طرز تهیه شربت نعنا به 4 روش
به گزارش مجله سرگرمی، شربت نعنا نوعی نوشیدنی ساده و سنتی است که در انواع شربت نعنا و لیمو، شربت نعنا سکنجبین، شربت نعنا و گلاب، شربت نعنا و زعفران درست می گردد.
سرویس آشپزی - شربت نعنا از نوشیدنی های ساده و سرد برای تابستان است که دارای خاصیت آنتی بیوتیکی بوده و در برطرف ناراحتی های دستگاه گوارش موثر خواهد بود. مواد اصلی تشکیل دهنده این شربت نعنا، آب و شکر هستند که نعنای مورد استفاده می تواند نعنای تازه یا خشک یاعرق نعنا باشد. با افزودن موادی همچون آبلیمو، سرکه، گلاب و زعفران می توان به این شربت تنوع بخشید و یک نوشیدنی خوشمزه و کاملا طبیعی درست کرد. در این مطلب به آموزش 4 نوع شربت نعنای خوش طعم خواهیم پرداخت.
در صورتی که تهیه نوع خاصی از شربت نعنا مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
- شربت نعنا و لیمو
- شربت نعنا سکنجبین
- شربت نعنا و گلاب
- شربت نعنا و زعفران
طرز تهیه انواع شربت نعنا
1. شربت نعنا و لیمو
شربت نعنا و لیمو یک نوع نوشیدنی سالم و مغذیست که برای شیرین کردن آن از عسل استفاده می گردد. این شربت را می توانید بعد از هر وعده غذایی یا به عنوان یک نوشیدنی سرد و ساده در تابستان مصرف کنید.
مواد لازم | |
عرق نعنا | 1.5 لیتر |
نعنا خشک | 120 گرم |
عسل | 500 گرم |
آبلیموی تازه | به میزان لازم |
- نعنا خشک را در ظرفی بریزید، عرق نعنا را به آن اضافه کنید و اجازه دهید نعنا به مدت 2 ساعت در عرق نعنا خیس بخورد.
- پس از 2 ساعت، مخلوط نعنا خشک و عرق نعنا را بر روی حرارت ملایم به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
- حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید مخلوط حاصل ولرم گردد، سپس آن را از صافی عبور دهید و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را هم بزنید تا عسل کاملا حل گردد، سپس صبر کنید تا شربت خنک گردد.
- شربت نعنا را پس از خنک شدن در بطری شیشه ای تمیزی ریخته و در محلی خنک نگهداری کنید.
- هنگام مصرف یک قاشق غذاخوری از شربت نعنا را در لیوان بریزید، چند قطره آبلیموی تازه به آن اضافه کنید و بقیه لیوان را با آب پر کنید.
- شربت را هم بزنید تا یکنواخت گردد، سپس چند تکه یخ به آن اضافه نموده و به صورت خنک میل کنید.
2. شربت نعنا سکنجبین
شربت نعنا سکنجبین که هم با عسل و هم با شکر درست می گردد، از نوشیدنی هایی است که در طب سنتی به خوردن آن بسیار سفارش شده و برای درمان بسکمک از بیماری ها مفید است. برای سالم بودن این شربت بهتر است آن را با عسل درست کنید و به صورت روزانه مورد استفاده قرار دهید. شربت نعنا سکنجبین غلیظ همراه با کاهو عصرانه ای سالم و با ارزش غذایی بالاست که هواداران زیادی دارد. همچنین با افزودن خیار رنده شده به شربت و تهیه شربت سکنجبین و خیار می توانید تنوع آن را افزایش دهید.
مواد لازم | |
عرق نعنا | 2 پیمانه |
سرکه | 1 پیمانه |
عسل | 2 پیمانه |
- عرق نعنا و سرکه را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید.
- اجازه دهید مخلوط عرق نعنا و سرکه به مدت 10 دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید مخلوط فوق ولرم گردد و دمای آن به حدود 50 درجه سانتیگراد برسد، سپس عسل را به آن اضافه نموده و هم بزنید تا عسل کاملا حل شده و شربتی غلیظ حاصل گردد.
