13 گجت برتر دهه 2010 که زندگی ما را تحت تاثیر قرار دادند

به گزارش مجله سرگرمی، مجله دیجی کالا - رضا جلالی: شکی نیست که فناوری های مورد استفاده در زندگی بشر در طول دهه 2010 تغییرات بسیار زیادی داشته اند. با خاتمه این دهه، قصد داریم بار دیگر 13 گجت این دهه را که بیشترین تاثیر را در تغییر سبک زندگی ما داشتند مرور کنیم.

13 گجت برتر دهه 2010 که زندگی ما را تحت تاثیر قرار دادند

در این فهرست دستگاه هایی را مشاهده خواهیم کرد که پس از معرفی باعث پدید آمدن رده جدیدی از محصولات شده اند که نحوه تعامل ما با جهانی دیجیتال را دگرگون و یا استاندارد های جدیدی را در صنعت ایجاد نموده اند.

13. ترموستات هوشمند نست (2011): محصول نوآورانه در حوزه خانه هوشمند

شرکت نست (Nest) که در حال حاضر تحت مالکیت گوگل است، در سال 2011 از ترموستات هوشمند خود رونمایی کرد. معرفی این محصول نشان داد که فناوری چطور می تواند در اجزا کوچک زندگی ما، حتی بخش هایی مانند گرمایش و سرمایش خانه ها، تاثیر گذار باشد. طراحی خاص، تنظیمات آسان و دربرگرفتن طیف گسترده ای از کاربران باعث شد تا گوگل در سال 2014 مبلغ 3.2 میلیارد دلار برای خرید شرکت نست بپردازد.

12. هدست واقعیت مجازی آکیولوس ریفت (2012): باز کردن دریچه ای به روی جهانی مجازی

تا پیش از ظهور آکیولوس، واقعیت مجازی چیزی بیش از یک فانتزی علمی-تخیلی نبود. اما پس از این که این شرکت با راه اندازی کمپینی در کیک استارتر پیروز شد برای توسعه نخستین نمونه آزمایشی هدست خود مبلغ 2.4 میلیون دلار جمع آوری کند، همه چیز تغییر کرد. نتیجه کوشش های این شرکت تحولی شگرف در جهانی فناوری بود که ثابت کرد واقعیت مجازی آن چنان که تصور می شد مفهومی عجیب و دور از دسترس نیست و کاربرد های فراوانی برای انسان دارد.

11. مایکروسافت سرفیس پرو 3 (2014): تکامل مفهوم لپ تاپ -تبلت هیبریدی

در دورانی که گوشی های هوشمند و تبلت ها بسیار فراگیر شده بودند، سرفیس پرو 3 دستگاهی بود که بار دیگر قدرت سیستم عامل ویندوز را به رخ کشید. بر خلاف سایر محصولات هیبریدی آن موقع که البته اکثرا از خانواده سرفیس الهام گرفته بودند، این دستگاه با کنار گذاشتن نسخه نه چندان پیروز ویندوز RT و استفاده از نسخه کامل ویندوز توانست یک پلتفرم جدید ارائه دهد که از پس همه کار ها برمی آید و می توان آن را جایگزین لپ تاپ های سنتی نمود.

10. سامسونگ گلکسی نوت (2011): نمایش ظرفیت گوشی های هوشمند با صفحه نمایش عظیم و خلق مفهوم فبلت

زمانی که سامسونگ از نسل اول گلکسی نوت با نمایشگر 5.3 اینچی رونمایی کرد، بسیاری از کاربران نمی دانستند باید آن را در رده گوشی ها در نظر بگیرند یا تبلت ها و این گونه بود که مفهوم فبلت ایجاد شد. در آن موقع کسی تصور نمی کرد سری گلکسی نوت به یکی از پیروز ترین محصولات بازار تبدیل گردد و بسیاری معتقد بودند پروژه جدید کره ای ها با شکست روبرو خواهد شد، حتی این محصول به طور جدی مورد انتقاد استیو جابز نهاده شد.

اما اکنون با پرچم داران اندرویدی و آیفون هایی در بازار روبرو هستیم که ابعاد نمایشگر آن ها بیش از 6 اینچ است و این نشان می دهد که ریسک پذیری سامسونگ در معرفی گلکسی نوت در زمانی که کاربران به نمایشگر های 3 اینچی عادت نموده بودند، در نهایت به یک تحول عظیم در جهانی گوشی های هوشمند منجر شد.

9. اپل آیپد (2010): تحولی در رایانه های شخصی در عصر گجت های موبایل

اپل با معرفی آیپد، دستگاهی که نه گوشی هوشمند بود و نه لپ تاپ، دسته بندی جدیدی از رایانه های شخصی قابل حمل (موبایل) را ایجاد کرد و در عین حال در تکمیل ماموریت خود برای گسترش دسترسی به رایانه های شخصی، یک گام عظیم برداشت.

اگرچه مفهوم تبلت برای اولین بار توسط اپل به جهان معرفی نشده بود، اما این شرکت با توسعه آیپد توانست انقلاب عظیمی در جهانی تبلت ها (به عنوان یک رایانه همراه) ایجاد کند. سیستم عامل مبتنی بر اپلیکیشن های موبایلی و رابط کاربری لمسی آیپد مواردی بودند که نحوه تعامل ما با رایانه های همراه را تا حد زیادی تغییر دادند.

8. اپل واچ سری 1 (2015): بهبود نحوه تعامل کاربران با ابزار های پوشیدنی

اپل واچ اولین ابزار پوشیدنی یا حتی اولین ساعت ساعت هوشمند معرفی گردیده نبود؛ اما ورود آن به بازار، برای اولین بار امضای اپل را پای یک ابزار پوشیدنی گذاشت که منجر به تعریف معیار های جدیدی در این حوزه شد. در آن موقع ابزار های پوشیدنی و ساعت های هوشمند یک بازار نوپا برای شرکت ها و کاربران محسوب می شدند و اپل با دقت و ظرافت همیشگی خود توانست خیلی زود به پادشاه این بازار تبدیل گردد. ویژگی هایی مانند حساسیت به لمس و Digital crown (کلید فیزیکی چرخانی که در لبه ساعت وجود دارد) توانست به اپل واچ یاری کند تا سایر رقبایش را به راحتی کنار بزند.

7. نینتندو سوییچ (2017): ممکن کردن تجربه ای لذت بخش از بازی های ویدیویی در هر زمان و مکان

نینتندو سوییچ محتوای باکیفیت را در قالب یک کنسول گیمینگ قدرتمند و قابل حمل عرضه کرد. کیفیت بالای بازی ها، عملکرد مناسب و قابلیت حمل آسان در هر لحظه و مکان و همچنین امکان اتصال سوییچ به تلویزیون باعث شد تا این کنسول خیلی زود هواداران بسیاری پیدا کند. از جمله بازی های محبوب ارائه شده برای نینتندو سوییچ می توان به The Legend of Zelda: Breath of the Wild و Super Smash Bros. Ultimate اشاره نمود که از عوامل موثر در پیروزیت این کنسول بودند.

6. اپل ایرپادز (2016): ترغیب کاربران به استفاده از گجت های بی سیم

باز هم در این فهرست نام اپل به چشم می خورد و باز هم محصولی دیگر از این شرکت که با هدف تغییر نحوه تعامل کاربران با دستگاه هایی همچون گوشی هوشمند و تبلت ها به بازار عرضه شد. ایرپادز یا همان ایرباد های بی سیم اپل در مدت کوتاه حضور خود در بازار توانست جوی ایجاد کند که در نتیجه آن بسیاری از شرکت های عظیم و کوچک تصمیم به عرضه ایرباد های بی سیم گرفتند.

پس از حذف جک 3.5 میلی متری هدفون در آیفون 7 که با حواشی زیادی همراه شد، انتظار می رفت که اپل به دنبال عرضه هدفون ها و هندزفری های بی سیم بیشتری باشد. این شرکت به دفعات از تمایل و تعهد خود به آینده بی سیم سخن گفته بود و یکی از مهم ترین و پیروز ترین کوشش هایش برای دستیابی به این هدف نیز عرضه ایرپادز بوده است.

5. سیگار الکترونیکی جول (2015): افزایش محبوبیت سیگار های الکترونیکی بین نسل جوان، توسعه کسب و کار چند میلیون دلاری و اتهام به خطر انداختن سلامت عمومی

طراحی ظریف، غلاف های معطر و استراتژی تبلیغاتی مناسب همگی عواملی بودند که باعث شدند نسل جوان و کم سن وسالی که به استفاده از سیگار روی آورده بودند، در مدت کوتاهی سیگار الکترونیکی Juul را با آن جایگزین نمایند. آلتریا که یکی از شرکت های عظیم صنعت دخانیات است و برند Marlboro را در اختیار دارد، 13 میلیارد دلار در کمپانی Juul سرمایه گذاری کرد و ارزش آن را به 38 میلیارد دلار رساند.

اما به همان سرعت که این شرکت به سمت پیروزیت به پیش می رفت، خیلی زود خود را در تیررس نقدها متخصصان سلامت عمومی و کنگره آمریکا یافت و به نقش موثر در گسترش استفاده از نیکوتین بین نسل جوان در سطح ملی متهم شد.

4. آیفون X اپل (2017): بازنگری در نحوه تعامل با گوشی های هوشمند و طراحی آن ها

اپل با معرفی آیفون X استفاده از کلید هوم فیزیکی را که سال ها میهمان آیفون بود کنار گذاشت و به جای آن از ژست های حرکتی بهره گرفت. در همین حال، حذف کلید هوم منجر به کاهش حاشیه های اطراف نمایشگر و استفاده از نمایشگری با حداقل حاشیه شد. البته این نمایشگر به اصطلاح تمام صفحه، کاملا هم بدون حاشیه نبود و یک بریدگی (ناچ) در بالای آن قرار داشت که میزبان دوربین سلفی و سنسور های مربوط به Face ID (سیستم تشخیص چهره سه بعدی) بود و ظاهر دستگاه را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می داد.

با این حال، آیفون X با کاهش حداکثری حاشیه های نمایشگر، حذف کلید هوم و جایگزین کردن ژست های حرکتی، حذف Touch ID و استفاده از Face ID به جای آن و البته استفاده از ناچ به فراگیر شدن یک زبان طراحی کاملا جدید یاری کرد که امروزه در بسیاری از پرچم داران، میان رده ها و حتی گوشی های مالی و پایین رده نیز استفاده می گردد.

3. استیک استریم روکو (2014): اتصال میلیون ها کاربر به سرویس جهانی استریم محتوا با هزینه ای مناسب

در دهه ای که گذشت، سرویس های استریم محتوا تجربه ای جدید از جهانی سرگرمی را در اختیار ما قرار دادند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به نتفلیکس، Hulu، آمازون پرایم ویدیو و سرویس های جدیدی که در سال 2019 معرفی گردیدند مانند اپل تی وی پلاس و دیزنی پلاس اشاره کنیم. در حال حاضر تعداد این سرویس ها به حدود 12000 رسیده است.

اما شاید در بین تمام این نام ها، روکو (Roku) نقش پررنگی در رواج فرهنگ استفاده از این سرویس ها داشته است. این شرکت با ارائه یک دانگل که حق اشتراک آن بین 20 تا 30 دلار است، امکان دسترسی به سرویس های استریم مشهور را فراهم نموده است.

2. اسپیکر هوشمند آمازون اکو (2014): وارد کردن دستیار های صوتی هوشمند به زندگی روزمره

در حالی که سیری به خوبی توانست ظرفیت دستیار های صوتی را به جهان نشان دهد، این الکسا بود که پیروز شد به عنوان اولین دستیار صوتی هوشمند به درون خانه ها راه پیدا کند و البته نباید فراموش کنیم که آمازون چنین پیروزیتی را مدیون اسپیکر های هوشمند اکو است. از زمان عرضه اولین نسل از این بلندگو ها تا به حال، شرکت آمازون به کوشش خود برای حضور پررنگ تر در زندگی روزمره و منازل کاربران ادامه داده است که یکی از نتایج آن خلق مهفوم جدیدی به نام نمایشگر های هوشمند بود که با اکو شو به جهان معرفی گردید.

این کمپانی در سال 2019 بیان کرد که بیش از 100 میلیون دستگاه مبتنی بر دستیار صوتی الکسا به فروش رسیده اند که بخشی از این آمار به فروش بلندگو های سری اکو و اکو دات اختصاص دارد.

1. آیفون 4 اپل (2010): معین استاندارد های صنعت گوشی های هوشمند

اگر مشکل آنتن دهی آیفون 4 را کنار بگذاریم، اپل با معرفی این نسل از آیفون توانست استاندارد های جدیدی را پایه گذاری کند که در یک دهه گذشته در صنعت گوشی های هوشمند مورد استفاده نهاده شده اند. این گوشی در قسمت جلویی و قاب پشتی از پوشش شیشه ای و در اطراف از فریم فلزی استفاده کرد که تا به این لحظه توسط سایر رقبا و در مدل های مختلف تکرار شده است.

همچنین، آیفون 4 اولین آیفونی بود که به دوربین سلفی (سنسور قدرتمند 5 مگاپیکسلی)، صفحه نمایش رتینا و اولین چیپ طراحی شده توسط اپل یعنی Apple A4 مجهز شد. وسواس و ظرافت این شرکت و در راس آن، استیو جابز، باعث شد تا المان های به کار رفته در این گوشی به نوعی بنیان های استاندارد امروزی صنعت اسمارت فون ها باشند.

نظر شما درباره گجت های معرفی گردیده در این فهرست چیست؟ آیا تجربه استفاده از آن ها را داشته اید؟ آیا آن ها را شایسته کسب عنوان تاثیرگذارترین گجت های دهه گذشته می دانید؟ پاسخ ها و دیدگاه های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Business Insider

ak3fa.ir: مجله عکسفا، عکسها و رویدادهای اخیر دنیا

sanaye-90.ir: صنایع 90 | مجله خبری و تحلیلی صنایع

منبع: برترین ها
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 96749

به "13 گجت برتر دهه 2010 که زندگی ما را تحت تاثیر قرار دادند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 گجت برتر دهه 2010 که زندگی ما را تحت تاثیر قرار دادند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید