شاتوت، شاهِ توت ها
به گزارش مجله سرگرمی، توت ها از برترین میوه ها هستند که نه تنها طعم بسیار عالی دارند بلکه حاوی فیتوکمیکال ها هستند که شگفتی می آفرینند و موجب بهبود و تعدیل سلامت می شوند. توت ها دارای فیبر بالا و قند نسبتا پایین هستند، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات شدید انسولین نمی شوند. برترین طریقه مصرف توت به صورت طبیعی و خام است، چرا که
شاتوت، شاهِ توت ها
توت ها از برترین میوه ها هستند که نه تنها طعم بسیار عالی دارند بلکه حاوی فیتوکمیکال ها هستند که شگفتی می آفرینند و موجب بهبود و تعدیل سلامت می شوند. توت ها دارای فیبر بالا و قند نسبتا پایین هستند، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات شدید انسولین نمی شوند. برترین طریقه مصرف توت به صورت طبیعی و خام است، چرا که حرارت دادن و فریز کردن آن، به آنتی اکسیدان های آن آسیب می زند؛ البته برخی از آنتی اکسیدان ها حتی پس از حرارت دادن و فریز کردن باقی می مانند. انواع گوناگون توت دارای مقادیر متفاوت از مواد مغذی هستند. شاتوت یکی از انواع توت هاست.
شاتوت از جمله میوه های خوش مزه است که در انجیل به آن اشاره شده است. شاتوت از نظر تاریخی، میوه ای به شمار میرود که از دیرباز شناخته شده است. جالب است بدانید در اروپا از سال های دور مردم از این میوه برای درمان زخم های دهان و تخفیف دردهای مربوط به دندان استفاده می نموده اند. استفاده از جوشانده برگ های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده می شده است؛ شاتوت میوه ای لذیذ و خوش طعم است که بر درختچه های کوتاه می روید. شاتوت را می توان به شکل های متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار گرفته است. با داشتن مواد مغذی مختلف شاتوت به اسم یک میوه سلامت مطرح است. وجود این مواد مغذی و نقش هم افزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به اسم منبعی خوب برای تامین احتیاج روزانه به ریزمغذی های گوناگون مورد توجه قرار گیرد.
شاتوت در سلامت
محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاتوت را در مقایسه با 40 نوع میوه تازه دیگر، به اسم اولین میوه از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی قرار داده اند که دارای فیتوکمیکال های قوی مانند آنتوسیانین است. آنتوسیانین رنگدانه ای است که رنگ سیاه شا توت از آن ناشی می گردد. شا توت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری، سرطان، بیماری های وابسته به سن و حملات سکته مغزی. شاه توت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری ها و حملات قلبی منجر می گردد، جلوگیری می نماید. علاوه بر این، شاه توت دارای ویتامین های A ،C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و مهمیم است.سایر آنتی اکسیدان ها و فنول های موجود در شاتوت شامل موارد زیر هستند: الاژیک اسید، روتین، گالیک اسید، هیدروکافئیک اسید، پی کوماریک اسید سینامیک و آنتی اکسیدان های مشهور که آنها را به خوبی می شناسیم یعنی ویتامین های A و C. وجود انواع آنتی اکسیدان های گوناگون در شاتوت، درجه ظرفیت جذب رادیکال های آزاد آن را که یک شاخص میزان گیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان است، به رقم 5350 در هر صد گرم رسانده است. این شاخص برای زغال اخته حدود 9350، برای تمشک حدود 12 هزار و برای سیب عدد 3100 است. محتوای متعادل تانن موجود در شاتوت به استحکام جداره رگ ها یاری نموده و از خون ریزی های جلدی جلوگیری می نماید. مصرف این میوه در موارد التهاب روده ای یاری کننده است. مصرف منظم این میوه فرآیند پیرشدن را کند می نماید و به علت وجود خاصیت ضد باکتریایی آن، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتری ها یاری می نماید.
مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگ های خونی می گردد. این عصاره دارای آنتی اکسیدان هایی به نام آنتوسیانیدین است. آنتوسیانیدین به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده یاری می نماید. مصرف میوه شاتوت هم اثر مشابهی در برطرف این مشکل دارد.
به گزارش شبکه خبر، گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی لرستان طی پژوهشی دریافته اند که استفاده از عصاره برگ های زیتون و شاتوت در کاهش کلسترول خون و جلوگیری از رسوب چربی در رگ ها هم تاثیر به سزایی دارد.
نتایج این آنالیز نشان می دهد. مصرف عصاره دانه شنبلیله به همراه عصاره برگ های شاتوت و زیتون، اثر آنها را در کاهش کلسترول خون افزایش می دهد. اگرچه میوه هایی همانند شاتوت در گستره وسیعی از منطقه ها جغرافیایی کشور به بار می نشینند، مسائل موجود در پرورش و برداشت این میوه ها سبب می گردد که میزان آنها برای استفاده در مصارف تولیدی کافی نباشد.
وجود مواد مغذی مفید در شاتوت، این میوه را به یک میان وعده عالی تبدیل نموده است. در صورتی که شاتوت تازه به سرعت فریز گردد، می تواند مواد مغذی خود را به خوبی حفظ کند. استفاده از روش سرد کردن سریع برای حفظ مواد مغذی این میوه در کشور هایی مانند آمریکا و کانادا به کار گرفته می گردد.
مواد مغذی در 100 گرم شاتوت
درشت مغذی ها میزان ریزمغذی ها میزانآب 94/126گرم کلسیم 42 میلی گرم
انرژی 62 آهن 89/0 میلی گرم
پروتئین 00/2 گرم مهمیم 29 میلی گرم
کربوهیدرات 84/13 گرم فسفر 32 میلی گرم
فیبر 6/7 گرم پتاسیم 233 میلی گرم
قند 03/7 گرم سدیم 1 میلی گرم
چربی 71/0 گرم روی 76/0 میلی گرم
اسید چرب غیراشباع تک پیونددوگانه 068/0 گرم تیامین 029/0 میلی گرم
اسید چرب غیراشباع چندپیوند دوگانه 403/0 گرم ریبوفلاوین 037/0 میلی گرم
منبع: http://www.salamat.com
ae
منبع: راسخونکالارنا: کالارنا: مقایسه و نقد کالاهای دیجیتالی
turkeyro.ir: ترکیه: سفر به سرزمین زیبایی ها، استانبول، آنتالیا، آنکارا، کوش آداسی