پنج آزمایش ساده برای کشف عسل خالص
به گزارش مجله سرگرمی، چگونه متوجه خالص بودن عسل شویم؟
عسل یکی از محبوب ترین محصولات طبیعی بوده و از خواص تغذیه ای و دارویی بسیاری برخوردار است. اما آیا شیشه عسلی که خریداری نموده اید، در واقع حاوی عسل خالص است؟ یا در آن آب، شیره شکر یا سایر مواد افزودنی قرار

مترجم: رزیتا ملکی زاده
عسل یکی از محبوب ترین محصولات طبیعی بوده و از خواص تغذیه ای و دارویی بسیاری برخوردار است. اما آیا شیشه عسلی که خریداری نموده اید، در واقع حاوی عسل خالص است؟ یا در آن آب، شیره شکر یا سایر مواد اضافه کردنی قرار داده اند؟ این مقاله را خوانده تا از چگونگی آزمایش عسل خود در خانه اطلاع یابید. برچسب طبیعی و خالص بر روی بسیاری از مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، اما آیا در واقعیت این مواد حقیقتاً همانطور که تبلیغ آن می گردد، طبیعی یا خالص هستند؟ میوه و سبزیجات سبزی که خریداری می کنید آیا به طور طبیعی پرورش داده شده اند یا میزان بزرگ آنها به علت مقادیر زیاد کود و هورمون رشد است؟ اضافه کردنی های شیمیایی را می توان در واقع به بسیاری از محصولات غذایی اضافه کرد. این کار موجب سردرگمی مصرف کننده می گردد. از کجا متوجه می شوید که یک قاشق عسلی که به درون چای خود می ریزید واقعاً عسل خالص بوده و 90% مواد شیمیایی، 10% عسل نمی باشد؟ خواه عسل را به اسم جایگزین شکر بهره ببرید یا آن را برای خواص تغذیه ای موجود در آن مصرف نمایید، به منظور بهره مند شدن از حداکثر خواص محصول، بایستی در خالص ترین شکل خود بوده و عاری از هرگونه مواد شیمیایی اضافه کردنی یا آب باشد. در ادامه فهرستی از آزمایشات اجرا شده به منظور اطلاع از خالص بودن عسل آورده شده است.
بیشتر بخوانید: خواص عسل
چگونه متوجه خالص بودن عسل می شوید؟
چندین آزمایش ساده وجود داشته که می توان با انجام آنها در خانه درجه خلوص عسل خود را مورد آنالیز قرار دهید. این آزمایشها به قرار زیر است:آزمایش شماره 1: استفاده از آب
اندازهی آب درون یک لیوان بریزید.یک قاشق غذا خوری عسل مورد آزمایش را از شیشه بردارید.
قاشق را در لیوان آب قرار دهید.
به آرامی لیوان را تکان دهید.
نتیجه گیری: چنانچه عسل آغاز به حل شدن و ترکیب با آب کرد، این عسل خالص نبوده و اندازهی آب به آن اضافه کرده شده است. اما اگر عسل توده کوچکی را شکل داده و به ته لیوان ته نشین گردد، کیفیت آن عالی و از نوع خالص است.
آزمایش شماره 2: استفاده از الکل صنعتی
به اندازه مساوی عسل و الکل را در یک لیوان بریزید.نتیجه گیری: چنانچه عسل تشکیل توده لامپی داده و به ته ظرف فرو رود، این عسل خالص است. اما اگر در آن تقلب اجرا شده باشد، در الکل حل شده و به رنگ سفید شیری درمی آید.
آزمایش شماره 3: استفاده از آتش
به یک شمع با فتیله پنبه ای احتیاج دارید.فتیله را دورن اندازه کمی عسل فرو ببرید.
اجازه دهید عسل مازاد از فتیله خارج گردد.
اکنون کبریتی روشن نموده و آن را به فتیله نزدیک کنید.
نتیجه گیری: اگر فتیله شمع بسوزد، عسل خالص است. اما چنانچه فتیله روشن نشده یا نسوزد، به عسل شما آب اضافه شده است.
آزمایش شماره 4: استفاده از کاغذ
از یک کاغذِ خشک کن یا پارچه ای سفید بهره ببرید.چند قطره عسل را روی کاغذ یا پارچه بچکانید.
نتیجه گیری: عسل در صورت خالص بودن، به صورت جامد روی کاغذ باقی می ماند. عسل ناخالص جذب کاغذ خواهد شد. در خصوص پاچه، سعی کنید عسل روی آن را بشویید. در صورتی که عسل بر روی پاچه لک باقی نگذاشته باشد، این عسل خالص است.
آزمایش شماره 5: آزمون حرکت دورانی عسل
چوب مخصوص عسل یا قاشقی را درون عسل فرو کنید.قاشق یا چوب را بالای بشقاب نگاه داشته و عسل را در آن بریزید.
نحوه ریخته شدن عسل را نگاه کنید.
نتیجه گیری: همانطور که عسل فرو می ریزد در صورتی که عسل خالص باشد در جهت عقربه های ساعت در قاشق جریان خواهد داشت. این کار بسیار آهسته انجام خواهد شد. با حرکت قاشق به سمت بالا، این جریان به آرامی متوقف می گردد. لایه ای دندانه ای از عسل در بشقاب شکل می گیرد. در صورت تقلبی بودن عسل، به سرعت و به نرمی از قاشق جریان یافته و در بشقاب قرار می گیرد.
پیش از انجام هریک از آزمایشات بالا و امتحان یکی از روشهای بسیار ساده چگونگی آنالیز خالص بودن عسل، خواندن برچسب ظرف عسل پیش از خرید آن است.
فراوری کنندگان ملزم به اشاره مواد اضافه کردنی وارد شده به عسل فراوریی خود هستند. بنابراین می توانید تنها با خواندن با دقت برچسب، متوجه شوید که آیا عسل ارگانیک بوده یا طعم دهندهای مصنوعی یا شیرین کننده اضافی به آن اضافه کرده شده است. اگر عسل را مستقیماً از زنبوردار بخرید، این عسل خام بوده و کیفیت آن غیرفرآوری می باشد، به این علت که آن را به طور مستقیم از منبع خریداری نموده اید.
منبع مقاله : برگرفته از سایت بازل
منبع: راسخونcruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها