آشنایی با رژیم غذایی مناسب برای کاهش استرس
به گزارش مجله سرگرمی، شواهد نشان می دهد فشار بیش از حدی که در زندگی بر ما وارد می گردد، فقط باعث از بین رفتن حال و حوصله، و تغییر خلق و خو نمی گردد. افرادی که همواره تحت استرس هستند نسبت به انواع بیماری های جسمی، از سرماخوردگی ساده گرفته تا فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیز آسیب پذیرترند.

راه های زیادی برای مقابله با استرس وجود دارد که یکی از آنها خوردن مواد غذایی مناسب است. مواد غذایی به شیوه های مختلف می توانند با استرس مقابله نمایند.
غذاهای آرامش بخش سطح سروتونین بدن را افزایش می دهند. سروتونین در کاهش فشارهای روانی موثر است. غذاهای دیگر سطح کورتیزول و آدرنالین (هورمون های استرس زا که در دراز مدت عوارضی برای بدن دارند) را کاهش می دهند. در نهایت نیز، یک برنامه غذایی مناسب با کاهش فشار خون و تاثیر مثبت بر سیستم ایمنی بدن می تواند استرس را کاهش دهد.
تمامی کربوهیدرات ها، مغز را تحریک می نمایند تا سروتونین بیشتری فراوری کند. برای تنظیم میزان سروتونین بهتر است کربوهیدرات های پیچیده بخورید که آرام تر هضم می شوند. بهترین منابع این مواد، غلات و نان های سبوس دار است.
مرکبات مثل پرتقال، سرشار از ویتامینC هستند. مطالعات نشان می دهد این ویتامین می تواند سطح هورمون های استرس زا را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
اسفناج به دلیل داشتن منیزیم در کاهش استرس موثر است. منیزیم یاری می نماید سطح کورتیزول در بدن تنظیم گردد. علاوه بر این کمبود منیزیم باعث سردرد و خستگی می گردد که از علائم استرس هستند.
برای کنترل کورتیزول و آدرنالین، ماهی های چرب بخورید. اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی ها یافت می شوند، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری نموده و با هجوم هورمون های استرس زا مقابله می نمایند.
تحقیقات نشان می دهد، مصرف چای سیاه (ترجیحا کمرنگ) به شما یاری می نماید خیلی سریع تر از شرایط استرس زا دور شوید. اما قهوه می تواند میزان استرس را افزایش دهد.
پسته می تواند تاثیر هورمون های استرس زا را بر بدن کاهش دهد. آدرنالین فشار خون را افزایش می دهد و باعث می گردد زمانی که تحت استرس هستید، ضربان قلب شما افزایش یابد. خوردن یک مشت پسته در هر روز می تواند فشار خون را کاهش دهد و در نتیجه اثر ترشح آدرنالین را نیز کم کند.
بادام سرشار از ویتامین های مفید است; از جمله ویتامین E که سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و ویتامین های گروه B که بدن را در برابر حملات استرس زا انعطاف پذیر و آماده می نماید. برای این که از فواید این ماده غذایی بهره مند شوید، هر روز مقداری بادام بخورید.
مصرف سبزیجات ترد و خام می تواند با اثرات منفی استرس مقابله کند. جویدن کرفس یا هویج خام به رها شدن گرفتگی فک ها در مواقع استرس یاری می نماید و در نتیجه سردردهای عصبی را کاهش می دهد.
یکی دیگر از راه های کاهش استرس، خوردن یک لیوان شیر ولرم قبل از خواب است. محققان می گویند کلسیم موجود در شیر می تواند گرفتگی های عضلانی را کاهش دهد و باعث تسکین تنش گردد.
علاوه بر رژیم غذایی مناسب، یکی از بهترین شیوه های مبارزه با استرس، ورزش کردن است. ورزش های هوازی در این باره بسیار موثرند، زیرا این ورزش ها اکسیژن دریافتی توسط بدن را افزایش می دهند و باعث فراوری آندورفین (ماده شیمیایی آرامش بخش) می شوند. برای این که نتایج مثبت ورزش را در خودتان ببینید، 3 تا 4 بار در هفته و هر بار 30 دقیقه ورزش کنید.
گردآوری: گروه هفت گنج
منبع: persianpersia
منبع: هفت گنجcruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها