با تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی قزوین آشنا شویم

به گزارش مجله سرگرمی، قزوین یکی از استان های بخش مرکزی کشور بوده که مانند سایر مناطق فرهنگ، هنر و آداب و رسوم خاص خود را دارد. خوشمزه ترین غذاهای سنتی قزوین در کنار شیرینی هایش در میان مردم ایران و حتی دیگر کشورهای جهان دارای شهرت و محبوبیت هستند. با ما در مقاله محبوب ترین غذاهای سنتی قزوین همراه باشید تا شما را با تعدادی از برترین غذاهای سنتی قزوین آشنا کنیم.

با تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی قزوین آشنا شویم

فهرست مطالب

قیمه نثارکوکوی شیرینشیرین پلودیماجآش دوغ قزوینیآش ماش پیازوجوجه بروستد

قیمه نثار

یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی قزوین، قیمه نثار هست. این غذای خوشمزه یکی از غذاهای اصلی مهمانی ها، مراسم ها، اعیاد قزوینی ها بوده که در کنار غذاهای دیگر بر روی سفره قرار می گیرد. برای تهیه این غذا از برنج آبکش شده، گوشت گوسفندی، خلال پرتقال، خلال بادام، خلال پسته، پیاز داغ، زعفران، زرشک و رب گوجه فرنگی استفاده می شود. قیمه نثار دارای یک طعم فوق العاده بی نظیر بوده و معمولا به همراه سبزی خوردن و ماست سرو می شود.

کوکوی شیرین

در تهیه این مورد از برترین غذاهای سنتی قزوین از سیب زمینی، تخم مرغ، ماست، آرد، شکر، گلاب، پودر هل، زعفران و روغن استفاده می شود. همچنین، ادویه و چاشنی های معطری را برای خوش طعم و عطر شدن به آن اضافه می نمایند.

شیرین پلو

قزوینی ها به خوراکی و غذاهای شیرین علاقه زیادی دارند. از این رو، در آشپزی سنتی آنان بسیاری از غذاها دارای طعمی شیرین هستند. شیرین پلو یکی از غذاهای محبوب و لذیذ مردم قزوین بوده که از برنج، سینه مرغ، خلال پرتقال شیرین شده، شربت قوام آمده، خلال بادام، خلال پسته، زعفران ساییده شده، کره، سیب زمینی و مرغ تهیه می شود.

دیماج

دیماج یک غذای تابستانی بوده که از تکه های نان لواش خشک، پنیر، خیار، سبزی خوردن، گردو، پیاز داغ و زردچوبه تهیه می شود. بعضی افراد در این غذا از هندوانه نیز استفاده می نمایند. جالب ترین بخش این غذای سنتی نحوه خوردنش هست. مردم این مورد از محبوب ترین غذاهای سنتی قزوین را با دست می خورند و آن را به صورت لقمه هایی با اندازه و شکل دلخواه درآورده و نوش جان می نمایند. بعضی نیز برای لقمه کردن دیماج از استکان های کمر باریک یاری می گیرند.

آش دوغ قزوینی

اگر از هواداران آش هستید، چشیدن طعم آش دوغ قزوینی را از دست ندهید. تهیه این آش محلی بسیار ساده بوده و معمولا تمامی خانم های قزوینی می توانند آن را درست نمایند. برای پختن این آش از برنج، حبوبات شامل عدس، لوبیا قرمز و نخود، دوغ چکیده، سبزی آش، پیاز داغ، سیرداغ و نعناع داغ استفاده می شود. البته، این مواد ممکن است در خانواده های مختلف و با توجه سلیقه و ذائقه آن ها کمی متفاوت باشند. پس از پختن این مواد، گوشت ها را به صورت قلقلی درآورده و سرخ می نمایند و هنگام سرو، بر روی آش دوغ می ریزند.

آش ماش پیازو

آش ماش پیازو یکی از آش های سنتی قزوینی بوده که برخلاف سایر آش ها در تهیه آن از سبزی استفاده نمی شود. مواد اصلی این آش را برنج، گوشت و حبوبات شامل عدس، ماش، لوبیای قرمز و چشم بلبلی تشکیل می دهند و برای طعم دادن به آش نیز از پیاز، دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می نمایند.

جوجه بروستد

جوجه بروستد غذایی است که در آن مرغ را به همراه سیب زمینی سرخ شده، سوپ شیر، نان باگت و خیارشور میل می نمایند. این غذا جز غذاهای سنتی و بومی مردم این استان محسوب نمی شود. این غذای خوشمزه معمولا در وعده غذایی شام میل می شود.

hoseinjaguar.ir: مجله جگوار | تور لیدر جاذبه های طبیعی ایران و جهان، اکوتوریسم

imgshot.ir: شاتر عکاسی | مجله آموزش حرفه ای عکاسی

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

منبع: همگردی
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 135507

به "با تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی قزوین آشنا شویم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی قزوین آشنا شویم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید