در روز های گرم تابستان هرگز آب سرد نخورید!

به گزارش مجله سرگرمی، وب سایت روزیاتو - گلریز برهمند: شکی نیست که در روزهای گرم و طاقت فرسای تابستان، چیزی لذت بخش تر از خوردن یک لیوان آب سرد نیست. اما آیا این یک لیوان آب سرد حیات بخش در طولانی مدت برای ما ضرر دارد یا نفع؟ قرن ها است که این مسأله مورد بحث بوده است و حالا علم به پاسخ هایی برای این موضوع رسیده است.

در روز های گرم تابستان هرگز آب سرد نخورید!

شواهد قانع کننده ای وجود دارد که خوردن آب سرد برای سلامتی ضرر دارد. در اینجا به 9 دلیلی می پردازیم که نشان می دهد باید از خوردن آب سرد پرهیز کنید.

1- دچار افزایش وزن می شوید

شاید شنیده باشید که خوردن آب یخ سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و به این ترتیب به کم کردن وزن یاری می نماید. این مسأله نه کاملا درست و نه کاملا اشتباه است.

آب کالری ندارد بنابراین با خوردن آن وزن اضافه نمی کنید، اما اگر همواره آب یخ بخورید این مسأله باعث می گردد که کم شدن وزن تان بیشتر طول بکشد. آب یخ دمای بدن و در نتیجه توانایی آن برای هضم مواد غذایی را تحت تأثیر قرار می دهد. وقتی بدن تان برای تجزیه چربی ها دچار مشکل گردد، نمی توانید به قدری که انتظار دارید وزن کم کنید.

2- بدن تان کم آب باقی می ماند

حتما تجربه این حالت را داشته اید که در روزهای گرم تابستان هر چقدر آب یخ می خورید باز هم احساس تشنگی می کنید. طبق تحقیقات، خوردن آب یخ باعث منقبض شدن عروق خونی بدن می گردد. از طرفی کم آب شدن بدن باعث کاهش گردش خون و اکسیژن در بدن می گردد، بنابراین آب یخ شرایط را بدتر می نماید.

3- انرژی بدن را پایین می آورد

احساس خوشایند بعد از خوردن آب یخ تنها چند دقیقه دوام می آورد و بعد از آن رفته رفته احساس خستگی می کنید. این اتفاق به دلیل آن می افتد که بعد از خوردن آب یخ، بدن انرژی بیشتری را صرف گرم کردن آب یخ و رساندن دمای آن به میزان مناسب می نماید.

بنابراین به جای آب یخ، آب ولرم بخورید، به ویژه زمانی که ورزش می کنید. با این کار به مدت طولانی تری آب و انرژی بدن حفظ خواهد شد.

4- فرآیند گوارش را مختل می نماید

همان طور که پیش تر ذکر شد، خوردن آب یخ اثری منفی بر فرآیند گوارش دارد. اگر تابستان ها دچار معده درد، شکم درد یا حالت تهوع می شوید، ممکن است علت آن خوردن آب یخ باشد.

آب یخ باعث سفت شدن مواد غذایی می گردد و یاری مؤثری به تجزیه چربی ها نمی نماید. در نتیجه ممکن است بیشتر دچار یبوست یا نفخ شوید. بنابراین بعد از خوردن غذا هرگز آب یخ نخورید.

5- ضربان قلب را کاهش می دهد

اگر می خواهید قلب تان را وحشت زده کنید، یک لیوان آب یخ سر بکشید!

عصب واگ که در پشت گردن قرار گرفته است، وقتی چیز خیلی سردی را احساس کند غافلگیر می گردد. در واکنش به این مسأله، ضربان قلب برای مدت کوتاهی پایین می آید تا دمای بدن به میزان مناسب برگردد.

6- دچار گلودرد می شوید

تحقیقات نشان داده است که آب یخ باعث فراوری بیشتر ماده مخاطی و در نتیجه مسدود شدن سینوس ها می گردد. وقتی ماده مخاطی بیشتری در مجراها وجود داشته باشد، واکنش طبیعی بدن، بروز درد است.

7- باعث میگرن می گردد

اگر بعد از خوردن آب یخ تنها چند لحظه ای احساس می کنید که سرتان یخ زده، آدم خوش شانسی هستید چون برخی افراد با خوردن آب یخ دچار سردرد یا میگرن شدید می شوند.

وقتی نوشیدنی سردی را به سرعت می خورید، دهان فرصت نمی نماید سرمای آن را جذب کند. وقتی عصب ها اذیت می شوند، این مسأله منجر به احساس دردی می گردد که چند لحظه ای طول می کشد.

8- پوست را منقبض می نماید

حتما شنیده اید که آب گرم منافذ پوست را باز و آب سرد آن ها را می بندد. شستن صورت با آب سرد ایده خوبی است اما خوردن نوشیدنی های گرم برای سلامت کلی پوست تان بهتر است. چون آب گرم گردش خون را افزایش می دهد و این مسأله پوست را درخشان و سالم می نماید.

9- تعادل دمای بدن را بر هم می زند

در طب سنتی چین اعتقاد بر این است که خوردن آب یخ باعث بر هم خوردن تعادل بدن می گردد، به ویژه اگر نوشیدنی سردی را با یک غذای گرم بخورید. ثابت نگه داشتن دمای بدن اهمیت زیادی دارد چون وقتی به نظر می رسد که بدن شرایط بدی دارد اندام ها دچار آشفتگی می شوند.

بدیهی است که صحبت از این کار ساده تر از عمل به آن است، به ویژه زمانی که هوا هر روز گرم تر می گردد اما ایجاد تغییر و پرهیز از خوردن آب یخ در طولانی مدت برای سلامتی شما بهتر خواهد بود.

bebop.ir: بیباپ: مجله هنر موسیقی

kalarena.ir: مجله کالارنا: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی

منبع: برترین ها
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 26970

به "در روز های گرم تابستان هرگز آب سرد نخورید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در روز های گرم تابستان هرگز آب سرد نخورید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید