ارزش تغذیه ای انواع آلو

به گزارش مجله سرگرمی، همواره فصل گرما با آمدن میوه های متنوع همراه است. یکی از این میوه ها آلوست. این میوه در میان مردم به اسم یک درمانگر یبوست معروفیت دارد، در حالی که وجود مواد مغذی دیگری بر خواص تغذیه ای آن افزوده است. این میوه در رنگ ها و گونه های متعددی در فصل تابستان در دسترس همه ما قرار می گیرد، به طوری که معروف ترین های آن در ایران ، آلو زرد،

ارزش تغذیه ای انواع آلو

ارزش تغذیه ای انواع آلو

همیشه فصل گرما با آمدن میوه های متنوع همراه است. یکی از این میوه ها آلوست. این میوه در میان مردم به اسم یک درمانگر یبوست معروفیت دارد، در حالی که وجود مواد مغذی دیگری بر خواص تغذیه ای آن افزوده است. این میوه در رنگ ها و گونه های متعددی در فصل تابستان در دسترس همه ما قرار می گیرد، به طوری که معروف ترین های آن در ایران ، آلو زرد، آلوسیاه و آلوچه هستند که البته از نظر ارزش تغذیه ای تفاوت چندانی با هم ندارند.

جالب است بدانید که این گیاه بومی اروپا و آسیا بوده و در قرن نوزدهم به وسیله مهاجران آسیایی و اروپایی به آمریکای شمالی برده شده است. البته مدارکی وجود دارد که نشان می دهند مردم آسیای میانه، آلو را خشک می کردند و به مصرف می رساندند، حتی در طب چینی به آب این میوه اکسیر صبحانه می گفتند و عقیده داشتند که خوردن این نوشیدنی موجب سم زدایی و شادابی پس از خواب می گردد. به علاوه، در روزهای گرم، نوشیدن آب آلو (البته خنک، نه یخ زده) به منظور بهبود دمای بدن، از سوی متخصصان این طب توصیه می شده است. هیچ می دانید کدام کشور بیشترین آلو را در سال فراوری می نماید؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم، آمریکا به اسم عظیم ترین پرورش دهنده این میوه در جهان شناخته شده است. پس از این کشور، روسیه، چین و رومانی هم در زمره فراورینماینده های عظیم این میوه هستند.

میوه ای برای کم خون ها

حتماً می دانید که خوردن این میوه جذب آهن را بالا می برد. می دانید چرا؟ زیرا این میوه (البته تازه آن و نه خشک شده) سرشار از ویتامین C بوده و وقتی با کلیه منابع غذایی آهن (مانند گوشت ها و حبوبات) همراه گردد، جذب این ویتامین چند برابر شده و کمبود این ماده مغذی تا حدودی رفع می گردد. همان طور که می دانید، این ویتامین در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر بوده و به علت خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد، از بروز عفونت و سرطان به خصوص در افراد مستعد جلوگیری می نماید. به علاوه، مانع از اکسیده شدن کلسترول در بدن شده و به این ترتیب احتمال گرفتگی عروق و در پی آن سکته را کاهش می دهد. جالب است بدانید که مطالعات نشان داده اند که دریافت این ماده مغذی به وسیله میوه ها و سبزی های تازه طول عمر افراد را با جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی و سکته افزایش می دهد.

ضمناً، از آنجا که گیاه خواران و افرادی که مقادیر کمی گوشت قرمز مصرف می نمایند، خود را در معرض خطر دریافت ناکافی آهن و تهی شدن ذخایر آهن بدن قرار می دهند و فقدان آهن می تواند، در نهایت به کم خونی منجر گردد که خستگی مفرط و نداشتن تمرکز از عوارض آن است، می توانند با مصرف مرتب این میوه در برنامه غذایی شان همراه با سایر منابع غیر حیوانی آهن، جذب این ماده مغذی را افزایش داده و به این ترتیب از بروز کم خونی فقر آهن که احتمال فراوانی دارد که به آن مبتلا شوند، جلوگیری نمایند.

بمب آنتی اکسیدانی

آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان ها است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن است که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد را خنثی می نمایند. رادیکال های آزاد آثار مخربی را در بدن اعمال می نمایند زیرا با اکسیداسیون چربی ها در بدن سبب می شوند که چربی همیشه در رگ ها رسوب نموده و گرفتگی عروق پیش آید. این فرآیند جزو عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی عروقی است.

یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد، تخریب DNA است. چنانچه DNA آسیب ببیند، احتمال فراوری سلول های سرطانی در بدن به شدت افزایش می یابد و آخر اینکه وجود این ترکیبات زیان آور، افزایش دهنده بروز استئوآرتریت بوده که منشأ پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئید به شمار میرود. ضروری است در همین جا اضافه کنیم که بیشترین آنتی اکسیدان در آلوهای رسیده وجود دارد. پس هر چه آلو رسیده تر باشد، مفیدتر است.

... و برای فشارخونی ها

همان طور که در ابتدای بحث گفتیم، آلو مواد مغذی بسیاری دارد، به طوری که یکی از منابع غنی پتاسیم به حساب آمده و در هر 100 گرم خشک شده آن، 860 میلی گرم از این ماده معدنی یافت می گردد. تحقیقات انجام گرفته در سال های اخیر تأثیر پتاسیم را در کاهش فشار خون نشان داده اند. با توجه به اینکه آلو سدیم کمی دارد، مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است. بنابراین خوردن حداقل سه آلوی میانه و تازه در گروه میوه های روزانه به بیماران توصیه می گردد. به علاوه، این میوه انرژی کمی دارد، بنابراین دریافت کالری اضافی را هم برای فرد به همراه نخواهد داشت به طوری که با خوردن سه عدد آلوی تازه، 25 کالری انرژی به بدن می رسد از این رو، اگر در خوردن این میوه کم کالری زیاده روی نگردد، اضافه وزنی را هم به همراه نخواهد داشت.

دو کلمه با آشپزها

جالب است بدانید که آشپزها و کسانی که تمایل ندارند از چربی، کره یا مارگارین در طبخ غذای خود استفاده نمایند، می توانند از پوره آلوی خشک در انواع کیک، شیرینی و یا حتی شکلات هایی که باید بافتی نرم و لطیف داشته باشند، استفاده نمایند. بنابراین افرادی که باید از یک برنامه غذایی کم کالری پیروی نمایند، می توانند از این گزینه بهره برده و در عین حال انرژی دریافتی خود را هم کنترل نمایند. نباید فراموش کنید که آلوی خشک نموده را می توان در صورت نگهداری در مکانی خشک و خنک تا شش ماه ذخیره کرد. در زمستان می توان به همراه سایر مغزها و میوه های خشک به اسم میان وعده، آلو را مورد استفاده قرار داد و در فصل گرما از تازه این میوه به همراه سایر میوه ها و یا طبخ شده در کنار سایر غذاهای گوشتی لذت برد.

یکی از ترکیبات قابل توجه آلو، فیبر است. همان طور که می دانید، فیبرها موجب کاهش سرعت جذب مواد مغذی به ویژه قندها شده و در عین حال اندازه حساسیت به انسولین را هم افزایش می دهند. بنابراین مصرف آلو می تواند در تنظیم قند خون موثر باشد.

به علاوه، یکی از شناخته شده ترین خواص آلو، پیشگیری از ابتلا به یبوست است. این اثر هم به واسطه وجود فیبر به انجام می رسد. در این باره، آلو از دو طریق عمل می نماید؛ اول اینکه با تخمیر فیبر حاصل از خوردن آلوها به وسیله باکتری های موجود در روده عظیم، حجم مدفوع زیاد می گردد و در پی آن سرعت و قدرت انقباضات این ارگان بیشتر شده و در نهایت، خروج سریع تر مواد زاید فراهم می گردد. دوم اینکه آلو و آب آن حاوی مشتقات ماده ا ی به نام هیدروکسی فنیلیاتین هست که عضلات صاف دیواره روده عظیم را تحریک می نماید و این تحریک موجب آغاز افزایش فعالیت روده عظیم می گردد که این امر هم به افزایش سرعت حرکت مدفوع یاری می نماید.

بعلاوه در 100 گرم آلو خشک، حدود 10 گرم قند سوربیتول وجود دارد که این ترکیب کربوهیدراتی هم خاصیت ملین دارد و به این ترتیب خوردن این میوه می تواند به حفظ سلامت دستگاه گوارش یاری کند.

علاوه بر آثار فوق، فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری های مفید روده همشده که این امر مانع از رشد باکتری های مضر در این ارگان می گردد.

بعلاوه، بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک فراوری می گردد که منشأ انرژی برای سلول های روده بوده و به این ترتیب، سلامت دستگاه گوارش هرچه بیشتر حفظ خواهد شد.

منبع:www.salamat.com

shortmessagesystem.ir: مجله پیامک، آخرین اخبار و مقالات در حوزه فناوری و تکنولوژی های مدرن

aliabad-new.ir: علی آباد جدید، اخبار و آخرین رویدادهای علی آباد

منبع: راسخون
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 158771

به "ارزش تغذیه ای انواع آلو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش تغذیه ای انواع آلو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید