جایگزین های خوراکی کرم ضدآفتاب
به گزارش مجله سرگرمی، نور خورشید به جای اینکه پوست را برنزه کند خیلی اوقات موجب سوختگی پوست می گردد ، اگر شما هم اینطور هستید و از کرم های ضد آفتاب خسته شده اید ، راه های دیگری وجود دارد که می توانید پوست را حفظ کنید. رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود آن دارد.
10 خوراکی که پوست شما را از آسیب آفتاب محافظت می نماید!
از زمانی که بچه بودیم به ما گفته میشد هر وقت بیرون می رویم کرم ضد آفتاب استفاده کنیم. می دانیم که آفتاب سوختگی های مکرر می تواند در پیشرفت سرطان پوست در سالهای بعد نقش داشته باشد. به ما گفته شده است که نور ماوراء بنفش خورشید مضر است. در حالی که هنوز تعیین نیست چه اندازه قرار گرفتن در معرض آفتاب به سرطان پوست منجر میگردد، ما می دانیم که آفتاب سوختگی قطعاً چیز خوبی نیست و به ما آسیب می رساند.محافظت از پوست در برابر آفتاب
موردی که ما با آن روبرو هستیم: برای سلامتی به ویتامین D ناشی از خورشید احتیاج داریم؛ کمبود این ماده مغذی که برای سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است، مسئله ای جهانی و همه گیر است. بخشی از این امر به علت گذراندن مدت زمان زیادی در داخل خانه است، و بخشی دیگر به این علت است که وقتی بیرون هستیم، ضد آفتاب استفاده میکنیم و جلوی نور خورشید را مسدود می کنیم.علاوه بر این، بیشتر کرم های ضد آفتاب تجاری حاوی مواد سرطان زا و اخلال نماینده هورمون هستند، بنابراین اگر آفتاب سوختگی به سرطان منجر نگردد، ممکن است ضدآفتاب به ایجاد سرطان دامن زند.
بسیاری از بیماریهای مرتبط با مواجهه بیش از حد در برابر اشعه ماوراء بنفش، نسبتاً خوش خیم هستند ، به جز ملانوم بدخیم و در افراد مسن بیشتر اتفاق می افتد، که عمدتا به علت طولانی بودن فاصله بین قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و بروز علائم یا احتیاج به قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور خورشید، یا هر دو می باشد.
در مقابل … عامل بیماری های سالانه که به طور قابل توجهی محسوس تر است … ممکن است ناشی از سطح بسیار پایین قرار گرفتن در معرض اشعه نور خورشید باشد. این عامل منجر به اختلالات عمده سیستم اسکلتی عضلانی و احتمالاً افزایش خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی و سرطانهای تهدیدنماینده حیات می گردد.
گزینه های جایگزین کرم های ضد آفتاب چه هستند؟
پوشش (یا ماندن در داخل خانه) تنها گزینه برای محافظت کامل از پوست است. اگر تمام بدن شما پوشیده شده باشد، ویتامین D آفتاب را دریافت نمی کنید و فرآیندهای پیچیده ای شامل تنظیم هورمون ها و متابولیسم پروتئین ها که در نتیجه نور خورشید اتفاق می افتد، را محدود میکنید.اگر به راحتی دچار آفتاب سوختگی میشوید، بهتر است به تدریج پوست خود را در برابر نور خورشید قرار دهید و کم کم زمان قرار گیری در معرض نور خورشید را افزایش دهید. شما می توانید ضد آفتاب غیر سمی مختص به خود را تهیه کنید. بعلاوه می توانید با خوردن برخی خوراکی ها از درون، از پوست خود محافظت کنید.
10 خوراکی برتر برای محافظت طبیعی از پوست
برخی از خوراکی ها به محافظت از پوست شما در برابر آفتاب سوختگی و اثرات بالقوه مضر آن یاری می نمایند. پوست به عنوان بزرگترین اندام شما، از خارج و داخل تغذیه می گردد. در ادامه این مقاله از راستینه مفیدترین خوراکی هایی که می توانید برای محافظت از خود در برابر قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش مصرف کنید، ارائه شده است.آلوئه ورا
آب این گیاه شاداب، تسکین دهنده سوختگی و بثورات پوستی است. این گیاه جاودانگی هزاران سال است به عنوان اکسیری واقعی برای همه چیز از یبوست گرفته تا درماتیت استفاده شده است.کاربرد موضعی با فعالیت آنتی اکسیدانی آلوئه ورا از پوست در برابر آسیب محافظت می نماید. با مصرف خوراکی آن، ژل آلوئه ورا فراوری کلاژن، ماده اصلی تشکیل دهنده بافت پوست را تحریک می نماید.
به طور خاص تعیین شده است که آلوئه ورا باعث کاهش چین و چروک و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست هایی میگردد که مدتی طولانی در معرض آفتاب قرار گرفته اند. یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را درون یک اسموتی یا چای بریزید.
آووکادو
محافظ پوست را به فهرست خواص این میوه فوق العاده اضافه کنید. هنگامی که قبل از قرار گیری در برابر نور خورشید، آووکادو میخورید چربی های موجود در آن باعث کاهش التهاب و آسیب به پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش- بی (UVB) می گردد. علاوه بر این، در صورت استفاده موضعی، روغن آووکادو آسیب سلولی طولانی مدت را کاهش می دهد.شکلات کاکائویی
کاکائو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام فلاونوئیدها است. آنتی اکسیدان ها با مقابله با استرس اکسیداتیو در سطح سلولی، مواد مغذی مهمی برای کاهش التهاب به شمار میروند.فلاونوئیدها دارای خاصیت ضد سرطان زا هستند و دقیقاً همانطور که به عنوان فیلتر ماوراء بنفش (UV) برای گیاهانی که آنها را فراوری می نمایند عمل می نمایند، هنگام خوردن آنها نیز همین کار را برای بدن انسان و حیوانات انجام می دهند.
این نتایج حاصل مطالعه ای است که در سال 2006 در مجله تغذیه منتشر شد و نشان داد که افزودن کاکائو خام به رژیم های افراد باعث افزایش گردش خون به پوست شده و از کاهش رطوبت پوستی جلوگیری می نماید.
تقریباً به هر چیزی که می خورید می توانید کاکائو خام اضافه کنید؛ به خاطر داشته باشید که گرم کردن آن باعث کاهش مواد مغذی آن می گردد.
ماهی های چرب
درست همانطور که چربی موجود در آووکادو از پوست محافظت می نماید، چربی های مختلف موجود در ماهی (امگا 3) نیز اثر مشابهی دارند.تعیین شده است که مصرف منظم روغن ماهی علاوه بر فواید آن برای سلامتی مغز و قلب، باعث افزایش ایمنی پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید می گردد.
علاوه بر این،اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی، سیستم ایمنی بدن را تعدیل می نماید، که می تواند به جلوگیری از پیشرفت سرطان پوست یاری کند. شاه ماهی وحشی، ماهی قزل آلا و ساردین منابع خوبی از چربی امگا 3 هستند.
گریپ فروت
این دسته از مرکبات سرشار از ویتامین C است. احتمالاً کاملاً آگاه هستید که چگونه این ماده مغذی از سیستم ایمنی بدن حمایت می نماید و با سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری های دیگر مبارزه می نماید. ویتامین C موجود در آن نیز در سلامت پوست نقش دارد.هنگامی که در معرض آفتاب قرار می گیرید، سلولهای پوستی دچار استرس اکسیداتیو می شوند. در نتیجه، تجزیه کلاژن، الاستین و حتی DNA سلولی در صورتی که به وسیله آنتی اکسیدان ها برای بازگرداندن تعادل اتمی، خنثی نگردد، می تواند اتفاق بیفتد. ویتامین C موجود در گریپ فروت می تواند از استرس اکسیداتیو در داخل بدن جلوگیری کند، کاری که هیچ ضد آفتابی نمی تواند انجام دهد.
چای سبز
پلی فنول ها انواعی از آنتی اکسیدان هستند که به وفور در چای سبز یافت می گردد. یکی از آنها EGCG (epigallocatechin-3-gallate) است که به علت خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی خود شناخته شده است.تعیین شده است که کاربرد موضعی چای سبز به پوست قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب، مانع از فعالیت های اکسیداتیون اشعه ماوراء بنفش و متعاقب آن رشد سلول های ملانومای انسان (سلول های سرطانی) می گردد. حداقل دو فنجان در روز برای سیستم ایمنی بدن و حمایت از آنتی اکسیدان چای سبز بنوشید.
انار
این میوه قرمز پررنگ منبع عجیبی از دو نوع آنتی اکسیدان دیگر است: آنتوسیانین های فلاونوئید و تانن های پلی فنول. آنتوسیانین رنگ دانه ای است که در گیاهان تیره (سیاه، قرمز و بنفش) یافت می گردد و تانن ها یک رنگدانه قهوه ای هستند.مطالعه صورت گرفته روی پوست های آسیب دیده تحت درمان با آب انار قبل از قرار گرفتن در معرض UVB نشان داد که کاهش قابل توجهی در اکسیداسیون پروتئین و کاهش فراوری آنزیم هایی که باعث شکستن کلاژن می شوند وجود دارد.
علاوه بر این، انار با تسریع مکانیسم های ترمیم به وسیله فعالیت آنتی اکسیدانی خود، از آسیب DNA سلول های پوست جلوگیری می نماید. این اثر به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سلولهای سرطانی را با گذشت زمان کاهش می دهد.
سیب زمینی شیرین
همانطور که در خوراکی های دیگر در بالا دیدیم، آنتی اکسیدان های موجود در رنگدانه های مختلف نقش مهمی در محافظت از پوست ناشی از قرار گیری طولانی مدت در برابر نور خورشید و سلامت عمومی پوست ایفا مینمایند. رنگدانه دیگری که به نظر می رسد خاصیت ضد پیری پوست دارد، بتا کاروتن (نوعی کاروتنوئید) است که عامل رنگ نارنجی هویج و سیب زمینی شیرین است.علاوه بر فعالیت آنتی اکسیدانی، کاروتنوئیدها در واقع پرتوهای UVB و UVA را جذب می نمایند و از آسیب به سلول های پوستی جلوگیری می نمایند. افزایش مصرف سیب زمینی شیرین، هویج، کدو، پاپایا، فلفل دلمه ای، طالبی و سایر خوراکی های زرد و نارنجی، پوست شما را از داخل محافظت میکند اما می تواند چندین هفته طول بکشد تا این خاصیت در سلول های پوست شما جمع گردد.
کاروتنوئیدهای سبز و قرمز (که در خوراکی هایی مانند اسفناج، گوجه فرنگی و هندوانه وجود دارد) همراه با خوراکی های دارای رنگ نارنجی با همکاری هم به محافظت از پوست یاری مینمایند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها سرشار از لیکوپن، نوعی کاروتنوئید قرمز هستند. بعلاوه با وجود اندازه زیادی ویتامین C ، گوجه فرنگی و محصولات آن پوست شما را تغذیه و از آن محافظت می نمایند.مطالعه ای در سال 2001 نشان داد افرادی که هر روز به مدت ده هفته رب گوجه فرنگی می خورند، بعد از همان اندازه قرار گرفتن در معرض آفتاب، چهل درصد کمتر از افرادی که آن را نخورده اند، دچار آفتاب سوختگی می شوند.
گردو
این دسته از مغزیجات که به شکل مغز است منبعی ترد و خوشمزه و با تنوع از چربی های امگا 3 هستند. مطالعه پیرامون اسیدهای چرب امگا 3 رژیم غذایی و تأثیر آنها بر سرطان پوست نشان میدهد:مطالعات بالینی نشان داده اند که هضم امگا 3 FA (اسید چرب) از بدن در برابر سمیت سلولی ناشی از UVR محافظت می نماید، آستانه اریتما UVR (آفتاب سوختگی) را بالا می برد، سطح پروستاگلاندین E2 (PGE2) التهابی و سرکوب نماینده سیستم ایمنی را در پوست افرادی که بیش از حد در معرض اشعه خورشید قرار گرفته اند کاهش می دهد و به نظر می رسد از پوست انسان در برابر سرکوب سیستم ایمنی ناشی از اشعه ماوراء بنفش محافظت می نماید.
شما می توانید به عنوان میان وعده یک مشت گردو بخورید، در سالادها، در سوپ ها و به صورت روغن گردو روی سبزیجات یا میوه ها، گردو را میل کنید.
البته، محافظت از پوست در برابر آفتاب تنها فواید سلامتی این خوراکی ها نیست. اگر تصمیم دارید آگاهانه اندازه مصرف آنها را به این منظور افزایش دهید، هر روز انواع مختلفی از این خوراکی ها را بخورید.
طول میکشد تا ذخایر مواد مغذی در پوست شما جمع شوند، بنابراین نمی توانید انتظار داشته باشید که آووکادو بخورید، یک فنجان چای سبز بنوشید و بدون آفتاب سوختگی به مدت 6 ساعت زیر آفتاب بنشینید.
قبل از شروع فصل تابستان، خوردن این خوراکی ها را شروع کنید و خود را برای قرار گیری در معرض نور خورشید آماده کنید.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخونآژانس دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه
banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما