معرفی یونجه و خواص درمانی آن
به گزارش مجله سرگرمی، معمولاً به صورت دم نموده یا جوشانده استفاده می نمایند. ضمناً یونجه های چینِ دوم که ارتفاع آنها حدود 10 تا 15 سانتی متر می باشد هم به صورت خوراکی استفاده می گردد.

نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Medicago sativa L.، نام فرانسه Luzerne و نام انگلیسی آن Alfalfa می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، اَسپست، یونجه، بَرشین و برسیم حجازی نامیده شده است.تیره گیاه:
پروانه واران Leguminosaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و چند ساله به ارتفاع حدود 60 سانتی متر گاهی موارد بیشتر و برگ های آن به رنگ سبز تیره و مرکب از سه برگچه بیضی شکل، نوک تیز و دندانه اره ای می باشند. گل های آن به صورت سنبله و به رنگ بنفش تیره یا آبی روشن هستند. میوه اش به صورت غلافی پیچ خورده و محتوی تعدادی دانه لوبیایی شکل به رنگ زرد روشن می باشد و دانه های گیاه مسن، به رنگ قهوه ای هستند. ضمناً ریشه گیاه دراز و تا عمق حدود 2 متر هم در خاک فرو می رود.طبیعت یونجه:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت تازه آن گرم و تر و طبیعت خشک آن گرم و خشک می باشد.بیشتر بخوانید: خواص دارویی یونجه
رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها و در ایران کاشته می گردد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در یونجه:
ویتامین های K, E, C, A آنزیم های آمیلاز، امولسین، انورتاز، و پکتیناز، ساپونین های سمّی، آلکالوئید اِل استاچیدرین، دوکتون، میریستون، آلفالفون، ماده بتامتیل دی گلوکوزید و پروتئین در آن تشخیص داده شده است. اندازه ویتامین C یونجه چهار برابر ویتامین C لیموترش می باشد و آهن یونجه هم دو برابر آهن اسفناج است.بخش مورد استفاده:
تمام قسمت های گیاهنحوه مصرف:
معمولاً به صورت دم نموده یا جوشانده استفاده می نمایند. ضمناً یونجه های چینِ دوم که ارتفاع آنها حدود 10 تا 15 سانتی متر می باشد هم به صورت خوراکی استفاده می گردد.خواص درمانی:
خون ساز و پیشگیری نماینده از اختلالات قبل از قاعدگی و یائسگی، محرک سیستم ایمنی بدن و مفید برای بیمارانی که دوره نقاهت را می گذرانند، برطرف نماینده یبوست و بندآورنده خونریزی، تقویت نماینده قوه باه و تحلیل برنده ورم های سرد، تقویت نماینده عمومی بدن و مستحکم نماینده استخوان ها، سقط نماینده و ضد میکروب، اشتهاآور و افزاینده رشد بچه ها (به علت دارا بودن ویتامین های مختلف)، شیرافزا و سرشار از ویتامین C، خارج نماینده سنگ مثانه و ادرارآور، کاهنده کلسترول و چاق نماینده، باز نماینده قاعدگی و کاهنده قند خون، ترمیم نماینده بافت های ماهیچه ای بدن و نیرودهنده قلب، ضد التهاب و برطرف نماینده گرفتگی های عضلانی، منعقد نماینده خون و تهوع آور، ضد قارچ و برای بچه هایی که استخوان بندی محکمی ندارند مفید می باشد. ضمناً برای التهاب مفاصل، اختلالات تیروئید، راشیتیسم، شب کوری و تصلب شرائین هم مفید است.تذکر:
زیاده روی در خوردن یونجه تازه به علت داشتن ساپونین های سمّی ایجاد نفخ شدید نموده و مسمومیت منجر به مرگ می نماید.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخونpowersetshop.ir: وبلاگ پاورست: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی و کاربردی
taverna.ir: تاورنا: مجله گردشگری و مسافرتی
انتشار: 17 اردیبهشت 1401
بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401
گردآورنده: kurdeblog.ir
شناسه مطلب: 161987
به "معرفی یونجه و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی یونجه و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید