مسابقه فقط ایرانیش!

به گزارش مجله سرگرمی، تا امروز برنامه ها و مسابقه های تلویزیونی بسیاری درباره ایران ساخته و پخش شده است. اما ایرانیش قرار است یک مسابقه کاملا ایرانی و خاطره انگیز از بازی های دوران کودکی ما و بدون الگوبرداری از هر نمونه خارجی باشد.

مسابقه فقط ایرانیش!

از این رو شبکه دو از نیمه دوم تابستان این مسابقه خانوادگی را به تهیه نمایندگی احسان ارغوانی و با اجرای پوریا پورسرخ در 65 قسمت روی آنتن خواهد برد. مسابقه ای که قرار است برای همه اعضای خانواده باشد و هفته ای دو شب ساعت 23 از شبکه دو پخش شود.

از این رو در افتتاحیه ایرانیش به پشت صحنه آن رفته و گزارشی تهیه نموده ایم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

یک قرار کاملا ایرانی

سوله ای در خیابان شهید صیاد شیرازی واقع در احمدآباد مستوفی که قرار است در این لوکیشن خانواده های ایرانی در یک رقابت صمیمانه خاطرات بازی های دهه 60 و روزهای جنگ را برای نسل جدید بازسازی نمایند. در این سوله که به گفته تهیه نماینده یکی از عظیم ترین دکورهای مسابقه تلویزیونی است، در انتهای سالن یک ال ای دی نصب شده و در اطراف دکور مسابقه نیز پله هایی برای حضور تماشاچیان واقع شده است که به صورت متحرک است.

هنوز نور سالن به طور کامل آماده نشده و بخش هایی از دکور هنوز تاریک است. دو رگال لباس های مردانه و زنانه محلی نیز با رنگ های شاد و زیبا کنار کلاه های مربوط به هر اقلیم از ایران اطراف دکور دیده می شود. صدابردار نیز به همراه همکارانش در گوشه ای از سالن در حال تست صدا هستند. اینجا همه با رعایت پروتکل های بهداشتی در حال فعالیتند تا به موقع ضبط برنامه را شروع نمایند.

در حال گشت زدن در اطراف دکور هستیم که محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو، حمیدرضا دیبایی قائم مقام این شبکه همراه حبیب میدانچی سرپرست جدید واحد طرح و برنامه و مدیر گروه اجتماعی شبکه و محمود اسلامی مدیرکل امور اقتصادی معاونت سیما وارد سوله شده و در جریان فرایند فراوری این مسابقه قرار می گیرند.

قابلیت صدور ایرانیش

ارغوانی با اشاره به حمایت های مدیر شبکه از ایرانیش عنوان می نماید: ما کار سختی در این مسابقه پیش رو داشتیم. چون دسترسی به یک سری منابع نداشتیم. با این حال فکر می کنم توانستیم در حد و بضاعت خودمان اطلاعاتی را درباره بازی های ایرانی، ضرب المثل ها و جاذبه های گردشگری و لباس و غذای ایرانی در این مسابقه داشته باشیم. این برنامه کاملا ایرانی است و هیچ المانی در دکور و گرافیک برنامه از هیچ برنامه خارجی تاثیری نگرفته. به جرات می توانم بگویم مشابه این مسابقه در هیچ شبکه خارجی نیست و صفر تا صد آن ایده دوستان بوده.

بعد از آن آزادی نیز در تکمیل گفته های تهیه نماینده عنوان می نماید: از همان ابتدا که ایده این مسابقه مطرح شد به دنبال این بودیم تا از سرگرمی هایی که از دوران کودکی در کوچه پس کوچه های این سرزمین خاطره داریم در طراحی مسابقه استفاده کنیم. کوشش کردیم به یاری دوستان میراث فرهنگی و مدیران شبکه به این جمع بندی در اتاق فکر برسیم و در فصل اول ایرانیش میزبان 64 خانواده باشیم که در یک رقابت تلویزیونی لحظات جذاب و خاطره انگیزی را برای مخاطبان ایجاد نمایند.

وی ادامه می دهد: بازی هایی از قبیل یه قل دوقل، گردو شکستم، خروس جنگی و ادابازی در این مسابقه وجود دارد به عقیده من می تواند ایرانیش قابلیت صدور هم داشته باشد. ما چند استان را به نمایندگی از مناطق مختلف ایران انتخاب کردیم که از بازی های آنها در مسابقه بهره گرفته ایم. از گیلان و کردستان گرفته تا قشم و یزد سفر کردیم و درباره بازی های بچه های این مناطق تحقیق کردیم.

سرگرمی های ایرانی، حکیمانه است

محمدرضا جعفری جلوه با آن که حال چندان مساعدی ندارد، در جمع اهالی رسانه می گوید: امیدواریم بتوانیم ذائقه مخاطب ایرانی را برای چشیدن فهم دل انگیز ایران شیرین تر کنیم. حال که در آستانه برداشتن گام نهایی در این زمینه هستیم، آرزو می کنیم این برنامه بتواند گام موثری در جهت بازگشت به هویت ایرانی بردارد.وی همچنین ادامه می دهد: با وجود بهره مندی از تمدنی ده دوازده هزار ساله، فقط بخشی از آثار آن تا به حال شناخته شده است. چندی پیش در یکی از مناطق جنوب تهران بقایای جسد مردی پیدا شده که 10 هزار سال قدمت دارد. اینها تنها بخشی از عمق و عظمت فرهنگ ایران است. بنابراین هر قدر بیشتر بدانیم به خودمان و جامعه بیشتر یاری نموده ایم تا سربلند با عزم پایدار ایرانی بمانیم. برای ایرانی ماندن باید به کوچه پس کوچه ها سر بزنیم. چرا که طیف وسیعی از بازی های ایرانی آمیخته با پند، اندرز و حکمت و فرهنگ آفرینی داریم. سرگرمی های ایرانی حکیمانه است و حکمت، آمیخته با سرگرمی است. این بازی ها برای پرورش شخصیت، اخلاق و تامین هویت بوده لذا اگر سراغشان برویم، راهی میانبر برای بهتر شناختن خودمان طی نموده ایم.

جعفری جلوه در بازدید از بازی های این مسابقه و دکور برنامه نکاتی را به گروه برای ایجاد جذابیت و ارتباط بیشتر با مخاطب و تاثیرگذاری روی بینندگان به خصوص نسل جدید متذکر شد. وی بیان کرد از بازی ها برای انتقال حرف های مهم به مردم استفاده و مردم را هر چه بیشتر با فرهنگ و تمدن ایرانی آشنا کنید. در حد بضاعت خود بتوانید عظمت ایران را نشان بدهید و این که چقدر این سرزمین فرهنگ اصیل و غنی دارد. از فرصت ها بهره ببرید و با زبان سرگرمی حرف های مهم را به مخاطب منتقل کنید.

پس از صحبت های او و مدیر گروه اجتماعی شبکه و بازدید از دکور و آشنایی با بازی های این مسابقه، عکس دسته جمعی همراه گروه گرفته شد و به مناسبت تولد پوریا پورسرخ نیز کیکی توسط او بریده شد.

دغدغه فرهنگی دارم

احسان ارغوانی، تهیه نماینده ایرانیش درباره ایده اصلی و شکل گیری آن می گوید: ایده ایرانیش به چند سال قبل برمی شود که در ذهن من بود و بعد از برنامه امروز هنوز تمام نشده متوجه شدم قشر زیادی از مخاطبان برنامه، هویت کشورمان را به گونه ای گم نموده اند و به دنبال این هستند که در مد، لباس، موسیقی و پوشش ایرانی این هویت را پیدا نمایند. از آنجا این ایده شکل گرفت برنامه ای بسازیم که در آن سراغ هویت ایرانی برویم. به مرور که با دوستان مشورت کردیم و اتاق فکر شکل گرفت، به نتیجه رسیدیم که به فکر فراوری یک مسابقه باشیم؛ چراکه بیشتر برنامه های تلویزیون گفت وگو محور شده بود و به همین دلیل ما سراغ مسابقه ایرانی رفتیم. چون دغدغه من همیشه پرداختن به فرهنگ ایران است.

وی همچنین ادامه می دهد: مشکل اصلی ما این بود که منبع وجود نداشت که به آن رجوع نموده و درباره آن تحقیق و آنالیز کنیم. برای تک تک این تحقیقات گروه و کارشناس ها زمان زیادی صرف کردند. می توانم به جرات بگویم ایرانیش اولین مسابقه ای است که صفر تا صد طرح مسابقه و دکور کاملا ایرانی است. گرچه بازی های جذابی وجود داشت، اما اغلب آنها قابلیت بازی در تلویزیون را نداشتند. با این حال درباره قومیت های مختلف جغرافیا و غذاهای ایرانی صحبت کردیم.

ارغوانی درباره ایجاد جذابیت بازی های دهه 60 برای نسل جدید بیان می نماید: من نمی خواهم نسل ها و دهه ها را از همدیگر جدا کنم، اما دغدغه بچه های دهه 50 و 60 خیلی از بازی های مرسوم امروز نبود ، بلکه زمان جنگ و بمباران سراغ بازی های بومی و محلی می رفتند و نسل ما خاطرات عجیب و غریب از آنها دارند. با این حال سعی کردیم بازی ها را به نوعی به روز کنیم که نسل جدید هم با آنها آشنا شوند. به عنوان مثال بخشی از بازی را دیجیتال کردیم.

این تهیه نماینده در پاسخ به این پرسش که چه شرایط سنی برای شرکت نماینده ها قائل شده اند هم می گوید: همه خانواده ها می توانند در مسابقه ایرانیش ثبت نام نمایند؛ شرایط سنی ما بالای 15 سال است. خوشبختانه استقبال هم برای ثبت نام بسیار خوب بود ،خودم باورم نمی شد با این حجم ثبت نام روبرو باشیم.

ارغوانی درباره انتخاب پورسرخ برای اجرای مسابقه هم شرح می دهد: برای انتخاب مجری با خیلی از دوستان مذاکره نموده ایم، چند نکته برای ما در انتخاب مجری مهم بود. یکی از ملاک ها چهره بودن مجری بود؛ آن هم چهره ای که مورد مقبول خانواده ها باشد، دنبال کسی بودیم که تحصیلات خوبی داشته باشد که بتوانیم بگویم اگر ورزشکار، خواننده و بازیگر است، نوجوان و جوان مخاطب ببینید که می توانید در کنار کار مورد علاقه تحصیلات ادامه بدهید. پوریا پورسرخ یکی از آن گزینه ها بود که این معیارها را داشت و البته به خاطر خانوادگی بودن برنامه می خواستیم مجری هم متاهل باشد واگر مجری مجرد بود نمی توانست درباره تشکیل خانواده و معنی مستقل بودن را شرح بدهد. از طرفی مدل پوریا رفاقتی و محبت آمیز و خیلی با حال و هوای خودمانی برنامه نزدیک است. با این بازی ها هم آشناست و خودش از دوران کودکی و زمان جنگ خاطرات بسیاری دارد.

پوریا پورسرخ از تجربه اجرا می گوید: خط کشی بین اجرا و بازیگری را قبول ندارم

قطعا تا امروز پیشنهادهای مختلفی در زمینه اجرا داشته اید، اما چطور شد اجرای تلویزیونی را با این مسابقه تجربه کردید؟

بله من پیشنهاد اجرا پیش از ایرانیش هم داشتم. مدتی است بعضی از بازیگران اجرای مسابقه و برنامه های تلویزیونی را برعهده دارند که اجراهای خوبی در این زمینه وجود دارد. البته افراد کمتر پیروز هم هستند، اما واقعیت این است انگیزه اصلی من برای اجرای این مسابقه معنا و مفهوم بازی های کاملا ایرانی آن است. چیزی که خیلی وقت است فراموش شده اما همه ما بر اساس سن و سالی که داریم، قسمت هایی از آن را تجربه نموده ، دیده و شنیده ایم. دلیل دوم حضورم عوامل این مسابقه و انرژی خوب و روزمه ای است که داشتند، چون می دانستم با وسواس و بدون عجله و تنش کار می نمایند. من اخلاق خوبی که دارم این است دفتر هیچ کارگردانی نمی روم قبل از این که جست وجو نموده باشم یا این که باچه کسانی کار نموده اند برایم مهم است. بنابراین با شناخت جلو می روم و اغلب با کارگردان هایی که کار کردم بیش از یک بار بوده است.

یعنی این مسابقه تداعی نماینده خاطرات ما از بازی های دهه 60 است و مهم ترین دلیل حضورتان در این کار همین مساله بود؟

بله دقیقا. اتفاقا با یکی از دوستان در این باره صحبت می کردیم و می گفت خیلی وقت است آرزو می کنم یکی زنگ بزند و بگوید توپم افتاده خانه شما، اما من گفتم آرزو می کنم یکی زنگ بزند و فرار کند.(می خندد) اینها اتفاقاتی است که اغلب ما تجربه نموده ایم. به نظرم تکنولوژی بسیار خوب است، به خصوص در ایام کرونا. البته گاردی که عده ای علیه آن می گیرند فقط به این دلیل است که ترس از این داریم نقاط ضعف ما در فضای مجازی بازگو شود. من معتقدم تکنولوژی خوب است و اگر به یاری بشر بیاید، می تواند مسائل را حل نماید.

نگاه تان به اجرای این مسابقه شبیه یک نقش در بازیگری است یا این که قرار است خودتان باشید؟

این مسابقه خانوادگی است و باید به گونه ای اجرا کنم که من را هم عضوی از خانواده خودشان بدانند. بنابراین اصلا بازی نمی کنم و نگاهم به اجرا مثل یک نقش در یک کار نیست.

با دوستان مجری تان هم در این باره مشورت نموده اید؟

من با فرزاد حسنی صحبت کردم و بعد با هیراد حاتمی و نیما کرمی. با این حال فکر می کنم این خط کشی ها درست نیست و این اتفاق در همه جهان می افتد. البته اگر برنامه مجری محور بود من کمتر ریسک می کردم که در آن حضور پیدا کنم. چون من تجربه گرداندن یک برنامه را ندارم.

از زمانی که بازیگران وارد حیطه اجرا شدند، عده ای نسبت به آنها گارد گرفتند. شما نگران واکنش های منفی نیستید؟

مگر مجری ها هم وارد بازیگری شدند، کسی واکنشی داشت؟ به نظرم بعضی از واکنش های این چنینی از حسادت نشات می گیرد و دوره این خط کشی ها گذشته و از همین الان به شما می گویم من نه از تشویق ها هیجانی می شوم و نه از انتقادها. چون من خودم از آنهایی هستم که وقتی یک مجری وارد عرصه بازی می شود، سعی می کنم کارش را آنالیز و ارزیابی کنم، نه این که واکنش منفی به حضور مجری ها در بازیگری داشته باشم. اتفاقا به نظر من این اواخر مجری هایی که بازیگر شدند، شاید خیلی بهتر از بعضی بازیگرها بودند. البته اگر هر برنامه و مسابقه ای را بازیگرها اجرا نمایند، من به مجری ها حق می دهم چون می دانم مجری در حوزه خودش فعالیت و روی فن بیان و ملزومات اجرا کار نموده، اما من خودم را روبه روی آنها نمی بینم، بلکه خودم را کنارشان می دانم.

فکر می کنید بتوانید در اجرا پیروز باشید؟

قطعا در روزهای اول ایراداتی خواهم داشت. اما اگر اجرای دهم من با اجرای اولم یکی باشد، کارم ایراد دارد. البته من در این کار هم تمام کوششم را می کنم و اطمینان دارم در یک چیز پیروز خواهم بود. تمام کسانی که مرا می شناسند، می دانند من در هر کاری فرمت زورخانه ای را لحاظ می کنم. سرم را پایین می گیرم و آداب را رعایت می کنم و با احترامی که به دوستان عظیم تر در اجرا دارم، بدانند من آمده ام تا از آنها یاد بگیرم.

چقدر سعی کردید روی خودتان کار کنید تا در یک مسابقه کاملا ایرانی از اصطلاحات غیرایرانی استفاده نکنید؟

نمی خواهم اجرای خشک داشته باشم. شاید اجرای من متفاوت باشد و خیلی ها دوست نداشته باشند. به هر حال چیزی است که اتاق فکر ما در نظر گرفته است. البته اصطلاحات فارسی لازمه چنین مسابقه ای است. اما بعضی از آنها واقعا حالت جوک پیدا می نماید و نمی توان از آنها استفاده کرد. اما کوششم را می کنم از اصطلاحاتی استفاده کنم که به گوش مخاطب آشناست.

با توجه به ایرانی بودن ایرانیش، تاثیر مسابقه و حضور خودتان را روی مخاطب چطور پیش بینی می کنید؟

به هر حال نمی توان گفت صددرصد یک برنامه یا مسابقه می تواند روی همه مخاطبان تاثیرگذار باشد. اما به عنوان مثال من مسابقه ای را از تلویزیون می بینم به نام هوش برتر که بدون تبلیغات خاصی و اتفاق ویژه ای توانسته مورد توجه قرار بگیرد و تاثیر خودش را بگذارد. منظورم این است من فقط می توانم کارت دعوت خوبی باشم. اما هیچ وقت نمی توانم کاری کنم این برنامه بدرخشد. مضمون و محتواست که می تواند جذب مخاطب کند.

با توجه به دسته بندی هایی که بعضی دوستان انجام می دهند و به قول شما خط کشی هایی که قائل می شوند، نگران نگاه بعضی تهیه نماینده ها نیستید که با توجه به اجرای این مسابقه برای کارهای سینمایی دیگر سراغتان نیایند؟

به نظرم نباید نگران این چیزها و چنین افرادی بود. به نظرم مثل تیغ دولبه است. امکان دارد یک نفر را جلو ببرد و به محبوبیتش یاری کند و امکان هم دارد یک نفر را به عقب بازگرداند. بنابراین تهیه نماینده ای که چنین تفکری دارد، اصلا نگاه حرفه ای به هنر ندارد. باز هم تاکید می کنم مرزبندی ها و این خط کشی ها از جانب هیچ کسی درست نیست.

زینب علیپور طهرانی - رسانه روزنامه خبرنگاران

کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 98724

به "مسابقه فقط ایرانیش!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسابقه فقط ایرانیش!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید