طرز تهیه انواع مجبوس با مرغ، گوشت، ماهی یا میگو؛ یک پلوی عربی بسیار لذیذ
به گزارش مجله سرگرمی، مجبوس، مچبوس یا مکبوس عربی یک غذای بسیار لذیذ و خوشمزه با ریشه عربستانی است. لبنانی ها و عربستانی ها به این غذا کبسه می گویند و در تمام کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس این غذای پلویی خوشمزه را که از انواع پلوی قاطی و مخلوط است با مرغ، گوشت، میگو و ماهی درست می نمایند. کبسه ماهیچه لبنانی ها بسیار مشهور است. دستور پخت تمام انواع مجبوس در همه کشورهای عربی یکسان است، ادویه مجبوس جز اصلی و اساسی آن است و البته این پلوی خوشمزه غذای ملی عربستانی هاست. در جنوب ایران و در استان های بوشهر، هرمزگان و خوزستان این غذا به نام هواری مشهور است که اگر با میگو یا ماهی درست گردد به آن میگو پلو یا هواری میگو و هواری ماهی هم می گویند. طرز تهیه انواع مجبوس عربی مرغ و گوشت یا میگو و ترکیب ادویه مجبوس را در مجله خبرنگاران بخوانید.
طرز تهیه مجبوس عربی با مرغ
مواد لازم برای 4 نفر
مرغ: 4 تکه ران یا سینه
پیاز: 2 عدد متوسط
گوجه فرنگی: 3 عدد پوره شده
لپه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
برنج: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب مرغ: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
ادویه مجبوس پودر شده شامل: ادویه کاری، فلفل قرمز، میخک، هل، دارچین، تخم گشنیز، رازیانه، پودر زنجبیل، زردچوبه به مقدار دلخواه
(از هر کدام از این ادویه ها 1/4 تا 1/2 قاشق چایخوری برای این مقدار مواد کافی است)
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول
برای طرز تهیه مجبوس عربی با مرغ ابتدا برنج را با آب و نمک خیس کنید. با یک چاقوی تیز چند برش روی ران یا سینه مرغ ایجاد کنید تا ادویه ها حسابی به خورد گوشت بروند. سپس تکه های مرغ را با ترکیبی از ادویه های گفته شده که با هم مخلوط نموده اید حسابی مزه دار کنید. 1 عدد پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید.
مرحله دوم
وقتی پیازها سبک و طلایی شدند تکه های مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. زمانی که مرغ خوب سرخ شد و عطر و بوی ادویه ها هم بلند شد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. صبر کنید تا گوجه فرنگی سرخ شده و آبش کاملا کشیده گردد (اضافه کردن پوره گوجه فرنگی اختیاری است) سپس روی تکه های مرغ آب جوش بریزید. مقدار آب باید به حدی باشد که وقتی مرغ خوب پخت برای کته کردن برنج هم به اندازه 1 لیوان فرانسوی دسته دار آب مرغ باقی مانده باشد.
مرحله سوم
پس 2 لیوان فرانسوی دسته دار آب اضافه کنید و صبر کنید تا تکه های مرغ خوب بپزند. در این فاصله لپه ها را بپزید در حدی که نیم پز شوند. 1 پیاز دیگر را با رنده درشت رنده کنید و با مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی گردد لپه های نیم پز شده را هم اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. در این مرحله هم به اندازه 1 قاشق غذاخوری از ترکیبی از ادویه مجبوس به لپه و پیاز اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا طعم خامی ادویه گرفته گردد.
مرحله چهارم
آب برنجی که خیسانده بودید را خالی کنید، تکه های مرغ پخته شده را از آب مرغ بیرون بیاورید و برنج به آب مرغ اضافه کنید. به اندازه 1 بند انگشت باید آب روی برنج باشد. وقتی آب برنج کشیده شد برنج را جمع کنید و صبر کنید آب مرغ کشیده گردد سپس برنج را به صورت کته دم بگذارید.
مرحله پنجم
بعد از دم کشیدن برنج و موقع سرو روی آن را با لپه تفت داده شده تزیین کنید. تکه های مرغ را هم به صورت جداگانه سرخ کنید و روی برنج بگذارید. یک روش دیگر هم این است که تکه های مرغ را از آب مرغ خارج نکنید و برنج را با همان آب مرغ و تکه های مرغ و یک عدد لیموعمانی دم بگذارید. می توانید مقداری کشمش سرخ شده هم روی برنج بریزید. به جای لپه می توانید از عدس سبز بهره ببرید. عرب ها معمولا مجبوس را با بادام هندی تفت داده شده تزیین می نمایند.
طرز تهیه مجبوس عربی با گوشت
برای طرز تهیه مجبوس عربی علاوه بر مرغ از گوشت گوسفند هم می توانید بهره ببرید. طرز تهیه مجبوس عربی با گوشت گوسفند، ماهیچه یا حتی گوشت بوقلمون هم به همین ترتیب گوشت مرغ است.
طرز تهیه مجبوس عربی با میگو
طرز تهیه مجبوس بوشهری و بندری با میگو یا هواری میگو هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که میگو را باید با ادویه ها و پیاز تفت بدهید و سپس آب جوش اضافه کنید. لازم نیست میگوها را بپزید. وقتی آب جوش اضافه کردید برنج را هم اضافه کنید و وقتی آب برنج کشیده شد آن را به صورت کته با میگوها دم بگذارید. می توانید دو حبه سیر رنده شده را هم با پیازها تفت بدهید. یک پیشنهاد دیگر هم این است که یک عدد سیب زمینی نگینی خرد شده را هم با پیازو میگو بدهید.
طرز تهیه هواری یا مجبوس ماهی
طرز تهیه هواری ماهی یا مجبوس ماهی هم مثل هواری میگو است. بهتر است مثل قلیه ماهی جنوبی از ماهی جنوب مثل ماهی شیر برای درست کردن مجبوس ماهی هم بهره ببرید. یادتان باشد بعد از سرخ کردن ماهی آن را به تکه های کوچک تقسیم کنید. پیاز داغ را همراه ادویه ها و پوره گوجه فرنگی تفت دهید و به همان ترتیب مثل میگو تکه های ماهی را هم با برنج به صورت کته دم بگذارید.
یک روش دیگر هم این است که تکه های ماهی سرخ شده را کنار بگذارید. برای درست کردن مایه مجبوس پیاز داغ را با پوره گوجه فرنگی و ادویه های مجبوس آماده کنید و سپس روی آن ها آب جوش بریزید، برنج را اضافه کنید و به صورت کته دم بگذارید. وقتی برنج دم کشید موقع سرو تکه های ماهی را روی آن بگذارید.
0 0 vote
Article Rating
منبع: افق کوروشkheimehnews.ir: خیمه نیوز، با مجله اخبار شامگاهی خیمه نیوز همراه شوید.
italyro.ir: تور ونیز: سفر به اروپای شگفت انگیز