طرز تهیه کمپوت زردآلو خانگی؛ روشی آسان برای تهیه یک دسر سالم و خوشمزه
به گزارش مجله سرگرمی، کمپوت زردآلو یکی از خوشطعمترین و مغذیترین خوراکیهایی است که میتوان آن را در خانه تهیه کرد. این کمپوت علاوه بر طعم دلپذیری که دارد، یک جایگزین سالم برای محصولات صنعتی محسوب میشود. بسیاری از کمپوتهای آماده موجود در بازار دارای مواد نگهدارنده و افزودنیهای شیمیایی هستند که میتوانند بر سلامت بدن تأثیر منفی بگذارند. بنابراین، تهیه کمپوت خانگی نهتنها موجب اطمینان از کیفیت مواد اولیه میشود، بلکه طعمی اصیل و طبیعی را نیز به همراه دارد. در این مطلب، روش تهیه کمپوت زردآلو را بهصورت گامبهگام و کاملاً اصولی آموزش خواهیم داد تا بتوانید بهراحتی در منزل یک کمپوت خوشمزه و سالم تهیه کنید.

برای مطالعه بیشتر با banima.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
کمپوت زرد آلو یکی از لذیذ ترین کمپوت هاست که از ترکیب آب، شکر و زردآلوی رسیده و سالم تهیه می گردد. کمپوت زردآلو به صورت آماده در بازار موجود است، ولی محصولات فرآوری شده معمولا دارای نگهدارنده ها و افزودنی های شیمیایی هستند که می توانند سلامتی را به خطر اندازند؛ بنابراین بهتر است این کمپوت را در منزل درست نموده و با اطمینان خاطر مورد استفاده قرار دهید. ما در این مطلب قصد داریم روش تهیه کمپوت زردآلو را به صورت کاملا اصولی و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه
مواد لازم | |
زردآلوی رسیده و سالم | 2 کیلوگرم |
شکر | 1-1.5 کیلوگرم |
آب | 3 لیتر |
- زردآلو را شسته، از وسط به دو نیم تقسیم کنید و هسته آن ها را خارج کنید.
- آب و شکر را در قابلمه ای ریخته و روی متوسط حرارت قرار دهید، صبر کنید تا شربت به جوش آید و شکر در آب حل گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- شیشه ها را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس به مدت 20-15 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 225 درجه فارنهایت (100 درجه سانتیگراد) قرار دهید تا استریل شوند.
- شیشه ها را پس از استریل شدن با استفاده از یک انبر از فر خارج کنید، سپس تکه های زردآلو را در شیشه های داغ بریزید.
- شربتی که قبلا تهیه کردید روی زردآلوی موجود در شیشه ها بریزید تا کاملا روی زردآلو ها با شربت پوشیده گردد.
- بهتر است ابتدا شیشه ها را تا نیمه با شربت پر کنید تا شیشه و شربت هم دما شوند، سپس شیشه ها را از شربت پر کنید طوریکه 1 تا 1/5 سانتیمتر از سر شیشه خالی بماند (این نکته خیلی مهم است، چون پر کردن شیشه ها از شربت به صورت لب به لب، مانع از مهر و موم شدن درب شیشه ها پس از کنسرو شدن خواهد شد).
- پس از پر کردن شیشه ها با شربت، درب آن ها را محکم ببندید و در حمام آب قرار دهید.
- به منظور درست کردن حمام آب، به یک قابلمه بزرگ و یک پایه فلزی احتیاج دارید که شیشه ها روی آن قرار گیرند و مستقیما با کف قابلمه در تماس نباشند. در صورت عدم دسترسی به پایه فلزی، می توانید کف قابلمه را با لایه ای از پارچه یا حوله نخی به ضخامت 2 الی 3 سانتیمتر بپوشانید، سپس شیشه ها را روی آن بچینید و قابلمه را با آب پر کنید طوریکه سطح آب به 2 الی 3 سانتیمتر زیر درب شیشه ها برسد.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب موجود در آن به جوش آید.
- وقتی آب موجود در قابلمه به نقطه جوش رسید، 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا کمپوت زردآلو آماده گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- شیشه ها را به دقت با استفاده از یک انبر از قابلمه خارج کنید، روی آن ها را با یک پتو بپوشانید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. پوشاندن شیشه ها با پتو باعث می گردد شیشه ها به آهستگی خنک شوند. علاوه بر این، این نوع پوشاندن به فرآیند مهر و موم شدن درب شیشه ها نیز یاری می نماید.
- پس از اینکه شیشه ها کاملا خنک شدند، اگر درب شیشه ها مهر و موم نشده بود فرایند حمام آب (کنسرو کردن) را دوباره تکرار کنید. در صورت عدم تکرار فرایند کنسرو کردن، باید کمپوت زردآلو را در یخچال نگهداری کنید، چون در صورت نگهداری آن در خارج از یخچال، کمپوت کپک زده و خراب می گردد.
- در صورتی که فرایند کنسرو کردن کمپوت زردآلو به درستی صورت گرفته و درب شیشه ها کاملا مهر و موم گردد، می توانید کمپوت را به مدت طولانی در کابینت و خارج از یخچال نگهداری نموده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.
میزان شکر مورد استفاده برای تهیه کمپوت زردآلو بسته به میزان شیرینی میوه و ذائقه شما می تواند بین 1 تا 1/5 کیلوگرم متفاوت باشد.
خواص کمپوت زردآلو
خاصیت | علت |
جلوگیری از سرطان و پیری | وجود کارتنوئید ها |
جلوگیری از بیماری های قلبی - عروقی و سکته | وجود بتاکاروتن و لیکوپن |
تقویت بینایی چشم و جلوگیری از آب مروارید | وجود بتاکاروتن |
تنظیم قند خون و کاهش کلسترول | وجود فیبر محلول در آب |
جلوگیری از یبوست و بیماری های روده ای | وجود فیبر |
برطرف بواسیر | وجود فیبر |
هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش | وجود فیبر |
کمپوت زردآلو و دستگاه گوارش حساس
زردآلو حاوی مقادیر بالایی فیبر است که حرارت دادن آن نه تنها باعث از بین رفتن این ترکیبات مغذی نمی گردد بلکه باعث جذب بیشتر آن توسط بدن خواهد شد. به همین دلیل افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، کمپوت زردآلو را بهتر از زردآلوی تازه تحمل نموده و از فیبر موجود در آن راحت تر استفاده می نمایند.
نتیجهگیری:
تهیه کمپوت زردآلو در خانه نهتنها بسیار ساده است، بلکه این روش امکان کنترل میزان شکر و حذف افزودنیهای غیرضروری را نیز فراهم میآورد. با رعایت نکات کلیدی در فرآیند پخت و کنسرو کردن، میتوانید یک محصول باکیفیت و ماندگار داشته باشید که در هر زمان از سال قابل استفاده باشد. علاوه بر طعم دلپذیر، کمپوت زردآلو دارای خواص بینظیری برای سلامت بدن است و مصرف آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی کمک میکند. بنابراین، اگر به دنبال یک دسر سالم، خوشمزه و مقوی هستید، پیشنهاد میکنیم همین امروز دست به کار شوید و کمپوت زردآلوی خانگی خود را تهیه کنید.