- شربت نعنا سکنجبین را پس از خنک شدن، در بطری شیشه ای ریخته و در محلی خنک نگهداری کنید.
- هنگام مصرف، 1/3 حجم لیوان را با شربت غلیظ پر کنید، چند تکه یخ به آن اضافه کنید و بقیه لیوان را آب بریزید.
- شربت نعنا سکنجبین را هم بزنید و به صورت خنک نوش جان کنید.
طرز تهیه شربت سکنجبین؛ یک نوشیدنی پرخاصیت تابستانی
3. شربت نعنا و گلاب
این نوشیدنی با عطر و طعم نعنا یک محرک طبیعی برای بهبود عملکرد مغز است که به برطرف خستگی و افسردگی کمک می نماید و به شما انرژی تازه می بخشد.
مواد لازم | |
شکر | 5 پیمانه |
آبلیمو | 1/2 پیمانه |
برگ نعنای تازه | 1 پیمانه |
آب | 9 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
دانه هل | 4 عدد |
- آب و شکر را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- برگ های نعنا را پس از شستن به صورت درشت خرد کنید و در شربت بریزید.
- حرارت را کم کنید و اجازه دهید شربت ریز جوش بزند و غلیظ گردد، سپس دانه های هل را اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر بجوشد.
- در خاتمه آبلیمو و گلاب را به شربت اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید، سپس روی درب قابلمه، دمی قرار دهید.
- پس از چند ساعت که شربت خنک شد، آن را صاف کنید و در بطری شیشه ای در یخچال نگهداری کنید.
- هنگام مصرف، شربت غلیظ را با آب و یخ رقیق نموده و نوش جان کنید.
4. شربت نعنا و زعفران
وجود نعنا در شربت نعنا و زعفران باعث خاصیت خنک کنندگی می گردد. این شربت با وجود داشتن زعفران یک نوشیدنی نشاط آور و انرژی زا برای روز های گرم تابستان است.
مواد لازم | |
شکر | 2 پیمانه |
آب | 2 پیمانه |
نعنا | 10 شاخه |
زعفران دم نموده | 1-2 قاشق غذاخوری |
- آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
- ته ساقه نعنا را بزنید و ساقه و برگ نعنا را به صورت درسته بشویید. سپس ساقه های نعنا را کنار هم قرار دهید و با نخ ببندید تا به صورت یک دسته شوند.
- دسته نعنا را در شربت بیندازید تا با آب و شکر بجوشد و عطر آن به شربت منتقل گردد.
- پس از اینکه شربت غلیظ شد، محلول زعفران را به آن اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
- پس از سرد شدن شربت نعنا و زعفران، دسته نعنا را از آن خارج کنید و شربت را در بطری شیشه ای بریزید.
- شربت نعنا و زعفران را در یخچال نگهداری نموده و موقع مصرف آن را با آب و یخ رقیق کنید.
نکته مهم
در صورت تمایل می توانید به شربت نعنا و زعفران کمی تخم شربتی اضافه نموده و سپس میل کنید.
سخن آخر
شربت نعنا یک نوشیدنی سنتی است که از ترکیب نعنا یا عرق نعنا با آب و شکر درست می گردد و برای سالم تر شدن آن به جای شکر می توانید از عسل بهره ببرید. فقط باید این نکته را در نظر داشته باشید که عسل نباید حرارت ببیند و پس از ولرم شدن شربت باید اضافه گردد، زیرا عسل در اثر حرارت ارزش غذایی خود را از دست می دهد. در این مقاله، معروف ترین انواع شربت نعنا را با هم مرور کردیم؛ با این حال انواع دیگری از شربت نعنا مانند شربت خیار و نعناع وجود دارد. شما نیز اگر دستور دیگری از این شربت می شناسید با دیگران به اشتراک بگذارید و با ارسال نظر خود در این زمینه ما را در بهتر شدن مطالب سایت کمک دهید.
منبع: setare.comاستدیو مرینا: استدیو مرینا، مجله خبری صنایع هنری، گردشگری، ورزشی و عملی
مجله فوتبال دوستان: مجله فوتبال دوستان، وبلاگ خبری و تفسیری فوتبالیستها
مجله آراد: مجله آراد | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی