کشف یک آنتی اکسیدان طبیعی در سبوس غلات
به گزارش مجله سرگرمی، پژوهشگران آمریکایی در آنالیز غلات توانستند نوعی آنتی اکسیدان طبیعی پیدا نمایند که می تواند مانع فساد زودهنگام مواد غذایی گردد.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا (PSU)، یک آنتی اکسیدان طبیعی در سبوس غلات پیدا نموده اند که می تواند غذا را برای مدت بیشتری حفظ کند و جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان های مصنوعی باشد که در حال حاضر در صنایع غذایی به کار می روند.
اندرو الدر (Andrew Elder)، فارغ التحصیل دکتری علوم غذایی دانشگاه پنسیلوانیا گفت: جایگزین کردن ترکیبات مصنوعی با ترکیبات طبیعی، موفقیت بزرگی در صنایع غذایی به شمار می رود.
پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا، ترکیباتی موسوم به آلکیل رزورسینول (Alkylresorcinol) را مورد آنالیز قرار دادند. گیاهانی مانند گندم، گندم سیاه و جو، به صورت طبیعی و برای پیشگیری از بروز قارچ و باکتری، این ترکیب را فراوری می نمایند. هدف پژوهشگران، آنالیز امکان حفظ غذاها با استفاده از همین روش بود.
در راستای همین تصمیم، سازمان های مربوط به صنایع غذایی نیز سعی دارند غذاهایی فراوری نمایند که با روغن های سالم حاوی اسیدهای چرب امگا 3 غنی شده باشند. اضافه کردن این روغن های سالم به غذاهایی که به صورت طبیعی فاقد آنها هستند، مزایای غذا را افزایش می دهد. تنها مشکل استفاده از روغن های سالم، کوتاه بودن عمر مفید آنها و فاسد شدن سریع است.
الدر اضافه کرد: بیشتر افراد از امگا 3 موجود در منابع دریایی استفاده می نمایند. تجزیه این ترکیبات، موجب می گردد غذا بو و مزه ماهی به خود بگیرد؛ در نتیجه مصرف نمایندگان، این محصولات را دور می ریزند و آنها را دوباره خریداری نمی نمایند. این موضوع، یک شکست اقتصادی به شمار می رود.
آنتی اکسیدان ها، ترکیباتی هستند که میزان تنزل اسیدهای چرب امگا 3 را کاهش می دهند تا مزایای غذا را حفظ و از فساد سریع آن پیشگیری نمایند. از آنجا که مصرف نمایندگان، عناصر طبیعی تری را درخواست می نمایند، صنایع غذایی همیشه در کوشش برای یافتن آنتی اکسیدان های طبیعی هستند که تاثیر انواع مصنوعی را داشته باشند.
الدر ادامه داد: جایگزین های زیادی برای آنتی اکسیدان های طبیعی وجود ندارد. تمرکز پژوهش ما، بر شناسایی آنتی اکسیدان های طبیعی جدیدی است که عمر مفید غذا را افزایش می دهند و پاسخگوی احتیاج مصرف نمایندگان هستند.
آلکیل رزورسینول ها، مزایای بسیاری برای سلامتی انسان دارند و می توانند به محافظت بدن در برابر سرطان نیز یاری نمایند؛ در نتیجه یک جایگزین خوب طبیعی خواهند بود. در لایه سبوس دار غلات که معمولا نادیده گرفته و یا غذای حیوانات می شوند نیز آلکیل رزورسینول وجود دارد. الدر گفت: سبوس معمولا نادیده گرفته و دور ریخته می گردد اما ما سعی نموده ایم آن را به یک محصول سودمند تبدیل کنیم.
پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا، روشی ابداع کردند تا آلکیل رزورسینول را از سبوس گندم سیاه استخراج نمایند؛ سپس نحوه حفظ روغن حاوی امگا 3 از طریق این ترکیبات را مورد آنالیز قرار دادند.
آنها دریافتند که آلکیل رزورسینول ها مانند آنتی اکسیدان عمل می نمایند و قابلیت پیشگیری از فساد روغن های حاوی امگا 3 را دارند. سپس، این ترکیبات را با دو آنتی اکسیدان که در صنایع غذایی به کار می روند، مقایسه کردند اما آلکیل رزورسینول ها به اندازه آنتی اکسیدان های طبیعی یا مصنوعی، موثر نبودند.
اگرچه عملکرد آلکیل رزورسینول ها، به خوبی آنتی اکسیدان های به کار رفته در آزمایش های دیگر نبود اما پژوهشگران متذکر شدند که آلکیل رزورسینول های آنها کاملا خالص نبوده اند و به همین دلیل، تاثیر آنها کاهش یافته است.
الدر اضافه کرد: ما کوشش می کنیم آنتی اکسیدان های طبیعی شناسایی کنیم که برای مصرف نمایندگان، مقرون به صرفه، ایمن و موثر باشند. امیدواریم با این کار، آلکیل رزورسینول ها به بازار وارد شوند و گزینه های انتخابی بیشتری برای صنایع غذایی فراهم نمایند.
این پژوهش، در مجله آنلاین Food Chemistry منتشر شد.
منبع: خبرگزاری ایسناdatapad.ir: دیتاپد | مجله فناوری و تخصصی رایانه