نقش تغذیه در درمان انواع لاغری

به گزارش مجله سرگرمی، برای درجه بندی کاهش وزن، ساده ترین روش مشخص شاخص توده بدن یا BMI است که به آسانی قابل محاسبه می باشد:وزن (به کیلوگرم) تقسیم بر قد(به متر)× قد(به متر)= BMI

نقش تغذیه در درمان انواع لاغری

نقش تغذیه در درمان انواع لاغری

نویسنده:دکتر سید ضیاءالدین مظهری

تعیین اندازه لاغری:

برای درجه بندی کاهش وزن، ساده ترین روش تعیین شاخص توده بدن یا BMI است که به آسانی قابل محاسبه می باشد:

وزن (به کیلوگرم) تقسیم بر قد(به متر)× قد(به متر)= BMI

18/5-24/5=BMI وزن متعادل و طبیعی، 29/9-25: اضافه وزن، 34/9-30: چاقی درجه یک، 39/9-35: چاقی درجه 2 و از چهل به بالا چاقی درجه سه یا مفرط را نشان می دهد و طبیعتا اندازه BMI هر چه کمتر از عدد 18/5 باشد اندازه و شدت لاغری را تعیین می سازد، مثلا 18/5-17/5 لاغری درجه یک وکمتر از این اندازه نمایانگر لاغری های شدید می باشد.

اقدامات لازم در قبال افرادی که هنوز به مرحله حاد نرسیده اند:

در درجه اول برطرف نمودن عوامل تأثیرگذار چه از بعد روحی و چه از بعد نوع و نحوه تغذیه و مصرف داروها توصیه می شود.

تأمین و تجویز انرژی و مواد مغذی در چهارچوب تحمل فردی از غذاهای نرم، سبک، زود هضم و اشتهاآور در وعده های سه گانه اصلی و سه میان وعده. به خصوص برای افرادی که بی اشتها می باشند، افزایش دفعات تغذیه بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

به مدت 2-1 هفته در یک برنامه غذایی منظم، پروتئین های سهم الهضم با ارزش بیولوژیکی بالا گنجانده شود.

اندازه انرژی روزانه از 50-20 کیلوکالری برای هر کیلوگرم وزن بدن در روز آغاز شود. هدف نهایی، رسانیدن اندازه انرژی به 100-60 کیلوکالری به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و در خصوص بچه ها تا 180 کیلوکالری در روز می باشد. این موضوع باید به تدریج و با ظرافت و بدون اعمال فشار صورت پذیرد.

در آغاز تغییر نحوه تغذیه، افراد نباید به زور و اجبار به خوردن غذاهای پرکالری درحجم زیاد وادار گردند، بلکه بهتر است تغذیه از مواد غذایی آغاز شود که مورد علاقه بیماران بوده و همان اندازه میل شود که با رغبت و اشتها خورده می شود.

به جای وعده های کم با حجم زیاد، تعداد دفعات تغذیه افزایش یابد و اندازه و حجم غذاهای مصرفی در هر وعده بنا به میل و رغبت فردی هماهنگ شود.

تغییر برنامه غذایی با یک فعالیت بدنی منظم به صورت پیاده روی ، شنا، ورزش های کششی و یوگا که در افزایش اشتها و تسهیل هضم غذاهای میل شده موثر می باشد توأم شود.

از نوشیدن نوشابه های غیر الکلی قبل، حین و بعد از خوردن غذاها اجتناب شود و از آب خالص و پاکیزه، شیر، آبمیوه های حاوی ویتامین C تهیه شده در منزل از میوه های فصل استفاده شود که نه تنها میل و رغبت بیشتری را فراهم می سازد، بلکه با یاری به جذب آهن از غذاها در برطرف کم خونی های احتمالی هم موثر واقع می شود ، چرا که ابتلا به کم خونی خود عامل بی اشتهایی تلقی می شود.

استفاده از کارد و چنگال برای غذا خوردن و قرار دادن اندازه کمتر غذا در دهان، ضمن امکان جویدن بهتر و آغشته سازی غذا با بزاق دهان، باعث جذب بهتر مواد مغذی و کاهش بار کاری معده و روده ها می شود.

البته همان طور که توصیه می شود نباید به سرعت لاغر شد، در قبال افزایش دادن وزن و رسیدن به وزن ایده ال و ماندگار نمودن وزن به دست آمده هم برنامه های تدوین شده به صورتی خواهد بود که افزایش وزن کمتر از یک کیلوگرم در هفته صورت پذیرد.

منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100

iraniro.ir: تور داخلی ایران | گردشگری ایران، سفر به مشهد، اصفهان

italyro.ir: تور ایتالیا ارزان قیمت، تور ایتالیا نوروز 97، تور بهار

itgap.ir: آی تی گپ | مجله فناوری گردشگری، موفقیت،

منبع: راسخون
انتشار: 22 فروردین 1401 بروزرسانی: 22 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159487

به "نقش تغذیه در درمان انواع لاغری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش تغذیه در درمان انواع لاغری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید