همه راز های پخت تخم مرغ خوش مزه؛ از املت تا تخم مرغ عسلی

به گزارش مجله سرگرمی، آشپز زبر دست و همه فن حریف را نه از طبخ خورشت و قلیه، بلکه از طعم نیمروی ساده یا تخم مرغ عسلی اش باید شناخت. رمز و راز های پخت تخم مرغ ، مقدمه همه فوت و فن های آشپزی است و مثل این است که از سطح به عمق بروید و دوباره به سطح برگردید. در ادامه دستور پخت چند نوع نیمرو و تخم مرغ عسلی و املت را با شما در میان خواهیم گذاشت.

همه راز های پخت تخم مرغ خوش مزه؛ از املت تا تخم مرغ عسلی
  • مواد لازم برای تهیه نیمرو ساده، بدون بوی زهم

  • مواد لازم برای تهیه املت گوجه فرنگی (برای یک نفر)

  • مواد لازم برای تهیه تخم مرغ عسلی

  • مواد لازم برای تهیه نیمرو در نان تست

تخم مرغ به تعداد لازم

روغن به مقدار لازم

کره به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار لازم

گوجه فرنگی (اندازه متوسط) چهار عدد

تخم مرغ دو عدد

روغن و کره به مقدار لازم

زردچوبه یک سوم قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

تخم مرغ یک یا دو عدد یا بیشتر (سته به دلخواه خودتان)

آب به مقدار لازم

تخم مرغ به تعداد لازم

نان تست به ازای هر تخم مرغ یک نان

کره و روغن به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار لازم

  • طرز تهیه نیمرو ساده و بدون بوی زهم

  • طرز تهیه املت گوجه فرنگی یک نفره

  • طرز تهیه تخم مرغ عسلی

  • طرز تهیه نیمرو در نان تست

مرحله اول

بسته به تعداد تخم مرغی که می شکنید، تابه ای به اندازه مناسب انتخاب کنید.

اندازه تابه طوری باشد که دوسانتی متر روغن از همه طرف دور سفیده را بگیرد؛ این یکی از رموز خوش مزه شدن سفیده است و از ته دریافت یا خام ماندن بخشی از آن جلوگیری می نماید.

  • بهتر است از تابه تفلن (یا نچسب) بهره ببرید.

مرحله دوم

ابتدا بگذارید تابه کمی گرم گردد سپس مقدار کمی روغن اضافه کنید و بعد از آن، کره را در تابه بیندازید. با این روش کره تان نمی سوزد.

کمی صبر کنید تا روغن و کره داغ شوند، اما نه به حدی که دود کند و بد بو گردد. (اگر خیلی به بوی تخم مرغ حساس هستید، می توانید به مقدار خیلی کم، مثلاً سر انگشت کوچک تان، زردچوبه در روغن اضافه کنید.)

مرحله سوم

عمل ظریف شکستن تخم مرغ را با دقت انجام دهید؛ اگر ضربه شدید باشد، زرده و سفیده مخلوط می گردد.

تخم مرغ ها را از فاصله مناسب در تابه بیندازید؛ اگر خیلی نزدیک باشد، سفیده درست در تابه پهن نمی گردد و لاستیکی می گردد و اگر خیلی دور باشد، زرده متلاشی می گردد و از سر و شکل می افتد.

نمک و فلفل را اضافه کنید و مراقب باشید شعله اجاق زیاد نباشد. آماده شدن نیمرو زیاد طول نمی کشد. تخم مرغی که نه سفت شده و نه ته گرفته، در عین حال خیلی هم شل نیست، وقتش رسیده و آماده میل کردن است.

فوت کوزه گری پخت تخم مرغ

  • نگذارید زرده زیاد روغن بخورد یا در تماس مستقیم با روغن داغ باشد، چون بوی زهم می گیرد.
  • می توانید روغن را با قاشق روی زرده بپاشید تا مغزپخت گردد.

مرحله اول

گوجه فرنگی را رنده یا به صورت نگینی خرد و یا حلقه حلقه کنید.

مرحله دوم

تابه تفلون را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد؛ قبل از ریختن روغن گوجه ها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا آبش گرفته گردد.

مرحله سوم

روغن را اضافه کنید و گوجه ها را در روغن سرخ کنید. در این مرحله می توانید فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید تا بوی زهم گوجه ها را رفع کند.

مرحله چهارم

تخم مرغ ها را اضافه نموده و با گوجه مخلوط کنید. حالا اجازه دهید تا روی حرارت ملایم پخته شوند. نمک یادتان نرود.

اگر می خواهید املت تان پف کند، در تابه را بگذارید. هم چنین، می توانید تخم مرغ ها را در ظرفی جدا، با نمک و فلفل مخلوط نموده و بعد به گوجه اضافه کنید.

حدود پنج شش دقیقه بعد از این مرحله، املت تان آماده می گردد. نگذارید املت ته بگیرد یا زیادی خشک و ماسیده گردد.

مرحله اول

قابلمه آب را روی حرارت بگذارید و کمی صبر کنید تا آب گرم گردد. حدود یک دقیقه زمان کافی است.

آب فقط باید روی تخم مرغ را بگیرد. بنابراین نباید قابلمه یا شیر جوش را بیش از اندازه آب کنید.

مرحله دوم

تخم مرغ را در آب گرم بگذارید و حرارت را همانطور ملایم نگهدارید.

صبر کنید تا آب جوش بیاد. بعد از قل زدن آب، ده ثانیه زمان کافی است تا زرده ای با قوام مناسب داشته باشید؛ زرده ای که نه شل است و نه سفت.

اگر می خواهید زرده تخم مرغ تان سفت تر باشد، چند ثانیه بیشتر صبر کنید.

نکاتی درباره پختن تخم مرغ عسلی

  • قوام زرده به عوامل متعددی بستگی دارد؛ از کیفیت تخم مرغ گرفته تا جنس ظرفی که استفاده می کنید.
  • بعد از این که تخم مرغ را از آب بیرون آوردید، فوراً رویش آب سرد بگیرید تا سفت نگردد.
  • می توانید کمی جوش شیرین به آب اضافه کنید تا پوست تخم مرغ راحت تر کنده گردد.
  • تخم مرغ عسلی را به چند روزش جذاب می توانید تزیین کنید.

مرحله اول

وسط نان تست را با یک کاتر یا چاقو سوراخ کنید. می توانید از یک لیوان هم برای این کار بهره ببرید و سر لیوان را مثل قالب روی نان قرار دهید و، با کمی فشار، نان را خالی کنید.

مرحله دوم

تابه تفلن را روی حرارت ملایم داغ کنید و سپس روغن، و بعد از آن، کره را اضافه کنید و کمی صبر کنید تا روغن هم داغ گردد.

مرحله سوم

نان را در روغن و کره کمی تفت دهید تا طلایی و نسبتاً برشته گردد.

تخم مرغ را وسط نان، یعنی داخل حفره نان، بشکنید و نمک و فلفل را اضافه کنید. صبر کنید تا تخم مرغ بپزد.

نیمرو شما آماده ست. می توانید قسمت بریده شده نان را هم جداگانه سرخ کنید و همراه نیمرو میل کنید.

اگر می خواهید دو طرف تخم مرغ برشته گردد، با یاری کف گیر، نان و تخم مرغ را زیر و رو کنید.

gardeshia.ir: گردشیا: مجله سفر و گردشگری

picoro.ir: پیکورو: وبلاگ ماشین و خودرو

منبع: کتاب کاله
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 45192

به "همه راز های پخت تخم مرغ خوش مزه؛ از املت تا تخم مرغ عسلی" امتیاز دهید

4 کاربر به "همه راز های پخت تخم مرغ خوش مزه؛ از املت تا تخم مرغ عسلی" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه راز های پخت تخم مرغ خوش مزه؛ از املت تا تخم مرغ عسلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید