چگونه پدیده حلقه آتش 20 خرداد را آنلاین تماشا کنیم؟
به گزارش مجله سرگرمی، 10 ژوئن 2021 (20 خرداد 1400) پدیده خورشیدگرفتگی حلقوی در بخش هایی از زمین روی می دهد و هرچند در ایران قابل رؤیت نیست، اما امکان تماشای آن به صورت آنلاین وجود دارد.
خورشیدگرفتگی یا کسوف هنگامی اتفاق می افتد که ماه هنگام گردش خود، میان زمین و خورشید قرار می گیرد اما با توجه به اینکه مدار گردش ماه به دور زمین، نسبت به مدار گردش زمین به دور خورشید انحراف دارد و همواره تراز نیست، خورشیدگرفتگی فقط گاهی روی می دهد.
خورشیدگرفتگی کامل زمانی اتفاق می افتد که ماه تمام قرص خورشید را بپوشاند اما خورشیدگرفتگی 20 خرداد، حلقوی است. نوعی از خورشیدگرفتگی که به خورشیدگرفتگی حلقوی یا حلقه آتش معروف است و زمانی روی می دهد که ماه در هنگام گذر از میان زمین و خورشید، در دورترین فاصله از زمین قرار داشته باشد. بنابراین قرص ماه در آسمان کوچک تر از خورشید به نظر می رسد و تمام آن را نمی پوشاند.
برای نخستین مناطقی که مرحله گرفت جزئی را مشاهده می نمایند، گرفت در 04:12:20 منطقه زمانی شرقی (12:42 به وقت تهران) شروع می گردد. اوج گرفتگی حلقوی که مناطق شمالی آمریکا امکان دیدن آن را دارند، در ساعت 06:41:54 منطقه زمانی شرقی (15:11 به وقت تهران) روی می دهد و حلقه آتش تقریبا 3 دقیقه و 51 ثانیه طول می کشد. این حلقه در کانادا هم به خوبی قابل مشاهده خواهد بود. در نهایت خورشیدگرفتگی در ساعت 09:11:19 منطقه زمانی شرقی (17:41 به وقت تهران) خاتمه می یابد.
خورشیدگرفتگی حلقوی پنج شنبه 20 خرداد از آمریکا، شمال کانادا، اروپا، شمال آسیا، روسیه و گرینلند قابل مشاهده است. اما اگر مانند رصدگران مستقر در ایران، در منطقه ای هستید که امکان دیدن مستقیم خورشیدگرفتگی را، البته با عینک یا دیگر تجهیزات مناسب، ندارید می توانید با استفاده از مراکزی که این رویداد را آنلاین پخش می نمایند مراحل زیبای خورشیدگرفتگی حلقوی را به صورت زنده تماشا کنید.
پروژه تلسکوپ مجازی که در نزدیکی رم واقع شده با مشارکت رصدگران مستقر در انتاریو، بریتیش کلمبیا، و نیوبرانزویک پخش جریانی را با همکاری بین المللی برگزار می نماید. این پخش زنده ساعت 4 صبح منطقه زمانی شرقی (12:30 به وقت تهران) شروع می گردد و می توان آن را به صورت زنده به وسیله یوتیوب یا وب سایت پروژه تلسکوپ مجازی تماشا کرد.
وب سایت تایم اند دیت (Time and Date) هم پخش زنده را ساعت 05:00 منطقه زمانی شرقی (13:30 به وقت تهران) در یوتیوب شروع می نماید و در صفحه مخصوص خورشیدگرفتگی 10 ژوئن هم با همکاری رصدگرانی از آمریکا و کانادا پخش پدیده خورشیدگرفتگی را انجام خواهد داد.
در انگلستان هم موزه سلطنتی گرینویچ در نزدیکی لندن که به طور کلاسیک مکان نصف النهار مبدأ است، میزبان پخش زنده خواهد بود. این پخش اینترنتی از ساعت 05:05 منطقه زمانی شرقی (13:35 به وقت تهران) شروع می گردد و به وسیله یوتیوب و فیس بوک در دسترس خواهد بود.
این رصدخانه در بیانیه ای گفت: تیم نجومی متخصص ما به شما در شرح علم خورشیدگرفتگی یاری می نماید و به پرسش های فضایی شما پاسخ می دهد. شما دقیقا همان منظره ای را می بینید که منجمان می بینند و خورشید از نگاه مدرن ترین ابزار یعنی تلسکوپ نجومی آنی ماندر (Annie Maunder Astrographic Telescope) به صورت زنده نمایش داده می گردد.
طبق اعلام ناسا، خورشیدگرفتگی بعدی هم در قطب جنوب و بخشی از آفریقای جنوبی و جنوب اقیانوس اطلس به صورت کامل دیده خواهد شد، در 4 دسامبر (13 آذر) روی می دهد.
عکس کاور: تصویری پردازش شده از رصد خورشیدگرفتگی حلقوی
Credit: Vito Technology
منابع: Space, Time and Date
منبع: دیجیکالا مگmahsanblog.ir: سیستم مدیریت محتوای مهسان
کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها