تحصیل یک سوم از جمعیت دانش آموزی گیلان در روستاها
به گزارش مجله سرگرمی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با بیان این که یک سوم از جمعیت دانش آموزی گیلان در روستاها مشغول تحصیل هستند، گفت: عمارلوی رودبار، اطاقور لنگرود، حویق تالش و اطراف رودسر از جمله مناطقی هستند که تراکم دانش آموز در آن ها بسیار کم است و در زمینه آموزشی محروم بشمار می آیند که ضروری است بیشتر به آن ها توجه گردد.

نادر دنیا آرای در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به ثبت نام دانش آموزان اظهار کرد: همواره برای ثبت نام دانش آموزان در سه پایه اول، هفتم و دهم نگرانی هایی از سوی والدین وجود دارد که در استان به علت برنامه ریزی ها ثبت نام به طور معمول و منطقی انجام می شود و جای نگرانی نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با بیان این که یک سوم از جمعیت دانش آموزی گیلان در روستاها مشغول تحصیل هستند، اضافه کرد: بین 30 تا 31 هزار ورودی پایه اول داریم. همیشه در رشت و چند شهرستان پرجمعیت مانند تالش، لاهیجان و لنگرود تا حدی مسائل ثبت نام وجود داشته است که ریشه بخشی از آن ها به تنوع زیاد مدارس برای انتخاب بر می شود.
وی، رویکرد آموزش و پرورش را فراهم کردن فرصت های آموزشی برابر دانست و گفت: در همین راستا برای تقویت مدارس کمتر برخوردار کوشش می شود.
دنیا آرای با بیان این که بسترهای لازم برای توسعه خدمات الکترونیک فراهم گردیده و رشد قابل توجهی از سال های گذشته تا امروز رخ داده است، توضیح داد: هم اکنون در ثبت نام میان پایه ها مراجعه حضوری ضرورت ندارد، اما در پایه های اول، هفتم و دهم چون دانش آموز باید به مدرسه جدیدی منتقل شود، ضروری است که اولیاء حداقل یکبار برای ثبت نام مراجعه حضوری داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با بیان این که تعداد کل نیروهای آموزشی و اداری مجموعه آموزش و پرورش گیلان، حدود 27 هزار و 500 نفر است، گفت: در سال تحصیلی 97-96، گیلان 374 هزار و 617 دانش آموز در پایه های مختلف تحصیلی داشت و سال جاری این رقم از 375 هزار نفر عبور کرد.
وی ادامه داد: رشت با داشتن بیش از 50 هزار دانش آموز متراکم ترین شهرستان گیلان به لحاظ برخورداری از جمعیت دانش آموزی محسوب می شود. در برخی نواحی استان به دلیل پراکندگی جمعیت، کمتر از 1500 دانش آموز در یک منطقه آموزش و پرورش داریم. عمارلوی رودبار، اطاقور لنگرود، حویق تالش و اطراف رودسر از جمله مناطقی هستند که تراکم دانش آموز در آن ها بسیار کم است و در زمینه آموزشی محروم بشمار می آیند که ضروری است توجه بیشتری به آن ها شود.
دنیا آرای اعلام کرد: در یکسال و نیم اخیر با حمایت دولت و مصوبات خوب مجلس شورای اسلامی، نظم خوبی در پرداخت ها ایجاد شد، البته بزرگترین مشکل، فاصله قابل توجه رقم دستمزد فرهنگیان با سایر کارکنان دولت است که سابقه ای بسیار طولانی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان گفت: با همت دولت برای پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته، اکنون کل مطالبات تا خاتمه سال 95 و دو سوم از مطالبات سال 96 تسویه گردیده است، مطابق پیش بینی ها، یک سوم باقی مانده نیز تا خاتمه شهریور پرداخت می شود. هم چنین معلمان حق التدریس به طور کامل مطالبات خود را دریافت کردند.
وی با بیان این که مدارس غیر دولتی دارای شهریه مشخصی هستند که رقم آن با توجه به مقطع تحصیلی یا شهرستان و منطقه ای که مدارس در آن واقع گردیده اند، متفاوت است، توضیح داد: در مدارس دولتی عادی دریافت هر نوع مبلغ در زمان ثبت نام ممنوع است مگر این که پرداخت به طور داوطلبانه از سوی اولیاء انجام شود. از یاری های مادی و معنوی اولیاء به مدارس استقبال می کنیم، چون هرچقدر مشارکت خانواده ها بیشتر باشد، امکان تقویت و توسعه بیشتر فعالیت های آموزشی مهیا می شود.
دنیا آرای ادامه داد: دانش آموزان عمدتاً از اول مهر تا خاتمه خرداد ماه درگیر درس و مدرسه هستند و تابستان برای آن ها اوقات فراغت محسوب می شود. هرچه این این اوقات فراغت بهتر سپری شود، دانش آموز بنیه بیشتری برای ورود به سال تحصیلی جدید خواهد داشت. با توجه به این که اجرای برنامه های غنی سازی اوقات فراغت در هر مدرسه به صورت جداگانه ممکن است مورد استقبال قرار نگیرد، این کار در قالب ایجاد کانون های ورزشی و تفریحی مناطق انجام می شود.
وی در خصوص مهارت آموزی در مدارس گفت: چون گیلان استانی گردشگرپذیر است و ظرفیت های فراوانی نیز در زمینه کشاورزی دارد، راهنمایی دانش آموزان به فراگیری مهارت های مرتبط با این دو حوزه ضرورت دارد. هم چنین برای فعالیت در زمینه ورزش نیز استعدادهای زیادی در گیلان داریم و در مجموع، سیاست ما اجرای طرح هر دانش آموز یک مهارت است.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان گفت: بستر مهارت آموزی دانش آموزان فراهم است و در این میان، همکاری سایر دستگاه ها با آموزش و پرورش می تواند بسیار تأثیرگذار واقع شود که برای تقویت هرچه بیشتر آن، نشست های متعددی برگزار کردیم.
وی با بیان این که طرح شهاب را برای پایه های چهارم و پنجم داریم که به استعدادیابی می پردازد، گفت: در موفقیت یک دانش آموز و رسیدن وی به مرحله نخبگی، علاوه بر عوامل درونی چون استعداد، عوامل بیرونی نیز نقش دارند که باید تقویت شوند. یکی از دیگر اقداماتی که ضرورت دارد، معرفی دانش آموزان نخبه به عنوان الگو از طریق رسانه هاست، موسسات مردم نهاد نیز می توانند نقش حائز اهمیتی در معرفی این الگوها داشته باشند.
دنیا آرای اضافه کرد: خوشبختانه سال جاری رتبه 9 کنکور سراسری علوم تجربی به یک دانش آموز گیلانی تعلق گرفت و باید از استاندار و سایر مسئولینی که با قدردانی از این قبیل نخبگان، در میان دانش آموزان ایجاد انگیزه می نمایند، تشکر کرد. باید موقعیت امروز دانش آموزانی که در سال های گذشته حائز رتبه های برتر شدند را رصد و اطلاع رسانی کنیم تا سایرین بدانند این نخبگان به چه جایگاهی دست یافته اند.
وی با اشاره به شروع فصل مدارس، گفت: اغلب مدارس استان آماده شروع سال تحصیلی هستند اما وجود دو مسأله نگرانی هایی را ایجاد نموده است. به دنبال اجرای نظام آموزشی 6-3-3، سال جاری برای نخستین بار شاهد اجرای پایه دوازدهم خواهیم بود. این پایه جایگزین پایه پیش دانشگاهی گردیده و ساعات آموزشی آن افزایش یافته است.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان گفت: نگرانی بعدی ما به هنرستان ها مربوط می شود. در نظام پیشین آموزشی، این دانش آموزان دو سال در دوره دبیرستان تحصیل می کردند اما در نظام جدید مدت تحصیل آن ها به سه سال افزایش یافت. هر دو مورد مذکور موجب می شوند که نیاز به نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات مختلف آموزشی افزایش پیدا کند و ما نیاز داریم از یاری سایر دستگاه ها بهره مند شویم.
وی یادآور شد: در کنار همه مزیت های نظام آموزشی جدید، مسائلی هم وجود دارد که اگرچه از پیش برای روبرو شدن با آن ها برنامه ریزی گردیده است اما قدری ضریب خطا به طور طبیعی وجود دارد.
منبع: خبرگزاری ایسناکالارنا: کالارنا: مقایسه و نقد کالاهای دیجیتالی
turkeyro.ir: ترکیه: سفر به سرزمین زیبایی ها، استانبول، آنتالیا، آنکارا، کوش آداسی