طرز تهیه کتلت: غذایی خوشمزه و پرخاصیت
به گزارش مجله سرگرمی، کتلت یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل طعم لذیذ و طرز تهیه آسان، در بسیاری از خانوادهها جایگاه ویژهای دارد. این غذا از گوشت چرخکرده، سیبزمینی، پیاز و ادویه تهیه میشود و میتوان آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل یا به عنوان پیشغذا سرو کرد.
برای مطالعه بیشتر با cruisero.ir:سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
مواد لازم برای تهیه کتلت
ماده | مقدار |
---|---|
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
سیب زمینی متوسط | 4 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
آرد سوخاری | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کتلت
ابتدا پیاز رو رنده ریز نموده و آبش رو کاملا میگیریم.
حالا سیب زمینی هایی که از قبل پختیم و حالا سرد شدن رو رنده نموده و به پیاز اضافه میکنیم.
در نهایت گوشت چرخ نموده، تخم مرغ، نمک، فلفل و زرچوبه هم به سیب زمینی و پیاز اضافه میکنیم.
همه مواد رو خیلی خوب و با حوصله ورز میدیم.
در صورتی که احساس کردیم مخلوطمون کمی شله و خوب منسجم نیست به اون حدود 1 قاشق آرد سوخاری یا آرد نخود چی اضافه میکنیم.
حالا یه گلوله از مواد برداشته با دست بهش شکل میدیم، مانند تصویر زیر.
پشت و روی کتلت رو به آرد سوخاری آغشته میکنیم.
حالا داخل یک ماهیتابه روغن میریزیم و وقتی روغن داغ شد کتلت هارو به آرومی داخل روغن گذاشته و با حرارت خیلی ملایم سرخشون میکنیم تا مغز پخت بشن.
بعد از اینکه یک طرف کتلت ها سرخ شد برشون میگردونیم تا طرف دیگه هم سرخ و طلایی بشه.
حدود نیم ساعت الی 45 دقیقه برای سرخ شدن هر دو طرف کتلت ها با شعله کم زمان لازم داریم و بعد از اون کتلت ها حاضرن … نوش جان
نکاتی درباره طعم و بافت بهتر کتلت
- سیب زمینی های کتلت رو هم خام و هم پخته میتونید بهره ببرید و به سلیقه خودتون بستگی داره. در صورتی که کتلت رو با سیب زمینی خام درست کنید هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خودشون میکشن.
- حتما آب پیاز رو بعد از رنده شدن بگیرین. در غیر این صورت کتلت هنگام سرخ شدن وا میره.
- بهتره گوشت کتلت کم چرب باشه تا شکل کتلت هنگام سرخ شدن بهتر حفظ بشه.
- حتما مایه کتلت رو خیلی خوب و با حوصله ورز بدین تا منسجم بشه و موقع سرخ کردن شکل خودش رو حفظ کنه.
- در صورت شل بودن مایه کتلت هم میتوان از آرد نخودچی و هم آرد سوخاری استفاده کرد ولی آرد نخود چی باعث میشه کتلت پوک تری داشته باشیم.
- شعله گاز در هنگام سرخ شدن کتلت باید ملایم باشه تا کتلت ها علاوه بر سرخ شدن مغز پخت هم بشن.
- لازم نیست در ماهیتابه در هنگام سرخ شدن کتلت بسته باشه چون ممکنه کتلت حالت خمیری پیدا کنه.
- حتما کتلت ها رو بعد از سرخ شدن روی دستمال بذارین تا روغن اضافش جذب دستمال شده و زیاد روغنی نباشه.