چرخ دنده های سارتر در بازار کتاب ایران
به گزارش مجله سرگرمی، به گزارش خبرنگاران، سارتر نویسنده و فیلسوف مشهور فرانسوی در بسیاری از حوزه ها فعال بود؛ هم رمان می نوشت و هم نمایش نامه، هم روزنامه نگار بود و هم مبارز سیاسی. اگرچه از هواداران کمونیسم بود اما هیچ گاه علاقه ای به عضویت در حزب کمونیست نشان نداد.

سارتر در سال 1946 فیلم نامه ای با عنوان دست های آلوده نوشت که بعد اسمش را به چرخ دنده ها تغییر داد؛ نمایشنامه دست های آلوده دو سال بعد از این اثر نوشته شده است و هیچ اشتراکی با موضوع چرخ دنده ها ندارد.
این فیلم نامه داستانی خیالی از یک انقلاب خیالی در زمان و مکانی نامعلوم را روایت می نماید. چرخ دنده ها روایت انقلابیونی است که خودشان طعم فقر و خشونت را چشیده اند و بعد از پیروزی انقلاب، به جای اینکه آرامش را برای جامعه به ارمغان بیاورند، به راستا حاکمان قبلی می افتند و از ابزار خشونت و زور استفاده می نمایند.
در بخشی از اثر، ژان آگرا شخصیت اصلی فیلمنامه که بعدها به قدرت می رسد و دستش به خون آلوده می گردد، خطاب به لوسین که پاکدست است می گوید: لوسین! تو را دچار هراس می کنم؟
-تو دست های خونین داری.
ژان می گوید: بلی. دست هایم خونین است. ولی باعث شده ام که تو خون بر دست هایت نداشته باشی. من همه چیز را خودم به عهده گرفته ام. فکر می کنی که من هم دوست نداشته ام دست های پاکی داشته باشم؟...
ژان پل سارتر در چرخ دنده ها می کوشد به ماهیت مفهوم سیاست نزدیک گردد و نشان دهد که عده ای چرخ دنده های آن را می چرخانند و عده ای دیگر هم لابلای آن نابود می شوند.
مرده های بی کفن و دفن، نکراسوف، دست های آلوده، زنان تروا، مگس ها از دیگر آثار این نویسنده فرانسوی است که که با ترجمه قاسم صنعوی در نشر کتاب پارسه منتشر شده است.
چرخ دنده ها در 159 صفحه و با قیمت 9000 تومان به چاپ رسیده است.
منبع: خبرگزاری مهراکسپرس بلاگ: اکسپرس بلاگ | بهترین نرم افزار مدیریت محتوا با بالاترین سرعت و راحتترین کاربری
راوه بلاگ: راوه بلاگ | با مجله صنعتی راوه همراه باشید.