طرز تهیه قنبرپلو شیرازی؛ غذای اصیل و خوش طعم با دستور پخت سنتی

به گزارش مجله سرگرمی، قنبرپلو یکی از غذاهای سنتی و خوش‌عطر شیراز است که با ترکیب گوشت قلقلی، گردو، کشمش و رب انار، طعمی ملس و دلچسب را به سفره‌های ایرانی هدیه می‌دهد. این غذا که اغلب در مراسم‌های خاص سرو می‌شود، علاوه بر طعم فوق‌العاده، ارزش غذایی بالایی نیز دارد. اگر شما هم دوست دارید این پلوی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و عطر و طعم شیراز را به آشپزخانه خود بیاورید، با ما همراه باشید تا با دستور پخت کامل و نکات مهم تهیه آن آشنا شوید.

طرز تهیه قنبرپلو شیرازی؛ غذای اصیل و خوش طعم با دستور پخت سنتی

برای مطالعه بیشتر با namasho.com: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

قنبرپلو از غذاهای اصیل و سنتی شهر شیراز است که در مراسم ها و مناسبت های خاص سرو می گردد. این پلوی مخلوط با کوفته های کوچک گوشت چرخ نموده با طعم ملس اگر با سالاد شیرازی سرو گردد، ترکیب فوق العاده ای خواهد بود. با طرز تهیه قنبرپلو شیرازی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قنبر پلو

مادهمقدارکالری (به ازای مقدار ذکر شده)
برنجسه پیمانه (معادل 450 گرم)675 کیلوکالری
گوشت چرخ کرده350 گرم1050 کیلوکالری
مغز گردو (خرد شده)100 گرم650 کیلوکالری
کشمش50 گرم195 کیلوکالری
رب انارسه قاشق غذاخوری (معادل 90 گرم)135 کیلوکالری
پیاز درشت (نگینی خرد شده)یک عدد40 کیلوکالری
نمکبه مقدار لازم(قابل چشم پوشی)
فلفلبه مقدار لازم(قابل چشم پوشی)
زردچوبهبه مقدار لازم(قابل چشم پوشی)
شیره انگور (اختیاری)یک ونیم قاشق غذاخوری (معادل 20 گرم)80 کیلوکالری

در کل:  2825 کیلوکالری (بدون شیره انگور) / 2905 کیلوکالری (با شیره انگور)

طرز تهیه قنبر پلو شیرازی

مرحله اول

ابتدا گوشت چرخ کرده را همراه نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی داخل یک کاسه بریزید و به مدت یک تا دو دقیقه مواد را با هم ورز دهید. سپس به اندازه یک گردو از مواد جدا کرده، آن را قلقلی کنید.

مرحله دوم

یک تابه بردارید. مقداری روغن داخل آن بریزید و گوشت قلقلی ها را داخل روغن سرخ کنید و کنار قرار دهید.

مرحله سوم

پیازها را داخل همان تابه تفت دهید تا کمی نرم و طلایی رنگ شوند، سپس گردو را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. حالا نمک و رب انار را اضافه کنید و تا زمانی که رب انار غلیظ شود مواد را با هم تفت دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله کشمش پلویی را اضافه کنید. حواستان باشد که کشمش سریع می سوزد. بنابراین بعد از اضافه کردن کمی آن را تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید.

مرحله پنجم

برنج را آبکش کنید. یک قابلمه مناسب بردارید و برنج، مواد درون ماهی تابه و گوشت قلقلی ها را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در صورت تمایل میتوانید روی هر لایه شیره انگور بریزید. قابلمه را روی شعله کم بگذارید تا دم بکشد.

نکات تکمیلی

  • کشمش ها حتما باید از قبل خیس خورده باشند.
  • برای خوش طعم شدن قلقلی ها می توانید هر ادویه ای که دوست دارید(مثلا پودر سیر) به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  • اگر طعم شیرینی داخل غذا را دوست ندارید از شیره انگور استفاده نکنید و قنبرپلو را به همان صورت ملس سرو کنید.
  • برای آشنایی بیشتر با غذاهای شیرازی باید بگوییم که شیراز علاوه بر قنبرپلوی معروفش به کلم پلو و شکرپلویش هم می نازد.

جمع‌بندی:

قنبرپلو یکی از آن غذاهای سنتی ایرانی است که ترکیبی بی‌نظیر از طعم‌های ترش و شیرین را در کنار عطر دلپذیر ادویه‌ها ارائه می‌دهد. با رعایت نکات ذکر شده در طرز تهیه، می‌توانید این غذای اصیل را به بهترین شکل ممکن در خانه آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تا به حال قنبرپلو را امتحان نکرده‌اید، حتماً آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید و تجربه‌ای جدید و خوشمزه از آشپزی ایرانی داشته باشید.

انتشار: 18 اسفند 1403 بروزرسانی: 18 اسفند 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 48898

به "طرز تهیه قنبرپلو شیرازی؛ غذای اصیل و خوش طعم با دستور پخت سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قنبرپلو شیرازی؛ غذای اصیل و خوش طعم با دستور پخت سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید