه شده روزانه

منگنز و پتاسیم: تامین نماینده 3 درصد از مقدار توصیه شده روزانه

مهمیوم و نیاسین (ویتامین ب3): تامین نماینده 2 درصد از مقدار توصیه شده روزانه

گرچه شاید به نظر مهم نباشد، اما اغلب مردم، روزانه بیش از یک فنجان قهوه می نوشند. بنابراین، اگر 4-3 فنجان قهوه بنوشید، آنگاه این مقادیر اندک، به سرعت زیاد می شوند.

خلاصه: قهوه حاوی مواد غذایی متعددی است، از جمله: ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، منگنز، پتاسیم، مهمیوم و نیاسین.

5. کافئین می تواند خطر دیابت نوع 2 را پایین بیاورددیابت نوع 2 یک بیماری بسیار جدی و شایع است که هم اکنون حدود 300 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. در این نوع دیابت، بدن انسولین فراوری می نماید، اما یا مقدار آن کافی نیست یا بدن نمی تواند از انسولین فراوری شده استفاده کند. در این شرایط، قند موجود در بدن نمی تواند وارد سلول های بدن گردد و در اثر تجمع آن، بدن دچار نارسایی می گردد.

بنا به بعضی دلایل، مقدار ابتلا به دیابت نوع 2 در کسانی که قهوه مصرف می نمایند، به طور چشمگیری پایین است. مطالعات نشان می دهد ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که بیشترین مقدار قهوه را مصرف می نمایند، 23 تا 50 درصد کمتر است و نتایج یک آنالیز دیگر هم حاکی از کاهش 67 درصدی احتمال ابتلا به این بیماری است.

طبق آنالیز های گسترده از داده های 18 تحقیق روی مجموع 457922 نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 7 درصد کاهش می دهد.

خلاصه: مطالعات مشاهده ای بسیاری نشان می دهد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در کسانی که قهوه مصرف می نمایند، بسیار پایین است. دیابت نوع 2 یک بیماری جدی است که حدود 300 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.

6. قهوه می تواند از شما در برابر بیماری آلزایمر و زوال عقل محافظت کندبیماری آلزایمر رایج ترین نوع اختلال عملکرد مغزی و علت عمده زوال عقل در سراسر جهان است.

معمولا افراد بالای 65 سال به این بیماری مبتلا می شوند. متاسفانه، هیچ درمان شناخته شده ای برای آلزایمر وجود ندارد. با وجود این، کارهای زیادی را می توان برای پیشگیری از این بیماری انجام داد از جمله، تغذیه سالم و ورزش، اما نوشیدن قهوه هم می تواند به طور شگفت آوری مؤثر باشد.

طبق تحقیقات اجرا شده، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در کسانی که قهوه مصرف می نمایند، بیش از 65 درصد کمتر است.

خلاصه: نوشیدن قهوه، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را بسیار کم می نماید. بیماری آلزایمر علت عمده زوال عقل است.

7. کافئین می تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را پایین بیاوردپس از آلزایمر، بیماری پارکینسون دومین بیماری رایج در حیطه عملکرد مغز است. این بیماری در اثر مرگ سلول های ترشح نماینده دوپامین (یک انتقال دهنده عصبی) به وجود می آید. مانند آلزایمر، برای پارکینسون هم هیچ درمان شناخته شده ای وجود ندارد که این امر اهمیت پیشگیری از آن را دو چندان می نماید.

طبق مطالعات اجرا شده، مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بین 32 تا 60 درصد کاهش می دهد.

در این مورد، به نظر می رسد خود کافئین به وجود آورنده این اثر است. بنابراین، کسانی که قهوه ی بدون کافئین مصرف می نمایند از ریسک پارکینسون در امان نیستند.

خلاصه: پارکینسون دومین بیماری رایج در حوزه ی عملکرد مغز است. خطر ابتلا به این بیماری در قهوه خورها، تا 60 درصد پایین تر است.

8. به نظر می رسد کافئین از کبد محافظت می نمایدکبد عضو شگفت انگیزی است که صدها عملکرد مهم در بدن را انجام می دهد. بیماری های متعددی از جمله هپاتیت و کبد چرب، اساسا بر کبد تأثیر می گذارند. بسیاری از این بیماری ها منجر به حالتی در کبد می شوند که به آن سیروز کبدی می گویند. در این بیماری، کبد به علت عفونت مزمن، فرسوده می گردد.

ثابت شده است که قهوه می تواند در برابر سیروز، از کبد محافظت کند. کسانی که هر روز 4 فنجان یا بیشتر قهوه می نوشند، 80 درصد کمتر در معرض این بیماری هستند.

خلاصه: احتمال ابتلا به بیماری سیروز کبدی که متأثر از بیماری های متعدد دیگر است، در دوستداران قهوه بسیار کم است.

9. قهوه ضد افسردگی و شادی آور استافسردگی یک اختلال روحی جدی است که کیفیت زندگی را تا حد زیادی پایین می آورد. این بیماری به طور باورنکردنی شایع است و هم اکنون حدود 4.1 درصد مردم امریکا دچار افسردگی شدید هستند.

طبق مطالعه ای که از سوی دانشگاه هاروارد انجام شد و در سال 2011 به چاپ رسید، زنانی که هر روز 4 فنجان یا بیشتر قهوه می خوردند، 20 درصد کمتر دچار افسردگی می شدند.

در مطالعه دیگری که روی 208424 نفر انجام شد، دریافتند کسانی که هر روز 4 فنجان یا بیشتر قهوه می خوردند، 53 درصد کمتر دست به خودکشی می زدند.

خلاصه: به نظر می رسد قهوه، خطر ابتلا به افسردگی و خودکشی را پایین می آورد.

10. قهوه خورها کمتر دچار بعضی از انواع سرطان می شوندسرطان یکی از شایع ترین دلایل مرگ در جهان است و عامل آن، رشد کنترل نشده سلول ها در بدن است. قهوه، به ظاهر، مقابل انواعی از سرطان از جمله سرطان کبد و روده بزرگ، خاصیت دفاعی دارد. سرطان کبد، سومین علت عمده مرگ در جهان است، در حالی که سرطان روده بزرگ در رده چهارم واقع شده است.

مطالعات نشان می دهد ریسک ابتلا به سرطان کبد در افرادی که قهوه مصرف می نمایند، 40 درصد پایین تر است.

طبق تحقیقی که بر روی 489706 نفر انجام شد، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در کسانی که روزانه 4 یا 5 فنجان قهوه می خوردند، 15 درصد کمتر بود.

خلاصه: سرطان کبد و روده بزرگ به ترتیب در رده سوم و چهارم از دلایل عمده مرگ در جهان قرار دارند. کسانی که قهوه مصرف می نمایند کمتر مستعد ابتلا به این دو سرطان هستند.

11. قهوه منجر به بیماری های قلبی نمی گردد و می تواند خطر سکته را کاهش دهداغلب ادعا می گردد کافئین می تواند باعث فشار خون بالا گردد. این درست است، اما اثر آن اندک است (بین 3 تا 4 mm/Hg) و اگر آن را به طور منظم مصرف کنید، معمولا این اثر از بین می رود.

با وجود این، ممکن است در بعضی افراد، این اثر ماندگار باشد، بنابراین اگر فشار خون بالا دارید، در مصرف قهوه احتیاط کنید.

با این وصف، مطالعات اجرا شده با این افسانه که قهوه، خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد، مغایر است. در واقع، شواهدی هم وجود دارد مبنی بر اینکه زنانی که قهوه می خورند، کمتر به بیماری های قلبی دچار می شوند.

بعضی تحقیقات هم نشان می دهد قهوه خورها 20 درصد کمتر دچار سکته قلبی می شوند.

خلاصه: قهوه شاید سبب افزایش جزئی فشار خون گردد که این اثر معمولا به مرور زمان از بین می رود. خطر بیماری قلبی در کسانی که قهوه مصرف می نمایند بیشتر نیست، بلکه باید گفت خطر سکته در این افراد اندکی کمتر است.

12. قهوه می تواند سبب افزایش عمر گرددبا در نظر گرفتن اینکه قهوه احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد، منطقی به نظر می رسد که منجر به افزایش عمر انسان گردد.

در واقع، تحقیقات مشاهده ایِ بسیاری حاکی از آن است که خطر مرگ در دوستداران قهوه کمتر است.

در دو مطالعه بسیار گسترده، نوشیدن قهوه به مدت 18 تا 24 سال، با 20 درصد کاهش خطر مرگ و میر در مردان و 26 درصد در زنان، همراه بود.

این اثر به ویژه در مبتلایان به دیابت نوع 2 قوی تر است. در یک مطالعه 20 ساله روی بیماران دیابتی که قهوه می خوردند، مشاهده شد که مقدار مرگ و میر در آنها، 30 درصد کاهش یافت.

خلاصه: مطالعات نشان می دهد کسانی که قهوه می خورند، بیشتر عمر می نمایند و کمتر گرفتار مرگ زودرس می شوند.

13. قهوه در رژیم غذایی غربی، بزرگترین منبع آنتی اکسیدان ها محسوب می گردددر فرهنگ غربی، برای کسانی که از رژیم غذایی استاندارد پیروی می نمایند، قهوه سالم ترین جنبه این رژیم محسوب می گردد. علت این امر، وجود مقادیر سرشار آنتی اکسیدان در قهوه است. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان، پیری پوست و غیره دارند. در واقع، آنالیز ها نشان می دهد که اغلب مردم، بیش از میوه ها و سبزی ها، از قهوه، آنتی اکسیدان دریافت می نمایند.

با توجه به نکات گفته شده حرف آخر ما این است که قهوه یکی از سالم ترین نوشیدنی ها در این کره خاکی است.

منبع: سایت چطور

pariha.ir: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

مجله 90 جعبه: مجله 90 جعبه، مجله تفریحی و آموزشی و سرگرمی

منبع: راسخون
انتشار: 9 بهمن 1400 بروزرسانی: 9 بهمن 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161936

به "13 خاصیت اثبات شده قهوه برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 خاصیت اثبات شده قهوه برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید