طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با نکات کشدار شدن آن

به گزارش مجله سرگرمی، حلیم بادمجان یک غذای مجلسی با بادمجان است که دستور طبخ اصفهانی و شیرازی آن از همه معروف تر است. حلیم بادمجان گاهی بدون گوشت با برنج یا عدس اما حلیم بادمجان با گوشت مرسوم و لذیذتر است. این غذای لذیذ یک وعده و به خصوص یک در شهرهایی مثل شیراز و اصفهان است. بد نیست بدانید حلیم بادمجان جزو هم به شمار می رود. در این مقاله از در طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و کشدار به همراه فیلم آموزش طرز تهیه حلیم بادمجان بازاری را برای شما آماده نموده ایم. شما می توانید این حلیم ایرانی را به عنوان یک هم درست کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با نکات کشدار شدن آن

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و کشدار در یک نگاه

برای تهیه حلیم بادمجان کشدار و مجلسی به روش اصفهانی، ابتدا گوشت سردست یا گردن بره را بدون خرد کردن (برای کشدار شدن نهایی حلیم) با پیاز چهار قاچ خرد شده، یک لیوان آب و میزانی زردچوبه در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد. در این فاصله، لوبیا سفید خیس خورده را هم با میزانی آب در قابلمه دیگری بریزید و روی حرارت قرار دهید تا حسابی پخته و نرم گردد.

سپس، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی شعله بگذارید تا داغ گردد. بادمجان های شسته و بدون پوست را در این تابه بچینید و هر دو طرف بادمجان ها را به خوبی سرخ کنید. نعنا خشک را هم در میزانی روغن تفت دهید تا عطر نعنا آزاد گردد.

پس از آن، گوشت پخته شده را با چنگال ریش ریش نموده و بادمجان های سرخ شده را هم ساطوری کنید. گوشت ریش ریش، بادمجان ساطوری و لوبیا سفید پخته شده را همراه با میزانی نمک و فلفل سیاه، مغز گردوی آسیاب شده، پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و زعفران دم نموده در قابلمه مناسبی بریزید و حسابی بکوبید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که حلیم بادمجان شما بافت کشداری پیدا کند و همه مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

در ادامه مراحل و جزییات دقیق طرز تهیه حلیم بادمجان را مطالعه کنید و فیلم آموزش تهیه حلیم بادمجون را هم دیدن کنید.

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان کشدار مجلسی با گوشت (برای 6 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت سردست یا گردن گوسفندنیم کیلوگرم
پیاز1 عدد بزرگ
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه میزان لازم
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
لوبیا سفید400 گرم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
بادمجان2 کیلوگرم
سبزی خشک نعناعبرای نعنا داغ
مغز گردوبه میزان لازم
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
پیاز داغبه میزان دلخواه
کشک1 شیشه
نانبرای سرو حلیم بادمجون

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت حلیم بادمجان با گوشت: 2 الی 3 ساعت

میزان کالری در هر 100 گرم حلیم بادمجان: حدود 170 کیلوکالری

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان به روش بازاری

طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت گوسفندی، گوشت مرغ یا بدون گوشت در ترکیب با لوبیا سفید، نخود یا عدس و حتی با برنج قابل انجام است. بهتر است برای اینکه حلیم بادمجان کشدار گردد مثل یا گوشت را بدون خرد کردن و درسته بپزید.

مرحله اول: لوبیا سفید را بخیسانید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت، لوبیا سفید را از شب قبل به خوبی بشویید و همراه با میزانی آب در قابلمه مناسبی بریزید تا حداقل برای 12 ساعت خیس بخورد. میزان آب باید به میزان ای باشد که 2 بند انگشت بالاتر از سطح لوبیاها قرار گیرد. در این مدت، چندین بار آب لوبیا سفید را عوض کنید تا نفخ لوبیا کاملا گرفته گردد.

در صورت تمایل، برای خرید انواع حبوبات مانند لوبیا سفید می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: لوبیا سفید را بپزید

پس از گذشت این مدت، لوبیا سفید خیس خورده را در سبد بریزید و آبکشی کنید. سپس، لوبیاهای خیس خورده را همراه با میزانی آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید. حدود یک ساعت و نیم الی 2 ساعت صبر کنید تا لوبیا سفید کاملا بپزد و نرم گردد.

مرحله سوم: باقی مواد اولیه حلیم بادمجان را آماده کنید

در فاصله پختن لوبیا سفید و در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان رستورانی، گوشت سردست یا گردن بره را به خوبی بشویید و در قطعات بزرگ یا به همان صورت یک تکه در قابلمه بگذارید. پیاز شسته شده و بدون پوست را هم به صورت خلالی یا چهار قاچ برش بزنید و کنار بگذارید.

بادمجان ها را نیز به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، بادمجان ها را به صورت ورقه ای برش بزنید و همراه با میزانی آب و 1 قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید تا برای 30 دقیقه خیس بخورند.

با انجام این کار، هم تلخی بادمجان گرفته می گردد و هم میزان جذب روغن کاهش می یابد. پس از گذشت این مدت، بادمجان ها را از محلول آب و نمک خارج کنید و روی دستمال حوله ای بچینید تا آب اضافی بادمجان ها گرفته گردد. مغز گردو را هم در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و آسیاب کنید یا با یاری هاون خرد کنید و کنار بگذارید.

برای خرید مغز گردو، نمک و گوشت گوسفند می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گوشت را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی، قطعات گوشت را با پیاز خرد شده، میزانی زردچوبه و کمی آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت سردست یا گردن به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم بپزد.

برای خرید انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: بادمجان ها را سرخ کنید

حالا، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس، بادمجان های را در این تابه بچینید و پشت و روی بادمجان ها را به خوبی سرخ کنید. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی و بادمجان سرخ شده منجمد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: گوشت را ریش ریش کنید

پس از گذشت مدت زمان لازم برای پختن گوشت، حرارت را خاموش کنید و قطعات گوشت را از قابلمه بیرون بیاورید. سپس، استخوان های گوشت را بگیرید و قطعات گوشت پخته شده را با یاری چنگال ریش ریش کنید.

مرحله هفتم: بادمجان سرخ شده را ساطوری کنید

در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان خوشمزه، بادمجان های سرخ شده را روی تخته آشپزی بگذارید و با یاری یک چاقوی تیز حسابی ساطوری کنید.

مرحله هشتم: نعنا داغ را آماده کنید

در دستور تهیه حلیم بادمجان بازاری، نعنا داغ () نقش مهمی را برای طعم دادن به این غذا برعهده دارد. بنابراین، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس، نعنا خشک را در روغن داغ بریزید و برای چند ثانیه تفت دهید تا رنگ و عطر نعنا خشک آزاد گردد. مراقب باشید، نعنا خشک خیلی زود می سوزد و تلخ می گردد.

برای خرید نعنا خشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: بادمجان و گوشت را در قابلمه بریزید

حالا، بادمجان ساطوری شده و گوشت ریش ریش شده را همراه با میزانی نمک، فلفل سیاه، پیاز داغ مجلسی () و نعنا داغ در قابلمه مناسبی بریزید. این مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

برای خرید پیاز داغ آماده و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: کشک و لوبیا سفید را به مایه حلیم بادمجان اضافه کنید

حالا وقت آن است که لوبیا سفید پخته شده را در سبد بریزید و حسابی آبکشی کنید. سپس، لوبیاهای پخته و آبکشی شده را همراه با کشک و زعفران دم نموده در قابلمه حاوی بادمجان و گوشت بریزید. این مواد را با یاری گوشتکوب حسابی به صورت هفت و هشتی بکوبید تا همه مواد با یکدیگر ترکیب شوند و مایه یکدست و کشداری ایجاد گردد.

برای خرید کشک و زعفران می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: حلیم بادمجان مجلسی را سرو کنید

پس از انجام مراحل بالا، حلیم بادمجان کشدار و مجلسی را در ظرف سرو بریزید و با میزانی پیاز داغ، کشک، زعفران، نعنا داغ و مغز گردو تزیین کنید. این غذای لذیذ را می توانید با انواع نان نوش جان کنید.

برای خرید انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه حلیم بادمجان رستورانی

  • در صورت تمایل، می توانید میزانی سیر داغ (طرز تهیه سیر داغ مجلسی) را نیز به مایه حلیم بادمجان اضافه کنید. حتی برای تزیین این غذا می توانید میزانی سیر داغ را نیز در نظر بگیرید.
  • برای درست کردن حلیم بادمجان بهتر است از گوشت گردن و یا گوشت سردست گوسفندی بهره ببرید تا حلیم حسابی کشدار گردد.
  • در طرز تهیه حلیم بادمجان ساده، بهتر است ابتدا کشک را با میزان بسیار کمی آب ترکیب کنید و برای 20 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. سپس، کشک جوشیده را به مایه حلیم بادمجان اضافه کنید. این موضوع، خصوصا در هنگام استفاده از کشک سنتی ضرورت دارد.
  • در طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی، احتیاجی به افزودن لوبیا سفید نیست. در عوض، باید 1 لیوان برنج را بشویید و با کمی نمک بپزید. سپس، برنج پخته شده را به مایه حلیم بادمجان اضافه کنید و با باقی مواد بکوبید.
  • در طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی، به جای لوبیا سفید باید از عدس بهره ببرید. برای این منظور، عدس را بپزید تا حسابی نرم شده و آب عدس کشیده گردد. سپس، عدس را در قابلمه حاوی مایه حلیم بادمجان بریزید و با باقی مواد بکوبید. ضمناً، برای تهیه حلیم بادمجان شیرازی باید 1 لیوان برنج را هم بپزید و به ترکیبات حلیم بادمجان اضافه کنید.
  • بهتر است گوشتی که برای تهیه حلیم بادمجان استفاده می گردد کمی چرب باشد. این امر موجب خوشمزه تر شدن این غذا می گردد.
  • بسیاری از افراد برای درست کردن حلیم بادمجان از بادمجان کبابی استفاده می نمایند. این کار موجب می گردد غذای شما رژیمی تر و کم روغن تر گردد.
  • برای سرعت بخشیدن به فرآیند پخت گوشت و لوبیا می توانید از زودپز بهره ببرید.
  • در بعضی منطقه ها کرمانشاه به حلیم بادمجان آش بادمجان هم می گویند و برای درست کردن آن از حبوبات مختلف شامل عدس، لوبیا سفید و نخود استفاده می نمایند. البته برای درست کردن این سبک حلیم بادمجان، میزانی گوشت را جداگانه می کوبند و کف هر کدام از ظرف ها می گذارند. در هر ظرف برای هر نفر هم یک یا دو ورقه بادمجان کوبیده نشده می گذارند و سپس سایر مواد کوبیده شده را برای تمام افراد روی این مواد می ریزند و سرو می نمایند.
  • طرر تهیه حلیم بادمجان بدون گوشت عینا مانند دستور بالا است؛ با این تفاوت که باید گوشت را از دستور طبخ این غذا حذف کنید.
  • در طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج، کافی است یک عدد سینه مرغ را جایگزین گوشت گوسفندی نموده و 1 لیوان برنج نیز به مواد اولیه اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن حلیم بادمجان

چرا حلیم بادمجان کشدار نمی گردد؟

برای کشدار شدن حلیم بادمجان باید نسبت گوشت لطیف گوسفندی به سایر مواد را 1 به 2 در نظر بگیرید. ضمناً، کوبیدن مواد با گوشتکوب دستی به صورت هفت و هشتی از اصلی ترین عواملی است که به کشدار شدن حلیم بادمجان یاری می نماید. بنابراین، پیشنهاد می کنیم برای انجام این کار از گوشتکوب برقی یا دستگاه غذاساز استفاده نکنید. یک نکته دیگر اینکه گوشت را به صورت یک تکه بپزید و آن را ریز یا خورشتی خرد نکنید.

کشک را چقدر بجوشانیم که طعم آن عوض نگردد؟

قبل از مصرف، کافی است کشک را 10 الی 20 دقیقه بجوشانید و آب زیادی هم به آن اضافه نکنید تا طعم کشک عوض نگردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 7 اسفند 1403 بروزرسانی: 7 اسفند 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 164682

به "طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با نکات کشدار شدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با نکات کشدار شدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید