طرز تهیه نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی
به گزارش مجله سرگرمی، در این مطلب قصد داریم دستورالعمل تهیه نان بوختلن را به شما عزیزان آموزش دهیم.
به گزارش، نان بوختلن یا ووختلن یکی از نان های مشهور در فرهنگ اتریش و آلمان است. این نان جزو نان های تکه ای یا لقمه ای مغزدار محسوب می گردد که در میان آن مربا قرار می گیرد. نان بوختل پف و لطیف است و رویه آن کاملا برشته می گردد. این نان را می توان هم به تنهایی و هم به همراه عسل سرو کرد. استفاده از نان بوختلن برای صبحانه و عصرانه عالی است.
نان بوختلن یا ووختلن نان های لقمه ای مخمری هستند که وسط آن ها با مربا، تخم خشخاش یا کرم پر شده است و در ظرف مخصوص فر قرار داده می گردد. روی این نان معمولا سس وانیلی یا پودر شکر زده می گردد و یا به صورت ساده و گرم سرو می گردد. نان بوختلن اکثرا اوقات به عنوان دسر سرو می گردد، اما استفاده از آن به عنوان وعده اصلی نیز معمول است.
نان بوختلن با مغزی مربا و سس وانیلی
برای بخش میانی در اصل از مربای آلو و یا زردآلو استفاده می گردد و در کشور آلمان نوعی سس مخصوص و شیرین که با آلوچه درست می گردد، در میان نان قرار می گیرد. جالب است بدانید که بوختلن در اصل از کلمه بوخمیا گرفته شده که نام منطقه ای در کشور چک است، اما این نان در آلمان و اتریش بیشتر جا افتاده است. این نان به خاطر داشتن تنها 3 قاشق غذاخوری شکر، جزو نان های کم شیرین محسوب می گردد.
علت اینکه دستورالعمل این نان را برای شما می گذارم یک جستجوی بی نتیجه در دنیای مجازی بود. یک نفر به من گفت یه نان آلمانی به نام بوحلته وجود دارد که خیلی ساده و راحت است. من هر چه در منابع انگلیسی و آلمانی گشت زدم اصلا نانی به نام بوحلته ندیدم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که شاید اولین بار یک نفر بوختلن را بوختله بعد هم بوحتله و در نهایت بوحلته خوانده و اینطور شد که این نان در ایران به نام بوحلته معروف شده است. اگر هم واقعا نانی به نام بوحلته وجود داشته باشد، من در این مورد اطلاعی ندارم و امیدوارم یک نفر من را روشن کند.
اولین خاطره خوب من راجع به نان های آلمانی، انیمیشن هاچیپو بود که یک شخصیت کارتونی با مزه است که در میان انسان ها زندگی می کرد و توانایی خارق العاده ای داشت. این موجود عجیب دوستان و خانواده ای هم داشت که در خصوص تخریب فضای زندگی شان نگران بودند، اما در اصل هدف آن ها حفظ محیط زیست بود. یکی از خوراکی هایی که در این فیلم بیشتر اوقات به عنوان وعده ناهار درست می شد، نان لقمه ای بود که به آن پیراشکی می گفتند و مورد علاقه پدربزرگ خانواده بود. من خیلی دوست داشتم بدانم آن پیراشکی در واقع چیست و همواره به دنبال دستورالمل این مثلا پیراشکی بودم، اما حالا می دانم که در واقع این یک نوع نان لقمه ای آلمانی است و شاید هم همین نان بوختلن باشد.
ما ابتدا نان لقمه ای را به شما آموزش می دهیم سپس یک نوع سس وانیلی به شما یاد می دهیم که می توانید موقع سرو روی آن بریزید.
شیر گرم: 1/2 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری (150 میلی لیتر)
مخمر نان: 1 و 1/2 قاشق چای خوری (5 گرم)
شکر: 3 قاشق غذاخوری (40 گرم)
تخم مرغ: 1 عدد
کره ذوب شده: 5 و 1/2 قاشق غذاخوری (77 گرم)
اسانس وانیل: 1/2 قاشق چای خوری
نمک: 1/4 قاشق چای خوری
آرد: 2 و 1/2 پیمانه (325 گرم)
مربای زردآلو یا هر نوع مارمالاد: 5 قاشق غذاخوری (هر نوع مربای مارمالاد مانند بدون قطعات تعیین)
کره ذوب شده: 3 قاشق غذاخوری برای چرب کردن ظرف
پودر شکر: مقداری برای پاشیدن روی نان
1. داخل کاسه ای بزرگ، مخمر و شیر گرم را با هم مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه کنار بگذارید تا مخمر حل گردد.
2. شکر، تخم مرغ، کره ذوب شده (کمی خنک شده)، وانیل و نمک را با همزن سیمی بهم بزنید.
3. حدود 1/2 پیمانه (200 گرم) آرد را داخل مخلوط بریزید تا خمیر غلیظ گردد و با همزن سیمی خوب بهم بزنید تا هیچ گلوله ای در آن نماند. حالا همزن سیمی را کنار گذاشته و از قاشق چوبی بهره ببرید. تا به تدریج آرد را داخل آن ریخته و بهم بزنید.
4. وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند، لبه های خمیر را به سمت وسط تا کنید. چند دقیقه ای این کار را انجام دهید. روش تا کردن بهترین روش برای ورز دادن خمیر است. خمیر را داخل کاسه نگه دارید. خمیر باید چسبناک باشد، اما از ریختن آرد بیشتر روی آن خودداری کنید. اگر قبل از ورز دادن، دست تان را چرب کنید به شما یاری خواهد نمود. خمیر را ورز دهید تا صاف گردد یعنی حدود 5 دقیقه.
5. روی خمیر را گذاشته و در جایی گرم بگذارید بماند تا ور بیاید و دو برابر گردد. زمان حدود 40 دقیقه تا 1 ساعت خوب است.
6. خمیر را روی سطحی آرد پاشی شده گذاشته و به قسمت مساوی تقسیم کنید. تکه ها را بگذارید بماند احتیاجی نیست بلافاصله روی آن ها را بپوشانید.
7. لبه های هر تکه را به سمت وسط خمیر چند بار ببرید تا شکل یک توپ دربیاد که سطح زیری آن صاف است. هر خمیر را با کف دست پهن کنید تا به شکل دایره ای به قطر 7/5 تا 9 سانت دربیاید. حواستان باشد که قسمت وسط کمی ضخیم تر از لبه ها باشد. معمولا این بخش بدون استفاده از آرد اضافی انجام می گردد. اگر خمیر به سطح چسبید، کمی اضافه کنید.
8. یک قاشق چای خوری (نه بیشتر) مربا در وسط هر دایره بگذارید. دور خمیر اطراف مربا را جمع کنید، روی هم فشار داده و کاملا بچسبانید تا کاملا بسته گردد. تکه های خمیر را دوباره گرد کنید که ایجاد نماینده کمی تنش سطحی است. اگر زیاد مربا در وسط بریزید، بستن نان سخت خواهد بود. همنین از ریختن مربا روی لبه ها خودداری کنید به دلیل اینکه تقریبا غیر ممکن است بتوانید لبه های نان را بچسبانید.
9. هر کدام از تکه های خمیر را روی سطحی که کمی آردپاشی شده باشد بگذارید تا زمانی که داخل همه تکه های نان مربا گذاشته و آن ها را کاملا گرد کنید تا همه آن ها انجام شوند.
10. حدود 2 و 1/2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده (ممکن است به مقدار بیشتری احتیاج داشته باشید) را داخل کاسه ای کوچک بریزید. یک ظرف مخصوص فر را با کره ذوب شده چرب کنید بطوری که کل ظرف را بپوشاند. هر تکه بوختل را داخل کاسه همراه با کره ذوب شده بگذارید، آن را بچرخانید تا خوب کره ای گردد. در عوض این کار می توانید نان ها را پس از گذاشتن در ظرف با کره برس بکشید.
11. تکه های بوختلن کره ای شده را داخل ظرف فر بگذارید. می توانید آن ها را کاملا چسبیده به هم بچینید یا کمی بین آن ها فضا بدهید، اما نباید بین آن ها خیلی خالی باشد، چون در این صورت پهن می شوند. به هنگام ور آمدن در دور دوم، دوباره پف خواهند کرد و فضای بین آن ها پر خواهد شد. اگر تعداد خمیر های شما بیشتر از گنجایش ظرف است، می توانید تکه های به جامانده نان را داخل قالب مافین بگذارید.
12. روی خمیر ها را بگذارید تا به مدت 20 تا 30 دقیقه در جایی گرم استراحت نمایند و دوباره پف نمایند. اگر ظرف شما ارتفاع کوتاهی دارد از پلاستیک سلفون برای پوشاندن استفاده نکنید و در عوض یک پارچه نخی بگذارید. اگر روی آن ها را نپوشانید، قبل از پختن، خشک به نظر می رسند که در این صورت بعدا می توانید روی آن ها را کره بمالید.
13. ظرف نان را در فر از پیش گرم شده با حرارت 190 درجه سلسیوس به مدت 25 دقیقه (حداقل 20 دقیقه) بگذارید تا روی آن ها قهوه ای طلایی گردد، سپس آن ها را از فر خارج کنید.
14. به مدت 5 تا 10 دقیقه بگذارید خنک شوند سپس روی آن ها شکر پودر شده بپاشید و سرو کنید. نوش جان.
ریختن مواد میانی در وسط خمیر مهم ترین بخش این نان است. اگر مربا نزدیک لبه ها ریختن قبل از بستن نان، آن را با دستمال کاغذی پاک کنید. اگر مربا موقع بستن نان به بیرون ریختن، دستان مربایی و خمیر را با دستمال پاک کنید و دوباره آن را فشار دهید. اگر این کار موثر نبود، و نزدیک به انتهای کار هستید، مقداری از خمیر از تکه های ساده خمیر را برداشته و هن کنید و به صورت یک لایه روی ناحیه باز شده بگذارید. سعی کنید آن را خوب سفت کنید و ببندید، داخل کره بزنید و از سمت درز پایین داخل ظرف بگذارید. اگر همه تکه های خمیر پر شده و دیگر خمیر اضافی نیست و اگر ظرف پر شده، خمیر را داخل قالب کاغذی مافین و از سمت درز بگذارید.
نان لقمه ای بوختل (بوختلن جمع این نان است) اغلب با سس وانیلی سرو می گردد. این سس سفید رنگ طعم خوبی به آن می دهد و برای این نان کم شیرین همراه خوبی است.
خامه: 200 گرم
شیر: 300 گرم
شکر: 40 تا 60 گرم (من 40 گرم استفاده کردم)
وانیل: 1 تا 2 قاشق چای خوری
نشاسته ذرت: 1 تا 2 قاشق چای خوری (من 2 قاشق استفاده کردم)
نمک: 1/4 قاشق چای خوری
1. زرده تخم مرغ را روی نشاسته ذرت ریخته و با مقداری شیر مخلوط کنید تا صاف و یکدست گردد.
2. شکر را به شیر افزوده و بجوشانید تا شکر حل گردد و نمک را هم بیفزایید، سپس مخلوط تخم مرغ را داخل شیر ریخته بلافاصله حرارت را کاهش داده و مرتب بهم بزنید تا کاملا صاف و یکدست گردد، وانیل را هم همزمان افزوده و بهم بزنید تا یک سس لطیف داشته باشید. می توانید همانند روش پودینگ عمل کنید و مقداری از شیر داخل قابلمه را برداشته و با مخلوط تخم مرغ مخلوط کنید سپس این مخلوط را داخل قابلمه بریزید و بلافاصله بهم بزنید.
3. این سس را به صورت ولرم روی نان بریزید و با نان سرو کنید.
منبع: برترین ها
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانlov-e.ir: عاشقان علم الکترونیک، بچه های مهندسی برق و الکترونیک
wallpaper7.ir: مجله تصویر و سرگرمی | مجله آموزشی با سرگرمی گرافیستها و کارکاتوریست ها
abuzariyon.ir: مجله ابوذریون | نگاهی اجمالی به رویدادهای روز ایران و جهان