رکود گردشگری تا سال2023 ادامه دارد
به گزارش مجله سرگرمی، صنعتی که به گفته کارشناسان دنیای بیش از هر صنعت دیگری در دنیا از کرونا لطمه دید و به سرعت سبب رکود صنعت گردشگری در دنیا شد و بیش از میلیون ها نفر در معرض خطر از دست دادن شغل خود و بسیاری از شرکت های مرتبط با آن در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند.

یک استاد و فعال حوزه جهانگردی در کردستان گفت: جهانگردی اولین صنعت متضرر یافته از کرونا است و خسارت هایی که کرونا بر نعت جهانگردی وارد نموده بیش از فواید آن است.
سوران احمدی زاد با اشاره به خسارت 80 درصدی جهانگردی در دوران کرونا اظهار کرد: جهانگردی به عنوان 3 صنعت عظیم دنیا حدود 80 درصد دچار خسارت و زیان ناشی از کرونا شده است و یکی از عواملی که جبران این خسارت را با مشکل روبه رو می سازد این است که جهانگردی، صنعتی چند بخشی است و بخش های مختلف مالی باید دست به دست هم بدهند تا این صنعت رشد پیدا کند.
وی با اشاره به بخش های مختلف جهانگردی بیان کرد: این بخش ها شامل رستوران داری، هتل داری، حمل و نقل، کشاورزی، سینما، بخش های مختلف فرهنگی و سازمان های دولتی است که به دلیل اینکه هرکدام از این بخش ها باید به تنهایی و به صورت جداگانه بازسازی شوند سبب به تعویق انداختن بازسازی صنعت جهانگردی می گردد.
احمدی زاد در مورد خسارت های وارد شده ناشی از کرونا به صنعت جهانگردی اضافه کرد: حوزه حمل و نقل در جهانگردی بیش از هر حوزه دیگری متضرر شده است و در بخش هوایی نیز موجب تعدیل نیرو و کاهش پروازها شده و در حوزه دریایی و ساحلی نیز در کشورهایی همچون ایران از قبل رونق چندانی نداشته است.
وی در مورد محدودیت های کرونایی در حوزه حمل ونقل زمینی ادامه داد: به دلیل عدم حضور جهانگردان در اتوبوس ها و میدل باس ها به مدت زمان طولانی، تورهای عظیم جهانگردی قابل برگزاری نیستند و باتوجه به اینکه حتی در قطارها نیز پروتکل های بهداشتی رعایت می گردد همه این ها نمایانگر تضرر یافتن حمل و نقل زمینی ناشی از کرونا است.
احمدی زاد اعلام کرد: این صنعت در دیگر حوزه ها همچون اقامت های جهانگردی و هتل ها مجبور به تعدیل نیرو و همین امر سبب بیکار شدن منابع انسانی در این حوزه شده است.
وی در مورد خسارت وارد شده به بخش رستوران داری در دوران کرونا اضافه کرد: در این دوران که رستوران ها قادر به پذیرش مشتری نیستند و غذاها معمولا به صورت پیک برای مشتری فرستاده می گردد، مانع ورود جهانگرد و تورهای جهانگردی در رستوران ها شده که همین امر به یکی از دغدغه های اصلی جذب جهانگرد در حال حاضر تبدیل شده است.
این فعال و کارشناس حوزه جهانگردی در ادامه سخنان خود توضیح داد: در حوزه هتل داری نیز آن دسته از هتل هایی که در جذب تورهای جهانگردی فعال بودند بسیار متضرر شدند و در حال حاضر بیشتر جهانگردانی که به این هتل ها مراجعه می نمایند شامل جهانگردی مایس هستند یعنی آن دسته از مسافرانی که با هدف دیدار های تجاری، کنفرانس ها، رویدادها و ... مسافرت می نمایند به این مراکز جذب می شوند.
سوران احمدی زاد با اشاره به دو جاذبه طبیعی و مصنوعی اظهار کرد: جاذبه های جهانگردی مصنوع شامل مراکز تفریحی، مجتمع های خرید، مراکز سرگرمی هستند که در دوران کرونا این حوزه از جهانگردی بسیار دچار زیان شده است.
وی به مسائل به وجود آمده در حوزه جاذبه های طبیعی اشاره و بیان کرد: از آنجایی که حضور جهانگرد در اماکن تاریخی و طبیعی در دوران کرونا با مشکل روبرو است؛ روستاگردی نیز همانند سایر بخش ها از رونق افتاده است.
احمدی زاد اذعان کرد: به طور کلی جهانگردی در دوران کرونا و در طول یک سال اخیر رکود عجیبی را تجربه نموده است که بعد از جنگ دنیای دوم چنین رکودی در این صنعت رخ نداده و پیش بینی می گردد که تا سال 2023 این رکود جهانگردی ادامه داشته باشد.
وی در مورد مزیت های کرونا بر جهانگردی اذعان کرد: بعد از کرونا شاهد انقلاب و انفجاری در حوزه جهانگردی خواهیم بود و جهانگردی رشد تصاعدی چشم گیری خواهد داشت.
احمدی زاد یکی دیگر از مزایای کرونا را بهداشتی شدن جهانگردی و جهانگردان دانست و گفت: کرونا در همه جوانب زندگی انسان ها را به سمت بهداشتی تر زندگی کردن راهنمایی نموده است.
به عقیده وی کرونا سبب شد انسان معاصر گذر زمان را بیش از پیش احساس و سعی کند که از راستا زندگی به بهترین نحو ممکن استفاده کند و بداند که زندگی تنها رسیدن به مقصد نیست و این راستا است که باید از آن لذت ببرد؛ زیرا هر آن ممکن است یک اتفاق غیر مترقبه زندگی انسان را نابود و به چالش بکشاند.
ایسنا نوشت، احمدی زاد در انتها با اشاره به این که می توان از کرونا بعدها به عنوان جاذبه های جهانگردی استفاده و تهدید را به فرصت تبدیل کرد؛ یادآور شد: بعدها می توان برای کرونا موزه هایی ایجاد کرد و یا یادبود و سالیادی را برای این دوران در نظر گرفت و یا آزمایشگاه های ساخت واکسن کرونا مورد بازدید جهانگردان قرار بگیرد و یا حتی بازارچه هایی که در چین وجود دارد و کرونا در آن شکل گرفت به یک جاذبه و مقصد جهانگردی تبدیل گردد.
منبع: گردشبانbanima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما