آخرین شرایط نیروگاه های فراوری برق از پسماند

به گزارش مجله سرگرمی، با این که فراوری برق از پسماند بهترین راه مقابله با پسماند نیست، مجلس درحال آنالیز لایحه ای در این راستا بوده و حدود شش نیروگاه زباله سوز با ظرفیت 11 مگاوات در حال بهره برداری است. در مجموع 800 مگاوات ظرفیت برای فراوری برق از پسماند در ایران وجود دارد که طبق لایحه ای که در مجلس شورای اسلامی در حال آنالیز است، 400 مگاوات از 800 مگاوات پوشش داده می گردد.

آخرین شرایط نیروگاه های فراوری برق از پسماند

به گزارش خبرنگاران، درمورد نیروگاه های فراوری برق از پسماند، لایحه ای از سوی وزارت نیرو پیشنهاد شد و به تصویب هیات وزیران رسید. طبق آخرین آمار این لایحه در حال آنالیز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است و تاکنون پنج ماده از شش ماده آن به تصویب رسیده است.

در این لایحه پیشنهاد شده است که از پسماند در کلانشهرها و شهرهای ساحلی که با مشکل پسماند مواجهند، برق فراوری گردد. همچنین منابع اقتصادی لازم برای پرداخت صورت حساب های برق این نیروگاه ها پیش بینی شده و به نظر می رسد پس از ابلاغ این قانون، حرکت جدی در زمینه فراوری برق از پسماند شروع گردد.

طبق لایحه پیشنهاد شده و ماده ای که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شد، این مورد به صورت جداگانه در قبوض برق مردم درج می گردد.از سوی دیگر قانونی وجود دارد مبنی بر این که سازمان برنامه و بودجه مکلف شده که هر سال میزان بودجه مورد احتیاج نیروگاه های پسماندسوز را پیش بینی و تامین کند.

نرخ این نیروگاه ها 900 تومان بر کیلووات است اما زمانی که قانون ابلاغ شد، نرخ مصوبه شورای اقتصاد ارجاع شد و امکان دارد تا 1500 تومان افزایش پیدا کند.

طبق آخرین آمار، حدود شش نیروگاه زباله سوز با ظرفیت 11 مگاوات در حال بهره برداری است. به طور کلی مجموعا 800 مگاوات استعداد کشور برای فراوری برق از پسماند است و طبق لایحه ای که در مجلس شورای اسلامی در حال آنالیز است، 400 مگاوات از 800 مگاوات پوشش داده می گردد. البته این طرح درحالی پیگیری می گردد که کارشناسان بر این باورند که فراوری برق از پسماند بهترین راه چاره مقابله با پسماند نیست اما فعلا این تنها راه چاره در کلانشهرها و شهرهای ساحلی است. راه چاره بهتر تفکیک و بازیافت زباله بوده که هنوز در شهرهای کوچک این فرصت وجود دارد.

تقاضای وزارت نیرو از شهرداری

از سوی دیگر، فراوری برق از پسماند حدود دو برابر گران تر از بقیه انواع نیروگاه ها و تجدیدپذیرهای بادی و خورشیدی است. این در شرایطی است که وزارت نیرو مسئول تأمین برق کشور است و مسئول پسماند نیست. سیدمحمد صادق زاده- رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) - پیش از این اعلام نموده بود که اگر وزارت نیرو 3000 ریال بابت هر کیلووات ساعت فراوری برق از این نیروگاه ها یارانه می پردازد، توقع دارد دستگاه متولی دفع پسماندها که شهرداری ها هستند حداقل دو برابر وزارت نیرو یاری نمایند.

وی با اشاره به این که در سال های گذشته شهرداری ها از پرداخت یارانه مناسب برای دفع بهداشتی پسماند به وسیله فراوری برق از نیروگاه های زباله سوز استنکاف نموده اند، اظهار کرد: اگر مشکل تأمین اقتصادی رفع گردد، این کار رونق خواهد گرفت ولی اگر مشکل اقتصادی رفع نگردد، با توجه به این که وزارت نیرو خود دارای بدهی های گسترده ای است، امکان پرداخت یارانه بیش تر برای فراوری برق از انرژی های تجدیدپذیر ندارد.

رئیس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) ادامه داد: شهرداری ها باید به وظایف مقرر خود در قانون و وظایف ملی خود همچون وزارت نیرو علاقه نشان دهند و نسبت به در نظر دریافت یارانه قابل توجهی بیش از آنچه که وزارت نیرو برای پسماندها در نظر گرفته تخصیص دهند تا با شکل گیری این کار در کشور مسائل بهداشتی و زیست محیطی رفع گردد.

foroshgahak.ir: فروشگاه کوچک | مجله آموزشی سیستم های مدیریت فروش

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 59955

به "آخرین شرایط نیروگاه های فراوری برق از پسماند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آخرین شرایط نیروگاه های فراوری برق از پسماند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید