همه چیز درباره سیلیکون ولی، سیلیکون ولی چیست؟

به گزارش مجله سرگرمی، سیلیکون ولی منطقه ای در هفتاد کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در منطقه سانتا کلارای ایالات متحده آمریکاست. این منطقه که در اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم با نام valley of hearts delight یا دره دلخوشی شناخته می شد، منطقه ای سرسبز و حاصل خیز با باغات منحصر به فرد بود که صنعت کشاورزی عظیم سانتاکلارا در آن بالیده بود. در این دوره، منطقه ای که امروز با نام سیلیکون ولی می شناسیم، به برکت دره محبوبش دارای 18 کارخانه کنسروسازی، 13 کارخانه بسته بندی میوه های خشک شده و 12 شرکت حمل و نقل میوه و سبزیجات تازه بود و محصولاتش به واسطه ترابری بین المللی به تمام نقاط صادر می شد. نیروی انسانی مورد احتیاج شرکت های منطقه به جایی رسیده بود که جمعیت محلی برای آن هیچ به شمار می رفت.

همه چیز درباره سیلیکون ولی، سیلیکون ولی چیست؟

به این ترتیب در اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم و به خصوص به واسطه دو جنگ جهانی و رکود فراگیر پس از آن، فضای فراوری کشاورزی در این دره رو به نابودی رفت و البته این نابودی با فضای تروری که در 1934پس از سرکوب گروه هایی که در پی احیای اشتراکی صنایع کنسروسازی و کشاورزی در این منطقه بودند به گونه بازگشت ناپذیری تثبیت شد. در نهایت در 1950 بود که با انقلاب دیجیتال، به برکت پروژه بزرگ دانشگاه استنفورد ذیل برنامه های رفاه و حمایت اجتماعی در آمریکای این دوره، در ابتدا به واسطه صنایع ترانزیستوری و بعد تکنولوژی های پیشرفته و اینترنت به مرکز تکنولوژی الکترونیکی بدل شد.

از دره دلخوشی بودن تا سیلیکون ولی آمریکا شدن

در حقیقت عمومی شدن نام سیلیکون ولی یا دره سیلیکون به جای آنچه پیش تر دره دلخوشی نامیده می شد، خیلی بعدتر در دهه 1970 تحت تأثیر فعالیت خبرنگار مسائل تکنولوژی به نام Don Hoefler، البته به طور ناخواسته طوری که خود بعدتر مدعی شد انجام شد. وی در مطالب متعددی در رابطه با دره فراوریات صنایع نیمه هادی تحت عنوان دره سیلیکون منتشر نمود که معیناً به مجموعه ای از شرکت های فراورینماینده تراشه های سیلیکونی در این منطقه ارجاع داشت.

البته بعدها تمرکز فراوریی و اقتصادی در این منطقه از این تراشه های سیلیکونی به طور خاص و شرکت های کامپیوتری به طور عام، به حوزه فراوری و پژوهش در حوزه صنایع High tech به طور گسترده نهاده شد که تا امروز ادامه دارد و با این وجود با این نام ماندگار شد. البته امروز سیلیکون ولی نه لزوماً به یک مکان یا یک مجموعه اقتصادی بلکه به کل صنعت High tech و فراتر از آن، کل اقتصاد آمریکایی اشاره داد. اما این اتفاق چطور رقم خورد؟

استنفورد، بازسازی اقتصاد پساجنگی به مدد پارک صنعتی

برای شناخت سیلیکون ولی و فرایند شکل گیری آن نام دانشگاه استنفورد، پارک صنعتی آن و نیز نام فردریک ترمان، نام هایی کلیدی هستند. ترمان مهندس برق فارغ التصحیل از مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) از همان ابتدا، یعنی در سال 1925 که قصد پیوستن به دانشگاه استنفورد را داشت، با مقایسه گروه برق دانشگاه استنفورد با کمبریج و دانشگاه محل تحصیل خود (MIT)، دانشگاه استنفورد را در این زمینه به شدت ضعیف ارزیابی کرد و توسعه و ترقی آن را در ذهن کلید زد.

البته نباید فراموش کرد که این ایده و معیناً ایده ضرورت پیوند دانشگاه و صنعت در این دوره از چند سو در بستر شرایط جنگ جهانی پا گرفته بود. از یک سو ضرورت فراوریات بیش تر و مقرون به صرفه تر در رابطه با صنایع جنگی، یعنی در تکنولوژی هایی چون رادارهای ماکروویو و از دیگر سو احتیاج به پاسخ گویی به شرایط بحرانی اقتصادی ـ اجتماعی پساجنگی از جمله تقاضای ادامه تحصیل از سمت نسل جدید دانشجویان و نیز تقاضای کار برای فارغ التحصیلان پیشین که به دلایل متعدد اقتصادی و ورود اقتصاد به مرحله بازسازی، نه امکان ساختاری برای جذب شدن در مشاغل از پیش موجود را داشتند و نه به صورت فردی امکان راه اندازی کسب و کاری از آن خود و در کل خود مسئله ضرورت بازسازی اقتصادی که جامع موارد گفته شده است.

طرح های ویژه ترمان ، طرحی که سیلیکون ولی آمریکا را ساخت

در این شرایط بود که طرح های ویژه ای از طرف دانشگاه از جمله دانشگاه استنفورد و به دست فردریک ترمان عملیاتی شد. طرح از این قرار بود که دانشگاه برای برون رفت از شرایط گفته شده، شروع به اجاره دادن زمین هایی با تسهیلات اقتصادی خوب برای فارغ التحصیلان پیشین که اینک ادامه کار برای ایشان سخت شده بود و یا دانشجویان سال آخری نماید؛ ایده ای که به دست ترمان به ساخته شدن یک پارک صنعتی انجامید که بعدها به پارک تحقیقاتی استنفورد تغییر نام پیدا کرد. این پارک، ایده اولیه ای بود که در نهایت به آن چه می انجامد که با نام سیلیکون ولی می شناسیم.

از پارک صنعتی استنفورد به سیلیکون ولی

ترمان با به دست دریافت ایده ساخت پارک صنعتی استنفورد در سال 1951 گامی بزرگ در جهت ساخته شدن سیلیکون ولی برداشت و پارک صنعتی استنفورد را با راه اندازی، جذب و همکاری با گروه هایی چون Varian Associates، یکی از اولین شرکت های بزرگ حوزه High tech که به دست فارغ التحصیلان همین دانشگاه برپا شده بود و از قضا در زمینه رادارهای نظامی نیز فعالیت چشم گیری داشت، شرکت عکس برداری قدیمی Eastman Kodak، شرکت هایLockheed ، General Electric ، Admiral، و بسیاری دیگر برپا ساخت و آن را تبدیل به نمونه ای مثال زدنی از پیوند دانشگاه، فراوری، صنعت و تجارت بدل ساخت.

یکی از گروه های نام آشنای دیگری که در این پارک صنعتی مشغول به کار شدند، یک کمپانی به نام هیولت ـ پاکارد بود. این کمپانی معروف که پدر پرینترهای جوهرافشان به شمار می رود، توسط دو تن از فارغ التحصیلان همین دانشگاه به همین نام در یک پارکینگ به راه افتاده بود که اینک به این میدان پیوسته و کمپانی خود را به این پارک انتقال داد. در حقیقت این برنامه مرکزی دانشگاه استنفورد که شامل بسیاری برنامه های تسهیلاتی برای دانشجویان نیز می شد، در زمینه بزرگ ترِ دوره ای از اقتصاد حمایتی و تعاونی قرار می گیرد که در این سال ها در جریان بود.

از این تسهیلات می توان به برنامه مشترک این شرکت ها که به لطف سیستم تعاونی گفته شده از طرف دانشگاه پا گرفته بودند با دانشگاه در رابطه با دادن بورس ادامه تحصیل پاره وقت برای کارکنان این شرکت ها بود که طی قرارداد دانشگاه و مدیران این شرکت ها در قبال تسهیلات متنوعی که به ایشان داده شده بود، دو برابر هزینه شهریه دانشجوها را پرداخت می کردند.

از تراشه های کامپیوتری به نرم افزار و اینترنت

به این ترتیب مجموعه ای که بعدها نام سیلیکون ولی به خود گرفت، از فراوریات محدود و معین خود که در ابتدا بعضاً مربوط به تراشه ها و نیمه هادی ها بود گذر کرد و جهان جدیدی از سیستم عامل، نرم افزار و اینترنت را گگردد. دستاوردهای انفجاری و نام های بزرگی که تا امروز به عنوان بزرگان عرصه های مختلف در این زمینه شناخته می شوند، از جمله مؤسسه Palo alto، شرکت Xerox، Adobe Systems، 3Com، Microsoft، Apple، Cisco و بسیاری دیگر همگی در نتیجه مستقیم یا غیرمستقیم این دوره از فعالیت های گفته شده بودند.

رشد صنایع High tech به لطف سیلیکون ولی در دوازده سال، یعنی از 1959 تا 1971 از 17000 شغل به 117000 شغل رسیده بود و در بازه هفت ساله 1992 تا 1990، سیلیکون ولی با اختصاص دادن اشتغال زایی بالای 230000 به خود، 40 درصد از صادرات کل کالیفرنیا را به دست گرفت. هرچند این رشد جهشی با توجه به تغییرات کلی اقتصادی ـ سیاسی در سال های بعد از 1990 و در آستانه قرن بیست و یکم، با کنار رفتن سیاست های رفاهی تعاون محور و حمایتی در سطح ملی که پنجاه سال پیش از آن فضای اقتصادی آمریکا را به این پایه دگرگون ساخته بود جهت دیگری را پیمود، نباید ریشه های این درخت بزرگ که شرکت هایی چون اپل و مایکروسافت در حقیقت شاخ و برگ آن هستند را فراموش کرد.

بعضی از بزرگ ترین کمپانی های سیلیکون ولی

امروز سیلیکون ولی دربرگیرنده بسیاری از بزرگ ترین شرکت ها در سطح جهان در فناوری های پیشرفته است که از میان آن ها می توان به اپل، فیسبوک، نت فلیکس، اچ پی، ایسوس، مایکروسافت، ادوب، تسلاموتورز، وسترن دیجیتال و اوراکل اشاره نمود.

در اینجا به معرفی پانزده مورد از بزرگ ترین و شناخته شده ترین کمپانی ها و شرکت های سیلیکون ولی، ابعاد و میزان درآمد سالانه آن ها می پردازیم.

Adobe

این کمپانی که در سال 1982 به دست Charles Geschke و John Warnockراه اندازی شده است در حوزه رسانه های دیجیتال و صنعت بازاریابی فعال است. محصولات اصلی این شرکت، نرم افزارهایی نام آشنا هستند که با نام های Acrobat، InDesign، Photoshop، illustrator و Dreamweaver و مواردی دیگر می شناسیم. این سازمان با بیش از 24000 کارمند و 11.2 میلیارد دلار درآمد سالانه و بیش از 50 شرکت زیرمجموعه از بزرگ ترین شرکت های سیلیکون ولی آمریکا به شمار می رود.

Apple

این کمپانی که در سال 1976 به دست Steve Jobs، Steve Wozniak و Ronald Wayne راه اندازی شده، امروز یکی از محبوب ترین برندهای لوازم دیجیتالی است. اپل علاوه بر رایانه های مکینتاش و گوشی های آیفون، وارد بازار دوربین های دیجیتال، کنسول بازی های ویدیویی و حتی لباس نیز شده است. این شرکت با 188000 کارمند و 260 میلیارد دلار درآمد و 111 شرکت زیرمجموعه یکی از بزرگ ترین برندها در سیلیکون ولی است که ارزش تنها یکی از جدیدترین شرکت های زیرمجموعه اش، یعنی Xnor.ai بالغ بر 200 میلیارد دلار است.

Avaya

این کمپانی که در عرصه سیستم های ارتباطی و پیغام رسان های اینترنتی گسترده فعال است، در سال 2000 تأسیس شده است و با 14000 کارمند، درآمد سالانه ای حدود 2 میلیارد دلار و 18 سازمان زیرمجموعه در حال کار است.

Broadcom

این کمپانی در سال 1991 در زمینه شبکه های ارتباطی بی سیم و موبایل و مواردی از این دست تأسیس شد و با 45000 کارمند درآمد سالانه ای بالغ بر 22.6 میلیارد دلار دارد.

Cisco

این شرکت در 1984 در زمینه سخت افزار، نرم افزار و خدمات اینترنتی شروع به کار کرد و به یکی از بزرگ ترین شرکت ها در این حوزه بدل شد. این شرکت با 91000 کارمند و مالکیت 222 سازمان زیرمجموعه خود، چیزی حدود 52 میلیارد دلار سالیانه را به خود اختصاص داده است.

ebay

این شرکت که در ابتدا با عنوان AuctionWeb به میدان آمده بود، در سال 1995 به عنوان یک پلتفرم جهانی راه اندازی شد که میلیون ها خریدار و فروشنده را به یکدیگر متصل می کرد. این شرکت این امکان را فراهم می نماید که محصولات به وسیله حراج خاموش و یا به صورت مستقیم به فروش برسند. بازارهای ویژه آن مثل StubHub و ebay Classifieds در بیش از 1000 شهر در سراسر جهان استفاده می گردد. این کمپانی با 24000 کارمند و بیش از 65 زیرمجموعه، درآمد سالانه ای بالغ بر 1.79 میلیارد دلار به خود اختصاص داده است.

Facebook

این شرکت نام آشنا که در ابتدا با هدف فراهم آوردن شبکه ای اجتماعی برای دانشجویان دانشگاه هاروارد در نظر گرفته شده بود، اکنون بیش از دو میلیارد کاربر در سراسر جهان و 23 میلیارد بازدیدنماینده ماهانه دارد. فیسبوک با 60000 کارمند و 81 کمپانی زیرمجموعه از جمله WhatsApp و Instagram درآمد اعجاب آوری بالغ بر بیش از 66 میلیارد دلار در سال را در کارنامه خود دارد.

Google

این کمپانی معروف که حداقل در قالب موتور جستجو برای بسیاری آشناست، در سال 1996 شروع به کار کرد و البته مجموعه خدمات نرم افزاری آن بسیار فراتر از موتور جستجوی صرف است. شاید بتوان گفت این کمپانی یکی از قدرتمندترین و عریض و طویل ترین عضو سیلیکون ولی است که 184000 کارمند در حال کار و درآمد سنگین 155 میلیارد دلاری سالانه آن غیرقابل مقایسه با دیگر اعضا است. گوگل، رتبه اول جهان در تعداد بازدید ماهانه یعنی 79158862102 بازدید در ماه را به خود اختصاص داده است.

Hewlett Packard Enterprise (hp)

کمپانی قدیمی hp که یکی از اولین مشارکت نمایندگان سیلیکون ولی آمریکا بوده است، در سراسر جهان دفاتر خود را برپا ساخته و با 186000 کارمند، درآمدی حدود 29.1 میلیارد دلار در سال را در کارنامه خود ثبت کرده است.

Intel

کمپانی اینتل که در 1986 توسط Gordon Moor و Robert Noyce تأسیس شد، در زمینه پردازنده های کامپیوتری، سخت افزار و نرم افزار، لپتاپ و تبلت و موارد مشابه سرآمد است. این کمپانی تا کنون 97 سازمان زیرمجموعه پیدا کرده است و با 128000 کارمند، سالانه 70 میلیارد دلار درآمد دارد.

Oracle

این کمپانی که به نرم افزار مدیریت داده های خود معروف است در 1977 تحت عنوان آزمایشگاه های توسعه نرم افزاری توسط برنامه نویسانی با نام های Larry Ellison و Bob Miner تأسیس شد و در 1979 و به عنوان اولین برنامه پایگاه دیتابیس ارتباطات تجاری برای استفاده از SQL انتشار عمومی یافت. این شرکت با 169000 کارمند و 130 شرکت زیرمجموعه، نزدیک به 40 میلیارد دلار درآمد سالانه را در کارنامه خود ثبت کرده است.

PayPal

این شرکت در سال 1989 و به پلتفرم محبوب خریداران اینترنتی بدل شد که آوازه امنیت آن در برابر سرقت و هک شدن در نقل و انتقال پول به گوش همگان رسیده است. این شرکت با 26000 کارمند و 22 سازمان زیرمجموعه، سالانه درآمدی بالغ بر 16 میلیارد دلار دارد.

Tesla

شرکت تسلا که نسبت به دیگر موارد نام برده از اعضای جوان سیلیکون ولی آمریکا محسوب می گردد در سال 2003 با شعار ساختن جهانی پاک تر و تمرکز بر وسایل نقلیه الکتریکی توسط Martin Eberhard، Marc Tarpenning، JB Straunel و Elon Musk تأسیس شد و از نام دانشمند ناموری چون تسلا بهره برد. این شرکت با داشتن 6 زیرمجموعه و 30000 کارمند، درآمد سالانه ای بالغ بر 25 میلیارد دلار دارد.

VMWare

این شرکت در سال 1998 حول خدمات اینترنتی و امنیتی تأسیس شد و با داشتن 28000 کارمند و 44 سازمان زیرمجموعه، درآمد سالانه ای برابر 3.36 میلیارد دلار نصیب خود کرد.

Western Digital

وسترن دیجیتال در 1970 تأسیس شد و از فراوری ماشین حساب های ویژه خود نامی به دست آورد و بعدها به حوزه وسایل نقلیه اتوماتیک، تلفن های هوشمند و هواپیماهای بدون سرنشین وارد شد. این شرکت امروز با داشتن 22000 کارمند و 12 سازمان زیرمجموعه، درآمدی بیش از 17 میلیارد دلار در سال را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

امروز سیلیکون ولی دربرگیرنده بسیاری از بزرگ ترین شرکت ها در سطح جهان در فناوری های پیشرفته است که از میان آن ها می توان به اپل، فیسبوک، نت فلیکس، اج پی، ایسوس، سونی، پاناسونیک، پیکسار، دل، مایکروسافت، سامسونگ، نوکیا، توئیتر، یوتیوب، ادوب سیستمز، تسلاموتورز، وسترن دیجیتال، اوراکل اشاره نمود.

قطار اقتصاد فرانسه از ایستگاه استیشن اف

حالا سیلیکون ولی فرانسه ، یا همان استیشن اف، توجه جهانی کسب وکار را به سمت خود جلب کرده است. خواستۀ بسیاری از استارتاپ های پیروز جهان است که وارد استیشن اف شوند. اما پیش از همه بیایید داستان این ایستگاه قطار را بخوانیم. استارتاپ، نوآوری، کارآفرینی، پیروزیت و مجموعه بزرگی از مفاهیم مشابه که قرار است هدف یک پیروزیت بزرگ را محقق نمایند، همه با یک نام گره خورده اند: سیلیکون ولی .

سیلیکون ولی آمریکا، در جنوب شرقی سانفرانسیکو، خانه بسیاری از شرکت های مطرح انفورماتیک جهان است. از اپل و اچ پی گرفته تا فیس بوک و نت فیلیکس اینجا ساکن هستند. اما آیا قرار است یک ایستگاه قدیمی قطار در فرانسه جای این دره کوچک را بگیرد؟

سیلیکون ولی از تجمع گروه های تجاری بعضاً نوپایی تشکیل شد که با تمرکز بر تجاری سازی دانش متخصصان با ارزیابی بازار و در نظر دریافت رفتارپذیری آن دست به خلق ایده هایی می زنند که پتانسیل های جدیدی از بستر بازار آمریکا و جهان را کشف و یا خلق می نماید.

سیلیکون ولی هم محصول شرایط رقابتی برای فراوری محصول و خدمات بود و هم پاسخی برای برون رفت از مسائل این شرایط داشت. گروه هایی که با وجود داشتن ایده های خلاقانه از سرمایه، تجربه و امکانات کافی برای راه اندازی و پرورش دادن بذر این ایده ها را نداشتند امکان پیدا کردند که به جای ورود مستقیم بازار که احتمال شکستشان را زیاد می کرد به به سیلیکون ولی بیایند و خودشان را به سرمایه گذاران معرفی نمایند. اما شاید وقتش رسیده که استیشن اف جای این سیلیکون ولی را بگیرد

سیلیکون ولی فرانسه: برنامه ای تحقق پذیر یا هدفی بی پایه؟

استیشن اف در سال 2017 با حمایت مستقیم امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و خاویر نیل، یکی از ثروتمندترین افراد فرانسه برای تبدیل شدن به سیلیکون ولی فرانسه شروع به کار کرد و امروز به عنوان بزرگ ترین مجموعه یا پردیس استارتاپی جهان معرفی می گردد.

مکان اصلی این منظومه در گذشته متعلق به یک ایستگاه قطار متروکه بود. با هزینه ابتدایی 250 میلیون یورو این ایستگاه قطار تا 51هزار مترمربع گسترش پیدا کرد. این مرکز یکپارچه بیش از 1000 استارتاپ، 600 اتاق، 30 برنامه استارتاپی مستقل، 40 صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر و 100 آپارتمان اشتراکی دارد. رستوران، کافه، بار و سالن های همایش متعدد در حال کار در بیست و چهار ساعت شبانه روز از بخش های دیگر این مجموعه هستند. مجموعه استارتاپی استیشن اف در منطقه 13 پاریس دایر شده است. استیشن اف در کوشش است به واسطه همکاری با غول هایی چون فیس بوک، مایکروسافت و جستجوگر ناور و رعایت قواعد بازی در این بازار فراگیر از رقبای خود پیشی بگیرد. رقبایی که به سادگی قرار نیست زمین بازی را ترک نمایند.

سیلیکون ولی فرانسه پیروز می گردد جای رقیب آمریکایی خود را بگیرد؟

به نظر نمی رسد استیشن اف به لحاظ حرفه ای برای نامیده شدن تحت عنوان سیلیکون ولی فرانسه چیزی کم داشته باشد. نمای دلکش و رنگارنگ، استقبال از ملیت ها و نژادهای مختلف (مثل ایرانی الاصل بودن مدیر آن: رکسانا ورزا)، سرمایه گذاری روی چهره هایی با سابقه بیماری های خاص همچون سرطان، چهره های جنگ زده از نقاط قوت این مجموعه است.

استیشن اف، که حالا سیلیکون ولی فرانسه نام دومش شده، کوشش می نماید نشان بدهد هر کسی می تواند اینجا از صفر شروع کند و به دنبال هدفش برود.

استارتاپ های استیشن اف به سرعت پله های ترقی را طی می نمایند

نگاهی به لیست استارتاپ های پیروز سیلیکون ولی فرانسه در سال 2019 برای ارزیابی تأثیرگذاری و پیروزیت آن بسیار راه گشاست. Foodvisor- Daco- Zelros- OVRSEA از جمله استارتاپ های پیروز این مجموعه هستند که تبدیل به برندی جهانی شده اند.

Foodvisor استارتاپی که در حقیقت یک برنامه مجله غذایی و آموزشی تغذیه است که در استیشن اف، از یاری و حمایت شرکت های فیسبوک و اپل بهره مند شده است. تعداد کاربران Foodvisor تا به امروز، به بیش از 1.5 ملیون نفر در سراسر جهان رسیده است.

Daco و Zerlos هر دو نرم افزارهایی عمومی با بهره گیری از حوزه هوش مصنوعی هستند که به ترتیب از حمایت veepee و Microsoft AL Factory (کارخانه هوش مصنوعی مایکروسافت) بهره مند شده اند.

یکی دیگر از نام های قابل مشاهده در میان استارتاپ های گفته شده Advitime است که امروز به نرم افزاری کارآمد و عمومی در رابطه با خدمات مربوط به مراسم عزاداری شامل مدیریت تمام جزئیات تدفین و خاک سپاری سنتی و نیز رسیدگی به تمامی مراحل حقوقی مربوط به شخص متوفی است که تحت حمایت شرکت HE Paris بالیده و ترقی کرده است.

در آخر می توان به موتور جستجوی پیشرفته twistr اشاره نمود که در نوع خود کم نظیر است و کار آن جستجو و یافتن ارزان ترین و مناسب ترین پروازها برای مسافران است که در استیشن اف زیر بال و پر NSEAD که یک آکادمی بزرگ تجارت بین المللی است رشد کرد و صندلی فعلی خود را در سطح جهانی یافت.

این لیست بلندبالا از مجموعه ای از استارتاپ های جدیدالظهور تشکیل شده اند است. تک تک اعضای این لیست با سرعتی چشم گیر و به شناخته شده ترین رقبا برای نمونه های قدیمی خود بدل شده اند. به نگاهی به مجموعه این استارتاپ ها حالا می توانیم به سوال آیا استیشن اف، سیلیکون ولی فرانسه است؟ جواب مثبت بدهیم. استیشن اف جزیره ای رو به رشد است که هدفی بزرگ تر از سیلیکون ولی فرانسه بودن دارد.

آینده سیلیکون ولی فرانسه

آیا استیشن اف تبدیل به سیلیکون ولی اروپا هم تبدیل خواهد شد؟ شرکت های تکنولوژی اقتصادی در لندن، استارتاپ های نوپای برلین، و … همه به دنبال این هستند که جای پای خود را در اروپا محکم نمایند. اما پاریس جای محکم تری از همه دارد. فرانسه به سخت کوشی کارمندانش در اروپا معروف است و رقابت با این سخت کوشی کار هرکسی نیست.

فرانسه با دادن تسهیلات مختلف به کارآفرینان، کوشش برای جلب سرمایه گذاری خارجی و قدم های دیگر، دارد از همه پیشی می گیرد. داشتن حامیانی چون فیس بوک و آمازون و حضور غول هایی مانند مایکروسافت، تقریبا پیروزیت استیشن اف را تضمین کرده اند. رقابت با این مجموعه برای دیگر کشورهای اروپایی سخت خواهد بود.

با این حال روبرو با شکست در فرانسه چندان خوش یمن نیست. فرانسوی ها کم ریسک می نمایند و این می تواند نقطه ضعفشان باشد. به علاوه تقاضای کسب وکارها برای انعطاف پذیری در محیط کار هم از طرف اتحادیه ها با واکنش خوبی مواجع نمی گردد. تعداد کم شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر هم در این کشور نسبت به کشورهایی مثل انگلستان کمتر است. اما استیشن اف با وجود همه این شرایط دارد کوشش خودش را می نماید و احتمال پیروزیتش هم بالاست. برای پاسخ به این سوال، باید منتظر آینده بمانیم.

برنامه های سیلیکون ولی فرانسه

جهت و تا حدودی اصلی ورود به این مجموعه، پس از دریافت تأییدیه و پذیرش گفته شده، که Founders Program یا برنامه مؤسسین نام دارد. این برنامه شامل یک فضای کار، یعنی یک میز بیست و چهار ساعته فعال است که اجاره ماهانه آن به ازای حضور هر یک نفر 195 یورو در ماه است. ورود به این برنامه فرصت حضور در یک فضای کار عمومی و توانایی برقراری ارتباط با متخصصان حوزه های مختلف است. ده ها نمونه مختلف استارتاپی و کمپانی های شناخته شده در سیلکون ولی فرانسه مشغول کارند که می توان از تجربه هایشان افزود. بهره مندی رایگان از همایش ها، نشست ها و کارگاه های تخصصی آموزشی از دیگر مزایای انکارنشدنی این مجموعه است.

دومین جهت که برنامه جدیدتری نسبت به برنامه قبل دارد، برنامۀ ویژه افرادی با موقعیت های خاص تر است که امکان دسترسی رایگان به امکانات استیشن اف را برای یک سال خواهند داشت. افرادی که تجربه جنگ زدگی، بیماری های خاص و لاعلاج داشته اند تا پناهندگی و بی وطنی تحت پوشش این برنامه قرار می گیرند. این Fighters program یا برنامه مبارزان نام دارد. نام برنامه جهت دریافت تأییدیه و پذیرش برای حضور در این مجموعه را گویاتر می نماید.

منابع:

https://stationf.co/news/station-f-unveils-top-30-startups-of-the-year/

https://www.hampletonpartners.com/news/newsdetail/announce/la-french-tech-how-station-f-leads-frances-startup-ecosystem/

https://www.builtinsf.com/2020/02/05/largest-tech-companies-silicon-valley

https://www.chetor.com/23411-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%D9%87%E2%80%8C-%D8%B3%DB%8C%D9%84%DB%8C%DA%A9%D9%88%D9%86-%DA%86%D9%87-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF%D8%9F/

گروه ابان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

منبع: مجله شنبه
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 8 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 99893

به "همه چیز درباره سیلیکون ولی، سیلیکون ولی چیست؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "همه چیز درباره سیلیکون ولی، سیلیکون ولی چیست؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره سیلیکون ولی، سیلیکون ولی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید