مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن

به گزارش مجله سرگرمی، یکی از مواد غذایی مفید شیره های گرفته شده از میوه هاست. مخلوط سه شیره انگور، خرما و توت سفید دارای انواع ویتامین ها نظیر ویتامین آ، ای، ث، ویتامین های گروه ب و بعلاوه اندازه فراوانی از مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم هستند. برای آشنایی بیشتر با خواص سه شیره، اندازه مصرف و طرز تهیه آن با ما همراه شوید.

مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن

خواص سه شیره در درمان بیماری ها

طبع مخلوط سه شیره گرم است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، برترین و مفیدترین ماده غذایی محسوب می شود. بعضی از مهمترین خواص سه شیره به توضیح زیر است.

درمان کم خونی و فقر آهنمهمترین ویژگی درمانی سه شیره استفاده از آن به منظور پیشگیری و درمان کم خونی است. فولات و آهن موجود در ترکیب این مواد از مهمترین مواد خون ساز می باشند. جالب است بدانید جذب آهن موجود در این ترکیب غذایی بسیار بالاتر از قرص آهن است چراکه آهن موجود در قرص ها ظرف 24 ساعت از بدن دفع می شود ولی این آهن گیاهی به خوبی جذب سلول های بدن می شود و مصرف آن برای درمان کم خونی به ویژه برای زنان باردار و بچه ها بسیار مفید است.

انرژی زا و مقوی بدنمیران کالری بالای موجود در ترکیب سه شیره آن را به یک ماده غذایی مفید برای تامین انرژی و کالری مورد احتیاج بدن تبدیل نموده است. مصرف سه شیره انرژی مورد احتیاج بچه ها و دانش آموزان را تامین نموده و از همین رو قدرت یادگیری و فعالیت آنها را افزایش می دهد. بعلاوه خواص سه شیره در تامین انرژی نیز باعث برطرف بی حسی و کرختی در افراد بزرگسال و سالمند می شود.

تسکین دردهای مفصلی، روماتیسم و آرتروزبه علت طبع گرم و خاصیت ضد التهابی این معجون استفاده از آن باعث تسکین دردهای مفصلی و آرتروز می شود. مواد معدنی موجود در این شیره های گیاهی نظیر کلسیم، منیزیم و فسفر به استحکام و سلامت استخوان ها یاری می نماید.

یاری به رشد بچه ها و نوجوانانتمامی املاح، مواد معدنی و ویتامینهای ضروری برای رشد بهتر و سالمتر بچه ها و نوجوانان در این ماده غذایی وجود دارد. بعلاوه به علت فعالیت و تحرک بالای بچه ها، مصرف سه شیره در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری آنها نیز می شود.

طرز تهیه سه شیرهبه طور کلی طرز تهیه همه انواع شیر ه میوه ها از شیره انگور و خرما گرفته تا انجیر، سیب و توت سفید تقریبا مشابه یکدیگر است. به این منظور برای استخراج شیره از میوه ها که حتماً باید شیرین باشند ابتدا آب آن ها را می گیرند و سپس این آب را با یاری حرارت، کم کم غلیظ می نمایند. عمل حرارت دهی و تغلیظ تا زمانی که قوام شیره به اندازه دلخواه درآید، ادامه پیدا می نماید.

برای تهیه سه شیره که ترکیبی از شیره خرما، انگور و توت سفید است به اندازه مساوی از هر سه شیره را با یکدیگر مخلوط کنید. درب شیشه را ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید. بعلاوه بهتر است سه شیره را داخل ظرف های شیشه ای (ترجیحاً با رنگ تیره) نگهداری کنید. این معجون مقوی و خوشمزه برای ماهها ماندگاری دارد.

توجه داشته باشید که بهتر است برای حرارت دهی از حرارت پایین بهره ببرید. چرا که هرچه درجه حرارت بالاتر و مدت زمان حرارت دهی نیز بیشتر باشد، ارزش تغذیه ای ماده غذایی هم کمتر می شود پس تقریباً تمام ویتامین های موجود در آب میوه با حرارت دادن از بین می فرایند و فقط قندها یا کربوهیدرات ها باقی می مانند

نکات احتیاطیانواع شیره به ویژه مخلوط سه شیره از انرژی و کالری بالایی برخوردار است و بسیار شیرین است. از این رو افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید بالا و بعلاوه افرادی که دارای اضافه وزن هستند بایستی از زیاده روی در مصرف سه شیره پرهیز نمایند.

زیاده روی در مصرف سه شـیره برای افراد دارای مزاج گرم مناسب نبوده، موجب غلیظ شدن صفرا و بروز جوش در صورت و بدن آنها می شود.

مقدار مناسب برای مصرف این ماده غذایی برای بزرگسالان روزی یک قاشق غذاخوری و برای بچه ها هر 8 ساعت یک قاشق مرباخوری است.

نکته آخر اینکه با وجود گسترده بودن خواص سه شیره مصرف آن برای افراد عادی و دارای وزن طبیعی نیز بایستی با اعتدال همراه باشد.

منبع: سایت ستاره

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

تور رم: تور رم: گردش در اروپای باستانی

تور پاریس: تور پاریس: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 162811

به "مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید