دلار های بی زبانی که در زمان کفاشیان گم شد

به گزارش مجله سرگرمی، اگرچه فوتبال در ایران امروز بعد از ماه ها وقفه به دلیل شیوع ویروس کرونا از سر گرفته می گردد؛ ولی هنوز اتفاقات عجیب و غریب اتفاق افتاده در فدراسیون فوتبال است که ذهن بسیاری را درگیر نموده است.

دلار های بی زبانی که در زمان کفاشیان گم شد

ماجرا از این قرار است که علی کفاشیان، رئیس سابق فدراسیون فوتبال، یکباره سروکله اش پیدا شده و برخلاف ادعای قبلی اش که عنوان نموده بود دیوانه نیست که به فوتبال برگردد، برگشته و می خواهد به عنوان سرپرست جدید این فدراسیون، تا زمان برگزاری انتخابات جدید این نهاد به فعالیتش ادامه دهد.

این موضوع محل بحث شده؛ چرا که او پیش تر به دلیل بازنشستگی مجبور به جدایی از فدراسیون شد و بعد هم که ماجرای محرومیت پنج ساله اش از هرگونه فعالیت فوتبالی پیش آمد؛ محرومیتی که به طرز عجیبی به یک سال تقلیل پیدا کرد و او حالا با سپری شدن همان محرومیت یک ساله می گوید مسئله ای برای بازگشت به فدراسیون فوتبال ندارد. این موضوع به خودی خود ایرادی ندارد؛ ولی دلیلی که علی کفاشیان به خاطر آن محروم شده، محل سؤال است.

ماجرا از این قرار است که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، علی کفاشیان را به خاطر گم شدن 316 هزار دلار در فدراسیون فوتبال، زمانی که او رئیس بوده، محروم نموده است؛ دلار هایی که هرگز تعیین نشد سر از کجا درآورده اند.

کمیته اخلاق با محرومیت کفاشیان، او را محکوم به بازگرداندن چنین رقمی نموده بود؛ ولی کفاشیان که وعده داده بود با سند و مدرک بی گناهی اش را ثابت می نماید، کمتر در این امر توفیق پیدا کرد تا همچنان سرنوشت دلار های گم شده مبهم باشد. به عبارت ساده تر، علی کفاشیان در شرایطی دوباره به فدراسیون فوتبال برگشته که تکلیف آن دلار های غیب شده هنوز تعیین نیست؛ به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان فوتبال عنوان نموده اند او ابتدا باید تکلیف این دلار ها را تعیین کند و بعد سودای بازگشت به فداسیون فوتبال را داشته باشد.

داستان آن دلار ها هم در نوع خود جالب و عجیب است. او در رقابت های انتخابی جام جهانی حق پخش بازی های خارج از خانه تیم ملی را فروخت تا به نوعی با صداوسیما که سر ندادن حق پخش لج بازی می کرد، رقابت کند. کار علی کفاشیان و داستان حق پخش از زمانی آغاز شد که پخش بازی عمان و ایران در رقابت های انتخابی جام جهانی در 16 مهر 1394 از صداوسیما به اماواگر کشیده شد.

چند روز قبل از آن ملاقات سیما گفته بود این بازی پخش نخواهد شد و دلیلش را باید از فدراسیون فوتبالی پرسید که علی کفاشیان مسئولیتش را بر عهده دارد. آن بازی پایان پخش شد؛ ولی کشمکش هایش به قوت خود باقی بود؛ چراکه علی کفاشیان و البته فدراسیون فوتبال ایران برای اینکه بتوانند از پول حق پخش فوتبال چیزی عاید فدراسیون نمایند، قراردادی با کمپانی WSG بستند؛ همان قراردادی که صداوسیما از دستش حسابی شاکی بود؛ ولی فدراسیونی ها از بستنش خرسند بودند. واقعیت این بود که فدراسیون فوتبال ایران حق پخش بازی های خارج از خانه تیم ملی در همه رده ها را با امضای قراردادی فروخته بود. شرکت WSG همان کمپانی مد نظر بود که نه فقط حق پخش بازی های تیم ملی ایران؛ بلکه حق پخش بیشتر تیم های ملی دیگر کشور های آسیایی را خرید و با فدراسیون های مربوطه قرارداد هم بست.

این کمپانی با بستن قراردادی با AFC به یکه تازی اش در آسیا ادامه می داد و ازاین رو با مسئولان فدراسیون فوتبال ایران هم به تفاهم رسید. توافق اولیه هم به سال 2009 برمی گشت که این کمپانی با یکی از زیرمجموعه هایش با نام MP&SILVA با فدراسیون به تفاهم رسید و اتفاقا این توافق را در سایتش هم بازتاب می دهد. در آن سال مهدی محمد نبی، دبیر کل فدراسیون بود و او هم از بستن این قرارداد ابراز خرسندی نموده بود. همچنین همین کمپانی سال 2013 در بیانیه ای اعلام می نماید توانسته ایم با 23 کشور از ایران گرفته تا مراکش و از امارات و مصر، قراردادهایمان را تمدید کنیم.

در همین بیانیه اشاره شده که تمدید قرارداد سه ساله است. پس طبق همان ادعا فدراسیون فوتبال ایران با این کمپانی تا سال 2016 قرارداد بسته و حق پخش بازی های خارج از خانه تیم ملی را به WSG فروخته بود؛ البته علی کفاشیان مدعی بود حق پخش بازی های خارج از خانه تیم ملی را فروخته و حق پخش داخلی را به کمپانی یادشده نداده است. این موضوع محل اختلاف با صداوسیما بود؛ چون از قرار معلوم، تلویزیون ایران تا پیش از این در این گونه مسابقات که حالت رفت وبرگشتی داشته، بده بستان راه می انداخت؛ به این معنی که بازی های داخلی را رایگان به تلویزیون کشور تیم مقابل می داد و در عوض بازی های خارج از خانه تیم ملی را هم رایگان از تلویزیون کشور مربوطه می گرفت؛ اما در میانه های مهر 1394 عمانی ها با اشاره به این موضوع که حق پخش بازی های خارج از خانه را ایران به یک کمپانی دیگر فروخته و نمی تواند آن را رایگان به صداوسیمای ایران بدهد، خشم مسئولان صداوسیما را برانگیختند.

آن موقع اعلام شد که فدراسیون فوتبال حق پخش هر چهار بازی خارج از خانه یعنی ملاقات با هند، عمان، گوام و ترکمنستان را برای هر بازی 79 هزار دلار (مجموعا 316 هزار دلار) واگذار نموده است. نکته عجیب اینکه آن رقم هرگز به حساب فدراسیون فوتبال واریز نشد! علی کفاشیان که در کنار عباس ترابیان، رئیس وقت کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال، در این پرونده دست داشتند، عنوان کردند سرشان کلاه رفته و پولی به حساب واریز نشده است!

آن ها عنوان کردند که شرکت ام پی سیلوا به مشکل برخورده و کلا از سوی دولت انگلیس منحل شده است. اگرچه اسنادی مبنی بر واریز این رقم هم عنوان شد که پیدا شده؛ ولی عباس ترابیان گفته بود یکی می گوید اسناد واریزی این شرکت فتوشاپ بوده و یکی هم می گوید ایمیل ما حک شده است.

فدراسیون فوتبال و علی کفاشیان به این بهانه که هزینه شکایت از این شرکت بیش از خود رقم مربوطه بود، حتی قید شکایت کردن را هم زدند تا ابهامات این پرونده بیشتر گردد. کفاشیان مدعی شد که اصلا پولی نگرفته و وقتی پولی به حسابشان واریز نشده، دلیلی ندارد به خاطر آن پاسخ گو باشد. او حتی روز گذشته هم دوباره با مزاح از کنار این مسئله عبور کرد و در واکنش به اینکه بعضی افراد مثل مصطفوی، درودگر و دادکان گفته اند کفاشیان پول را برگرداند و بعد به فدراسیون برگردد، گفت: پول هست، فقط نمی دانیم به چه کسی باید بدهیم، بیایند بگیرند!.

balio.ir: بالیو | مجله اخبار صنعت گردشگری

baliro.ir: تور بالی ارزان قیمت | تور اندونزی ، تور نوروز، بهار، تابستان، پاییز، زمستان بالی اندونزی

baham1.ir: مجله باهام | مجله تفریحی و سرگرمی دورهمی، با هم شاد باشیم

منبع: فرارو
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 98189

به "دلار های بی زبانی که در زمان کفاشیان گم شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلار های بی زبانی که در زمان کفاشیان گم شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید