عادات غذایی سالم برای جلوگیری از استرس

به گزارش مجله سرگرمی، استرس فشاری است که در اثر تغییرات ایجاد شده در محیط به بدن تحمیل می گردد اسید آمینه تریپتوفان باعث ترشح هورمون سروتونین می گردد. و سروتونین از مهم ترین ناقلین مغزی است و کاهش آن سبب بی خوابی، بی علاقگی، فقدان انرژی، عدم تمرکز حواس و افسردگی می گردد.چگونه به وسیله مصرف مواد غذایی با استرس مبارزه کنیم؟

عادات غذایی سالم برای جلوگیری از استرس

عادات غذایی سالم برای جلوگیری از استرس

نویسنده: لیلا عیوض زاده - روشنک وحیدی

استرس فشاری است که در اثر تغییرات ایجاد شده در محیط به بدن تحمیل می گردد اسید آمینه تریپتوفان باعث ترشح هورمون سروتونین می گردد. و سروتونین از مهم ترین ناقلین مغزی است و کاهش آن سبب بی خوابی، بی علاقگی، فقدان انرژی، عدم تمرکز حواس و افسردگی می گردد.چگونه به وسیله مصرف مواد غذایی با استرس مبارزه کنیم؟

روز خود را با مصرف یک لیوان آب پرتقال تازه یا آبمیوه های طبیعی حاوی ویتامین C آغاز کنید و در بقیه روز آب زیاد بنوشید. زیرا وقتی بدن تحت استرس است، بدن شما به ویتامین C بیشتری احتیاج دارد. یک لیوان آبمیوه تازه، احتیاج شما را تامین می نماید.

نوشیدن حداقل 8 لیوان آب، بدن شما را از بی آبی حفظ می نماید و مانع تحمل استرس اضافی برای بدن شماست. یک عدد موز، میزانی مواد غذایی با فیبر زیاد و ماست کم چرب برای صبحانه بهره ببرید، چرا که موز منبع غنی ویتامین B6 می باشد که برای سوخت و ساز بدن به ویژه در مواقع استرس ضروری است. فقط یک فنجان قهوه در طول روز مصرف کنید و از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین در بقیه روز خودداری نمایید. در مقابل تمایل به مصرف شیرینی به اسم میان وعده مقاومت کنید. از غلات کامل، نان کم چرب تهیه شده با شیر و انواع کیک های ساده خانگی استفاده نمایید. بسیار بهتر است برای مقابله با تمایل به مصرف شکر، از نان های تهیه شده با آرد کامل و شکر کم بهره ببرید. نمایه گلیسمیک مواد غذایی را بشناسید. هر میزان این شاخص پایین تر باشد، مواد حاوی کربوهیدرات دیرتر تبدیل به قند می شوند، بنابراین سطح قند خون را بیشتر می توانیم کنترل کنیم و بیشتر احساس آرامش می کنیم. انواع شیرینی و نان سفید نمایه گلیسمیک بالا دارند و مواد غذایی مانند ماکارونی، برنج و لوبیا نمایه گلیسمیک پایین تری دارند.

عادات سالم برای جلوگیری از استرس: از افت قند خون جلوگیری کنید و وعده های منظم، کوچک و سالم بخورید. از میان وعده های کم انرژی مانند هویج، کرفس، ذرت بوداده بدون روغن و کیک های برنجی با شکر کم بهره ببرید. از انواع میوه های تازه و آبمیوه ها به اسم طعم دهنده های شیرین بهره ببرید. جوشانده های گیاهی برای تسکین اعصاب مناسب هستند. می توانید آنها را با یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید. مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان مانند مغزهای گیاهی (پسته، بادام، فندق و...)، موز و غلات کامل هم مفید است. مصرف میزان کمی ماده پروتئین در طول روز مانند پنیر، تخم مرغ، مرغ و گوشت در شرایط استرس خستگی شما را برطرف می نماید. غلات کامل و مواد غذایی حاوی فیبر چرخه ایجاد گرسنگی را به تعویق می اندازند، انواع میوه، سبزی، ماست کم چرب و پنیر هم همین کار را انجام می دهند. از انواع غذاهای بدون چربی یا کم چربی استفاده نمایید. وعده های غذایی را حذف نکنید. برای مقابله با استرس راه دیگری به غیر از غذاخوردن بیابید. برای برطرف خستگی پس از کار روزانه ورزش کنید. روزانه به مدت 20-30 دقیقه و 3 بار در هفته به صورت منظم ورزش نمایید. در شرایط استرس از داروهای آرام بخش استفاده نکنید. یاد بگیرید که اهداف خود را زمان بندی کنید. اهداف واقعی انتخاب کنید، نه غیر واقعی. مهارت های مدیریت زمان را یاد بگیرید. زمانی را برای تهیه لیست اقلام غذایی مورد احتیاج اختصاص دهید و از انتخاب مواد غذایی با ارزش تغذیه ای کم پرهیز کنید.

منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

banoirane.ir: بانوی ایران | مجله خبری و ورزشی بانوان، مجله خانواده

منبع: راسخون
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159570

به "عادات غذایی سالم برای جلوگیری از استرس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عادات غذایی سالم برای جلوگیری از استرس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید