هوش مصنوعی در روانشناسی

به گزارش مجله سرگرمی، پژوهشگران آمریکایی نوعی سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع کرده اند که می تواند به بررسی روزانه سلامت افراد بپردازد.

هوش مصنوعی در روانشناسی

به گزارش، رایانه ها در حال حاضر به خاطر پیشرفت هوش مصنوعی می توانند دستیار پزشکان باشند و در تشخیص بیماری و شناسایی نشانه های حیاتی بیماران به آن ها کمک کنند.

پژوهشگران دانشگاه کلرادو بولدر (CU Boulder) سعی دارند یادگیری ماشینی را در حوزه روانشناسی به کار بگیرند. آن ها این کار را با کمک یک اپلیکیشن تلفن همراه انجام می دهند که می تواند شرایط سلامت روانی بیمار را بهتر از انسان پیگیری کند.

پیتر فولتز (Peter Foltz)، استاد دانشگاه کلرادو بولدر و از نویسندگان این پژوهش گفت: هدف ما این نیست که با هر روشی، جایگزینی را برای پزشکان ارائه دهیم، اما باور داریم که می توانیم ابزاری ابداع کنیم که امکان بررسی بهتر بیماران را فراهم کند.

بررسی پژوهشگران نشان می دهد که از هر پنج بزرگسال آمریکایی، یک نفر به بیماری روحی مبتلاست. بیشتر این افراد، ساکن مناطق دورافتاده ای هستند که فاقد امکانات لازم در زمینه روانشناسی و روانپزشکی است. بقیه افراد نیز به خاطر دلایلی مانند نداشتن زمان کافی، به پزشک مراجعه نمی کنند.

بریتا الوواگ (Brita Elvevåg)، از نویسندگان این پژوهش گفت: انسان ها کامل نیستند؛ در نتیجه ممکن است گاهی حواس آن ها پرت شود و برداشت اشتباهی از نشانه ها و سرنخ های هشدار دهنده داشته باشند. متاسفانه، هیچ شکلی از آزمایش خون وجود ندارد که بتواند میزان سلامت روحی را مشخص کند.

این گروه پژوهشی، یک فناوری مبتنی بر یادگیری ماشینی ابداع کرده اند که می تواند تغییرات روزانه در گفتار را تشخیص دهد و بر اساس آنها، میزان سلامت روحی فرد را مشخص کند. برای مثال، اگر جملاتی که فرد به کار می برد، از یک الگوی منطقی پیروی نکنند، می توانند نشانه ای مهم از وجود اسکیزوفرنی باشند. تغییر در لحن و سرعت صحبت گاهی نشان دهنده افسردگی است و کاهش حافظه نیز می تواند نشان دهنده مسائل شناختی و روحی باشد.

فولتز اضافه کرد: زبان، راستا مهمی را برای تشخیص شرایط سلامت روحی بیمار نشان می دهد. ما می توانیم با استفاده از تلفن همراه و هوش مصنوعی، تغییرات جزئی در گفتار بیماران را به صورت روزانه تشخیص دهیم.

فولتز و همکارانش، یک اپلیکیشن تلفن همراه ارائه داده اند که مجموعه ای از سوالات را با زمان پاسخ بین پنج تا 10 دقیقه به بیماران ارائه می دهد. در این سوالات از بیماران درباره شرایط روحی آن ها سوال می شود، از آن ها خواسته می شود تا یک داستان کوتاه تعریف کنند، به یک داستان گوش دهند و آن را دوباره تکرار کنند و سپس، مجموعه ای از آزمایش های حرکتی را به آن ها ارائه می دهد که با لمس کردن انجام می شوند.

پژوهشگران، یک سیستم هوش مصنوعی نیز ابداع کرده اند که نمونه های گفتاری را ارزیابی می کند و به مقایسه آن ها با نمونه های پیشین می پردازد که از همان بیماران به دست آمده اند تا میزان سلامت روانی آن ها مشخص شود.

این گروه پژوهشی در بررسی اخیر خود، از پزشکان خواستند تا به نمونه های گفتاری 225 داوطلب که نیمی از آن ها به مسائل روانی مبتلا بودند، گوش دهند و آن ها را ارزیابی کنند. سپس، نتایج به دست آمده را با نتایج بررسی سیستم مبتنی بر یادگیری ماشینی مقایسه کردند.

فولتز گفت: ما در این بررسی دریافتیم که مدل های مبتنی بر هوش مصنوعی می توانند با دقت پزشکان عمل کنند.

فولتز و همکارانش امیدوار هستند که روزی سیستم هوش مصنوعی آنها، به یک روانپزشک تبدیل شود و به ارزیابی و شناسایی بیماران در خانه بپردازد.

این پژوهش، در مجله Schizophrenia Bulletin به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

namasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 59879

به "هوش مصنوعی در روانشناسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوش مصنوعی در روانشناسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید