5800 کیلومتر ساحل در خدمت گردشگری
به گزارش مجله سرگرمی، گردشگری آبی ـ دریایی از بخش های فعال، جذاب و درآمدزای صنعت گردشگری در دنیا امروز و کشورهایی است که از نعمت دریا و دریاچه و ساحل برخوردارند؛ ظرفیتی که در کشور ما و با وجود داشتن 5800کیلومتر ساحل در شمال و جنوب و صدها تالاب و دریاچه پشت سد تقریبا بکر و دست نخورده مانده و هیچ بهره برداری رسمی و هدفگذاری شده از این نعمت و جاذبه طبیعی و پرسود و اشتغال آفرین نشده است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روزنامه خبرنگاران، استفاده از این بخش از صنعت جهانگردی البته چند سالی است مدنظر مسوولان وزارتخانه میراث فرهنگی و جهانگردی قرار گرفته هرچند در سخن و روی کاغذ، اینک اما این برنامه با تفاهم نامه ای که میان وزیران وزارتخانه های میراث فرهنگی و نیرو بسته شده به بار نشسته و عملا فرآیند بهره برداری از این ظرفیت در مدار قرار گرفته است.
هفتم خرداد98 تفاهم نامه ای میان علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی با رضا اردکانیان، وزیر نیرو با هدف استفاده بهینه از ظرفیت های آبی کشور به منظور توسعه و رونق جهانگردی به امضا رسید. تا همین چند روز پیش اما خبری از اجرای این تفاهم نامه در میان نبود و دست کم صحبتی از آن از طرف دو وزارتخانه موردنظر به میان نمی آمد، تا این که نشست رسمی دو وزیر و سخنانی که از آن بوی اجرای طرح به میان می آمد، طلسم ظرفیت مغفول جهانگردی دریایی را شکست؛ نشستی که در وزارتخانه میراث فرهنگی برگزار گردید و وزیر نیرو در آن از شروع تحول بزرگی در جهانگردی آبی کشور اطلاع داد و گفت: در آینده ای نزدیک طرح های آن یکی پس از دیگری افتتاح خواهد شد.
به گزارش جام جم، رضا اردکانیان درباره وعده خود این گونه شرح داد: با تاکید رئیس جمهوری و حرکتی که در وزارت نیرو با همکاری وزارت میراث فرهنگی شروع شده، بدون احتیاج به قانون و مصوبه جدید هیات وزیران، دست اندرکار تدوین سازوکارهایی شدیم که به یاری آن در کنار کنترل کمی و کیفی و رعایت ملاحظات زیست محیطی، هموطنان بتوانند از دریاچه های تازه احداث بهره مند شوند. صدق ادعای وزیر نیرو مبنی بر جدی دریافت ظرفیت جهانگردی دریایی از سوی وزارتخانه مطبوعش، سخنان قاسم تقی زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بود که در آن به امضای قرارداد 30سد تا انتها دولت دوازدهم در چارچوب موضوع جهانگردی سدها اشاره نمود.
30دریاچه در اختیار مردم
بهره برداری از ظرفیت جهانگردی آبی از سوی وزارتخانه نیرو ظاهرا سال گذشته و زمانی جدی گرفته شد که رئیس جمهور به موضوع جهانگردی سدها اشاره نمود و همین اشاره به تشکیل کمیته های جهانگردی سدها در 31استان کشور منجر شد.
تقی زاده دراین باره این گونه شرح داد: تاسیسات آبی در وزارت نیرو سال ها در اختیار بعضی امور خصوصی شرکت ها قرار می گرفت و مردم به آنها دسترسی نداشتند و در خارج از وزارت نیرو هم وقتی از جهانگردی سدها و آوردن مردم برای دیدن آنها و استفاده بهینه از سدها صحبت می کردیم غالبا با مقاومت هایی روبرو بودیم اما از سال گذشته برنامه استان ها به کمیته های جهانگردی ابلاغ شد تا سدهایی که می توان از آنها در این راستا استفاده کرد را معرفی نمایند که درمجموع 110سد معرفی و پس از انتشار فراخوان برای 57سد، 30سد انتخاب شد که در همین دولت به مرحله قرارداد می رسد.
راه اندازی خطوط دریایی با اقامت شبانه
مونسان، وزیر میراث فرهنگی و جهانگردی و صنایع دستی هم با دست پر به میدان آمده بود و برنامه هایش حاکی از افق روشن صنعت جهانگردی آبی داشت که البته فعلا تا حصول به این وعده و برنامه ها باید همچنان صبوری کرد.
در هر روی یکی از برنامه های مونسان که در نشست به آن اشاره نمود راه اندازی خطوط دریایی بین ساحل و جزایر و بین جزایر بود که درباره اش گفت: آمادگی داریم که پکیج هایی را هم برای اقامت های شبانه و هم ترددهای روزانه تعریف کنیم. اگر بتوانیم این خطوط را راه اندازی و شناور های مورد احتیاج را تامین کنیم علاوه بر موضوع جهانگردی بر کاهش ترافیکی شهرها در ایام پیک یاری زیادی می گردد.
حمایت از ساخت هتل های دریایی در شمال و جنوب و آمدن کروزهای بین المللی از دیگر برنامه هایی بود که وزیر جهانگردی روی آنها دست گذاشت و بر اجرای آنها به منظور جذب جهانگرد و جلوگیری از خروج ارز از کشور تاکید نمود.
راه وشهرسازی هم به میدان آمد
بی شک یکی از موانع جدی عدم بهره برداری از ظرفیت جهانگردی دریایی تا به امروز نبود زیرساخت های مناسب در این حوزه بوده که محمد اسلامی، وزیر راه وشهرسازی هم به آن اشاره نمود و گفت: تا به امروز زمینه برای استفاده سازماندهی شده مردم از ظرفیت دریا و سواحل مهیا نشده و ما زیرساخت ها را به گونه ای فراهم نکردیم که این شرایط فراهم گردد.
اسلامی هم از برنامه های مهم وزارت راه وشهرسازی در این عرصه رونمایی کرد و اضافه نمود: داشتن یک برنامه مدون و سازمان یافته برای پیشرفت و توسعه سواحل و استفاده از تفریحات دریایی موضوعی است که در این مقطع مورد توجه ما واقع شده است و به همین دلیل نقشه راهی برای توسعه بنادر کوچک و بنادر جهانگردی همچنین استفاده از ظرفیت دریا هم در اشتغالزایی و هم تفریحی آماده نموده ایم، چراکه معتقدیم جهانگردی دریایی باید به یک جریان پایدار منجر گردد، مسافرت دریایی به عنوان یک وسیله ایمن و پابرجا مورد توجه قرار بگیرد و همیشه سفر دریایی برقرار باشد.
این ظرفیت حیف نگردد
گرچه نشست چند روز پیش در وزارتخانه میراث فرهنگی و امضای تفاهم نامه میان چند وزارتخانه در راستای بهره داری از ظرفیت جهانگردی آبی-دریایی مطبوع و خوشایند است اما همانطور که پیش از این اشاره نمودیم و محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی هم برآن تاکید داشت باید منتظر ماند و وی اظهار امیدواری کرد که این تفاهم نامه ها در عمل به تقویت جهانگردی دریایی منتهی گردد.
راستاد با اشاره داشتن 5800کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب کشور را نشانگر پتانسیل بالای کشور در حوزه جهانگردی طبیعی دریایی دانست و گفت: امیدواریم با همکاری های دو طرفه در زیرساخت ها، تجهیزات و امکانات جهانگردی دریایی کمبودی در این حوزه نداشته باشیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ظرفیت مسافری دریایی در بنادر شمال و جنوب کشور را 24/8میلیون نفر در سال بیان کرد و اضافه نمود: بر اساس اهداف و توسعه هایی که در حال اجرا است این میزان در سال آینده به 25میلیون نفر خواهد رسید. همچنین در حال حاضر 57کشتی مسافربری با 7500صندلی در کشور فعالیت دارد که عمدتا در راستا بندرعباس به جزیره قشم تردد دارند.
منبع: جام جم آنلاینshortmessagesystem.ir: مجله پیامک، آخرین اخبار و مقالات در حوزه فناوری و تکنولوژی های مدرن
aliabad-new.ir: علی آباد جدید، اخبار و آخرین رویدادهای علی آباد