چرا فیبرنوری به منازل نرسید؟

به گزارش مجله سرگرمی، به گفته مدیرعامل سابق شرکت مخابرات ایران، اگر چه انحصاری در حوزه فیبر نوری وجود ندارد، اما علت عدم پیشرفت این پروژه، عدم سرمایه گذاری شرکت های اینترنتی است و البته برای ورود بخش خصوصی به این عرصه، به تسهیل قوانین احتیاج است.

چرا فیبرنوری به منازل نرسید؟

به گزارش خبرنگاران، پروژه رساندن فیبر نوری به در منازل و جایگزینی آن با کابل مسی با توجه به افزایش سرعت ارتباطات اینترنتی، در سال های اخیر مورد توجه مسوولان وزارت ارتباطات نهاده شد. البته در ابتدا اپراتور چهارم (ایرانیان نت) به عنوان مجری این پروژه در نظر گرفته شد که با مسائل مالی روبه رو و پس از آن هم مخابرات، امکان واگذاری فیبر نوری به مشترکان را در پروژه ای تحت عنوان تانوما در اختیار گرفت.

محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- دو سال پیش درباره فیبرنوری اظهار نموده بود: در بحث FTTX انحصاری در کشور وجود ندارد، چرا که شرکت های FCP مجوز فعالیت در بخش FTTC را دارا هستند و در نهایت تنها یک بخش FTTH (فیبر نوری به در منازل) است که در انحصار شرکت ایرانیان نت واقع شده است. در این میان نکته مهم آنکه این طرح احتیاج به سرمایه گذاری عظیم دارد و نوع سرمایه گذاری آن از جنس دیربازده است. اما اکنون اکثر شرکت ها از مخابرات گرفته تا شرکت های FCP با وجود ادعاهای متعددی که در حوزه سرمایه گذاری دارند، طی یک سال اخیر سرمایه گذاری عمده ای انجام نداده اند.

البته پس از ایرانیان نت، شرکت مخابرات ایران، پروژه فاز اول اتصال فیبر نوری به منازل را با عنوان تانوما (تارهای نوری مخابرات ایران) افتتاح کرد و در حالی که در ابتدا در هشت استان ارائه شده بود، هدف گذاری کرد که در گام بعدی شهرهای بزرگ و مراکز استان ها را تحت پوشش این طرح قرار دهد. البته مخابرات همان زمان اعلام نمود اگرچه در هر نقطه ای که ظرفیت سازی شده و پوشش وجود داشته باشد، مشتری می تواند از خدمات و سرویس های تانوما استفاده کند. اما تا ظرفیت سازی در کل کشور، حداقل پنج سال زمان ضروری است.

فیبر نوری سرمایه گذاری کلان می خواهد

در این راستا و درباره پیشرفت فیبر نوری صابر فیضی - مدیرعامل سابق شرکت مخابرات ایران- به خبرنگاران گفت: انحصاری در حوزه فیبر نوری وجود ندارد اما شرکت های اینترنتی توان سرمایه گذاری در این زمینه ندارند، زیرا فیبر نوری سرمایه گذاری کلان می خواهد.

وی ادامه داد: اما از طرفی مخابرات توان این سرمایه گذاری را ندارد و از طرف دیگر سایر شرکت ها هم برای سرمایه گذاری نمی آیند، به همین دلیل فیبر نوری منحصر به شرکت هایی شده که از قبل در این زمینه سرمایه گذاری نموده اند. برای اینکه شرکت های خصوصی بخواهند وارد این عرصه شوند، حاکمیت باید نقش اساسی را داشته باشد و قوانینی که مصوب شده را تسهیل و به آن ها عمل کند.

به گزارش خبرنگاران، با اجرای پروژه فیبر نوری به منازل، به جای کابل مسی، فیبر نوری به کاربران خانگی، ادارات و موسسات ارائه می گردد. طرح اتصال فیبر نوری که سرعت ارتباط را در حد چشمگیری افزایش می دهد، در کشورهای مختلف جهان صورت گرفته است. اما جایگزینی فیبرنوری به جای کابل مسی زمانی مقرون به صرفه خواهد بود که محتوای دیجیتالی بسیار زیادی بر روی شبکه ها تعریف گردد و کاربران احتیاج به داشتن سرعت بالا را احساس نمایند.

اتصالات پهن باند فیبر به خانه یا همان اتصالات پهن باند FTTH ، معرف اتصالات کابل فیبرنوری برای اماکن به صورت اختصاصی است. این سیستم ها که براساس نور هستند، توان انتقال انبوهی از اطلاعات به شکل کارآمدتری از قبیل تلفن، ویدئو، داده و غیره را در مقایسه با شیوه سنتی کابل های مسی دارا هستند. این فناوری به سرعت رو به گسترش است زیرا برتری هایی نسبت به فناوری های کنونی دارد که امکان اتصال پرسرعت تر و ظرفیت برد بیش تر نسبت به زوج های پیچیده رسانا و خطوط DSL از جمله آن هاست.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 4953

به "چرا فیبرنوری به منازل نرسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا فیبرنوری به منازل نرسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید