چین به دنبال صادرات آموزش عالی است

به گزارش مجله سرگرمی، اعلام دانشگاه پکن مبنی بر اختصاص بیش از 11 میلیون دلار به منظور تاسیس یک دانشکده بیزینس در آکسفود در اویل سال آینده قرارداد بزرگی بود که توجه رسانه های انگلیسی را جلب کرد.

چین به دنبال صادرات آموزش عالی است

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

به گزارش خبرنگاران، شاید این گونه احساس گردد که چین در حال رسوخ به قلب آموزشی انگلیس و ارزشمندترین موسسه آموزش عالی این کشور است. بسیاری از مردم تصور می نمایند این سرمایه گذاری برای همکاری بیشتر میان دانشگاه پکن و دانشگاه آکسفورد انجام گرفته است اما در واقع این طور نیست.

پکن میخواهد دانشکده جدید خود را در ساختمان فاکس کامب(Foxcombe Hall) دانشگاه آکسفورد تاسیس نماید، جایی که قبلا مرکز یکی از دانشگاه های آزاد بود که در سال 2015 بسته شد. این تصمیم موجب کاهش قدرت آموزش عالی انگلیس خواهد شد.

احداث این دانشکده در انگلیس جزو اهداف متعالی و در حال توسعه آموزش عالی چین است. این پروژه بزرگ چند سالی است که شروع شده است.

نرخ رشد آموزش عالی در چین به شکل عجیبی رو به افزایش است. برای مثال تا سرانجام سال 2017 چین رکورد خواهد زد و قریب به 8 میلیون چینی از موسسات آموزش عالی چین فارغ التحصیل خواهند شد که این تعداد دو برابر آمار فارغ التحصیلان آمریکا خواهد بود.

چینی ها همچنین در حال افزایش سرمایه گذاری در موسسات آموزش عالی برتر خود و توسعه آموزش فراملی هستند.

یکی از این موسسات برتر دانشگاه ژجیانگ (Zhejiang) است که یکی از قدیمی ترین و ارزشمندترین دانشگاه های این کشور است و در سال 1897 تاسیس شده است.

این دانشگاه با احداث یک دانشکده 200 هکتاری و عقد قرارداد همکاری با دیگر دانشگاه های برتر جهان از جمله دانشگاه ادینبرو، موسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه ایلی نوی و دانشگاه پنسیلوانیا به منظور کارهای مشترک مطالعاتی و تحقیقاتی و آموزش مشترک و اعطای مدرک تحصیلی مشترک، در حال گسترش و توسعه آموزش عالی چین است.

توسعه آموزش فراملی

تا همین چند سال پیش این دانشگاه های غربی بودند که با تاسیس شعبه در چین به آموزش می پرداختند اما امروزه دانشگاه های چین خودشان به دنبال توسعه آموزش فرا ملی و فرا مرزی هستند و در حال برنامه ریزی و تاسیس شعبه در اقصی نقاط هستند.

برای مثال دانشگاه شیامن (Xiamen) نخستین شعبه خود را در سال 2015 در کشور مالزی تاسیس کرد. فاز اول این اقدام تاثیرگذار آموزشی برای هر دو کشور، در ماه آوریل سال 2017 تکمیل شد و میزان تقاضا برای تحصیل در این دانشگاه از 200 نفر در سال 2016 به 2000 نفر در سال 2017 افزایش یافت. حدود یک سوم از متقاضیان چینی هستند و باقی متقاضیان مالزیایی هستند.

هدف گذاری برای جذب دانشجویان اروپایی

تاسیس دانشکده بیزینس در دانشگاه آکسفورد توسط دانشگاه پکن گامی قابل توجه در جهت آموزش فرا مرزی و فرا ملی در چین است، چرا که این دانشکده فقط برای چینی های مقیم انگلیس یا اروپا نیست و قابلیت پذیرش دانشجویان اروپایی را نیز دارد.

دانشکده بیزینس دانشگاه پکن طی بیانیه ای به این نکته اشاره نمود که اکنون کشور چین بازار آموزش عالی جهانی خود را افتتاح نموده است.

چین برنامه دارد تا 500 هزار دانشجوی خارجی را در کشورش پذیرا باشد و اکنون با تعداد 442 هزار و 773 نفر به این هدف بسیار نزدیک است که رشد 11.4 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.

کره جنوبی، تایلند و آمریکا دارای بیشترین تعداد دانشجو در چین هستند در حالی که در گذشته مقصد این دانشجویان دانشگاه های انگلیس و آمریکا بود.

دسترسی جهانی

بخش ثروتمند شرقی کشور چین با بخش نسبتا فقیر غربی این کشور در چالش هستند. علاوه بر این نرخ بیکاری نیز در این کشور از چالش های جدی است، ضمن اینکه چندین میلیون دانشجو نیز در حال فارغ التحصیل شدن هستند.

چین همراه با توسعه آموزش عالی در حال توسعه و گسترش فناوری نیز هست، تا به واسطه آن زمینه شغلی برای افراد بیشتری فراهم گردد.

سرمایه گذاری های فرا مرزی متناوب چین در بخش های آموزشی و مالی باعث پیشرفت سیاست های موازی این کشور برای تاثیرگذاری جهانی و دسترسی جهانی شده است.

در حالی که اروپا و آمریکا با هرج و مرج در سیاست های داخلی شان دست و پنجه نرم می نمایند، چین با توسعه و تحقق اهداف جهانی خود و تاثیرگذاری آموزشی تحت پروژه بزرگ آموزش عالی این کشور، در حال پیشرفت است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 5 آبان 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 46148

به "چین به دنبال صادرات آموزش عالی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چین به دنبال صادرات آموزش عالی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید