طعم تابستان در شیشه: طرز تهیه کمپوت زردآلو لذیذ
به گزارش مجله سرگرمی، زردآلو، میوهای خوشمزه و فصلی است که طعمی دلانگیز و عطری بینظیر دارد. کمپوت زردآلو، یکی از روشهای محبوب برای نگهداری و مصرف این میوه در فصلهای دیگر سال است. این خوراکی خوشمزه، نه تنها طعمی بهشتی دارد، بلکه سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید برای سلامتی نیز است.
برای مطالعه بیشتر با banima.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
کمپوت زرد آلو یکی از لذیذ ترین کمپوت هاست که از ترکیب آب، شکر و زردآلوی رسیده و سالم تهیه می گردد. کمپوت زردآلو به صورت آماده در بازار موجود است، ولی محصولات فرآوری شده معمولا دارای نگهدارنده ها و افزودنی های شیمیایی هستند که می توانند سلامتی را به خطر اندازند؛ بنابراین بهتر است این کمپوت را در منزل درست نموده و با اطمینان خاطر مورد استفاده قرار دهید. ما در این مطلب قصد داریم روش تهیه کمپوت زردآلو را به صورت کاملا اصولی و مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه کمپوت زردآلو در شیشه
مواد لازم | |
زردآلوی رسیده و سالم | 2 کیلوگرم |
شکر | 1-1.5 کیلوگرم |
آب | 3 لیتر |
- زردآلو را شسته، از وسط به دو نیم تقسیم کنید و هسته آن ها را خارج کنید.
- آب و شکر را در قابلمه ای ریخته و روی متوسط حرارت قرار دهید، صبر کنید تا شربت به جوش آید و شکر در آب حل گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- شیشه ها را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس به مدت 20-15 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 225 درجه فارنهایت (100 درجه سانتیگراد) قرار دهید تا استریل شوند.
- شیشه ها را پس از استریل شدن با استفاده از یک انبر از فر خارج کنید، سپس تکه های زردآلو را در شیشه های داغ بریزید.
- شربتی که قبلا تهیه کردید روی زردآلوی موجود در شیشه ها بریزید تا کاملا روی زردآلو ها با شربت پوشیده گردد.
- بهتر است ابتدا شیشه ها را تا نیمه با شربت پر کنید تا شیشه و شربت هم دما شوند، سپس شیشه ها را از شربت پر کنید طوریکه 1 تا 1/5 سانتیمتر از سر شیشه خالی بماند (این نکته خیلی مهم است، چون پر کردن شیشه ها از شربت به صورت لب به لب، مانع از مهر و موم شدن درب شیشه ها پس از کنسرو شدن خواهد شد).
- پس از پر کردن شیشه ها با شربت، درب آن ها را محکم ببندید و در حمام آب قرار دهید.
- به منظور درست کردن حمام آب، به یک قابلمه بزرگ و یک پایه فلزی احتیاج دارید که شیشه ها روی آن قرار گیرند و مستقیما با کف قابلمه در تماس نباشند. در صورت عدم دسترسی به پایه فلزی، می توانید کف قابلمه را با لایه ای از پارچه یا حوله نخی به ضخامت 2 الی 3 سانتیمتر بپوشانید، سپس شیشه ها را روی آن بچینید و قابلمه را با آب پر کنید طوریکه سطح آب به 2 الی 3 سانتیمتر زیر درب شیشه ها برسد.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا آب موجود در آن به جوش آید.
- وقتی آب موجود در قابلمه به نقطه جوش رسید، 15 تا 20 دقیقه زمان دهید تا کمپوت زردآلو آماده گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- شیشه ها را به دقت با استفاده از یک انبر از قابلمه خارج کنید، روی آن ها را با یک پتو بپوشانید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. پوشاندن شیشه ها با پتو باعث می گردد شیشه ها به آهستگی خنک شوند. علاوه بر این، این نوع پوشاندن به فرآیند مهر و موم شدن درب شیشه ها نیز یاری می نماید.
- پس از اینکه شیشه ها کاملا خنک شدند، اگر درب شیشه ها مهر و موم نشده بود فرایند حمام آب (کنسرو کردن) را دوباره تکرار کنید. در صورت عدم تکرار فرایند کنسرو کردن، باید کمپوت زردآلو را در یخچال نگهداری کنید، چون در صورت نگهداری آن در خارج از یخچال، کمپوت کپک زده و خراب می گردد.
- در صورتی که فرایند کنسرو کردن کمپوت زردآلو به درستی صورت گرفته و درب شیشه ها کاملا مهر و موم گردد، می توانید کمپوت را به مدت طولانی در کابینت و خارج از یخچال نگهداری نموده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.
میزان شکر مورد استفاده برای تهیه کمپوت زردآلو بسته به میزان شیرینی میوه و ذائقه شما می تواند بین 1 تا 1/5 کیلوگرم متفاوت باشد.
خواص کمپوت زردآلو
خاصیت | علت |
جلوگیری از سرطان و پیری | وجود کارتنوئید ها |
جلوگیری از بیماری های قلبی - عروقی و سکته | وجود بتاکاروتن و لیکوپن |
تقویت بینایی چشم و جلوگیری از آب مروارید | وجود بتاکاروتن |
تنظیم قند خون و کاهش کلسترول | وجود فیبر محلول در آب |
جلوگیری از یبوست و بیماری های روده ای | وجود فیبر |
برطرف بواسیر | وجود فیبر |
هضم غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش | وجود فیبر |
کمپوت زردآلو و دستگاه گوارش حساس
زردآلو حاوی مقادیر بالایی فیبر است که حرارت دادن آن نه تنها باعث از بین رفتن این ترکیبات مغذی نمی گردد بلکه باعث جذب بیشتر آن توسط بدن خواهد شد. به همین دلیل افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند، کمپوت زردآلو را بهتر از زردآلوی تازه تحمل نموده و از فیبر موجود در آن راحت تر استفاده می نمایند.
خواص مواد اولیه:
- زردآلو: منبع غنی از ویتامین A، C و E، پتاسیم و فیبر است. زردآلو به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت پوست و چشم، و هضم غذا کمک میکند.
- شکر: منبع انرژی و طعم دهنده کمپوت است. مصرف بیش از حد شکر میتواند مضر باشد، بنابراین بهتر است از شکر طبیعی مانند شکر قهوهای یا عسل استفاده کنید.
- آب: برای حل شدن شکر و پخت زردآلو استفاده میشود.
- آبلیمو: طعم کمپوت را ترش و دلچسب میکند و به حفظ رنگ زردآلو کمک میکند.
- وانیل: به طعم کمپوت عطر و بوی دلانگیزی میدهد. (اختیاری)
نکات تکمیلی:
- انتخاب زردآلو: زردآلوهای سفت و رسیده را انتخاب کنید. از زردآلوهای له شده یا خراب استفاده نکنید.
- شستن زردآلو: زردآلوها را بهخوبی بشویید و خشک کنید.
- حذف هسته: هسته زردآلوها را با چاقو خارج کنید.
- تهیه شربت: شکر، آب و آبلیمو را در قابلمهای مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
- پخت زردآلو: زردآلوها را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا نرم شوند.
- اضافه کردن وانیل: در صورت تمایل، در اواخر پخت، وانیل را به کمپوت اضافه کنید.
- پر کردن شیشهها: شیشههای استریل شده را از کمپوت داغ پر کنید.
- بستن درب شیشهها: درب شیشهها را محکم ببندید.
- استریل کردن: شیشههای پر شده از کمپوت را به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب جوش بجوشانید.
- ذخیرهسازی: کمپوت زردآلو را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
سخن پایانی:
نکته: برای تنوع میتوانید از میوههای دیگر مانند هلو، توت فرنگی یا گیلاس نیز در تهیه کمپوت استفاده کنید.
کمپوت زردآلو نیز مانند دیگر فرآورده های این میوه لذیذ مانند قیسی زردآلو، رب زردآلو و ... بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. زردآلو دارای خواص زیادیست و کمپوت آن نیز علی رغم حرارت دیدن، عاری از خاصیت نخواهد بود. تنها مشکل اصلی کمپوت زردآلوی خانگی، قند اضافه آن است که با کاهش میزان شکر می توانید آن را کنترل کنید. از دیگر کمپوت های لذیذ با میوه تابستانی می توان به کمپوت گیلاس اشاره نمود که آن هم بسیار خوشمزه و لذیذ بوده و تهیه آن خالی از لطف نیست.
کمپوت زردآلو، خوراکی خوشمزه و مغذی است که میتوانید در فصلهای مختلف سال از آن لذت ببرید. این کمپوت را به راحتی میتوانید در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.