مرگ تلخ بابوی ماهی گندیده

به گزارش مجله سرگرمی، سرنوشت تلخی در انتظار همه شان است؛ چرا که قربانی یک تصمیم عجولانه می شوند. آنها وقتی پشیمان می شوند که دیگر کار از کار گذشته چرا که در نهایت خانواده خود را داغدار یا جریحه دار می نمایند. این افراد اگر خوش شانس باشند باید عمری با معلولیت سر نمایند؛ درباره افرادی حرف می زنیم که تاوان عمل غیرمنطقی شان را عزیزانشان می پردازند؛

مرگ تلخ بابوی ماهی گندیده

مرگ تلخ بابوی ماهی گندیده

نویسنده: لیلا حسین زاده

قرص برنج یکی از خطرناک ترین سموم دفع آفات نباتی است مسمومیت با این سم یکی از کشنده ترین و دردناک ترین مسمومیت هاست.

سرنوشت تلخی در انتظار همه شان است؛ چرا که قربانی یک تصمیم عجولانه می شوند. آنها وقتی پشیمان می شوند که دیگر کار از کار گذشته چرا که در نهایت خانواده خود را داغدار یا جریحه دار می نمایند. این افراد اگر خوش شانس باشند باید عمری با معلولیت سر نمایند؛ درباره افرادی حرف می زنیم که تاوان عمل غیرمنطقی شان را عزیزانشان می پردازند؛ افرادی که با به خطر انداختن جان خود از روی نا آگاهی زندگی را به کام خانواده شان زهر می نمایند. سوژه این گزارش گروهی از این افراد هستند که ناخواسته دست به این عمل ناپسند می زنند؛ ناخواسته به این جهت که این افراد قصد کشتن خود را نداشته اند چرا که به گفته کارشناسان بیشتر افرادی که با خوردن قرص اقدام به خودکشی می نمایند افرادی هستند که نیتشان بیشتر جلب توجه اطرافیان است تا اینکه بخواهند خودشان را بکشند. در واقع تنها افرادی با خوردن قرص برنج می میرند که از خطرناک بودن این آفت نباتی اطلاع زیادی ندارند این در حالی است که قرص برنج یکی از سمی ترین و خطرناک ترین سموم دفع آفات نباتی است که تا به حال پادزهری برایش پیدا نشده است. افرادی که این قرص را برای خودکشی می خورند اگر از عوارض و نحوه از کار انداختن اعضای بدن به وسیله این سم خبر داشتند هرگز از آن استفاده نمی کردند چرا که این قرص در آخرین مرحله روی مغز اثر می گذارد برای همین فرد مسموم تا آخرین لحظه عمرش درد عمیقی را تحمل خواهد نمود. در این گزارش ابتدا چند خبر در مورد مرگ و میر و مسمومیت با قرص برنج را مرور می کنیم بعد به بیمارستان لقمان تهران می رویم تا با یکی از بیماران این بیمارستان که با خوردن قرص برنج اقدام به خودکشی نموده حرف بزنیم علاوه بر این با دکتر شاهین شادنیا، متخصص سم شناسی و رئیس بخش مسمومیت های این بیمارستان هم گفت و گو کردیم تا در مورد این سم، بیشتر بدانیم.

براساس اعلام مراکز درمانی استان گیلان پنج تا هفت نفر هر ماه در این استان با خوردن قرص برنج می میرند. در چهار ماه گذشته از 79 نفری که به بیمارستان رازی رشت مراجعه کردند، 27 نفرشان فوت نموده اند. بر همین اساس مقرر شده برای کاهش تعداد مسمومیت با قرص برنج، از داروهای شیمیانیی دیگری، برای مبارزه با آفات برنج استفاده گردد.

پایگاه خبری بی .بی .ان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، آمار مرگ و میر ناشی از قرص برنج را در کشور نگران نماینده خواند و گفت اندازه کشندگی این قرص بیشتر از سیانور است و در برخی از استان های کشور تقریباً در همه ماه ها، مرگ ناشی از مصرف قرص برنج گزارش می گردد.

همین طور در اردیبهشت ماه سال 85 خبر گزاری فارس خاطرنشان کرد: مرگ چهار دانش آموز دختر بر اثر مصرف قرص برنج در تهران گزارش شد. با مرگ دانش آموز هنرستانی در خیابان مفتح تعداد قربانیان مصرف قرص برنج در تهران به چهار دانش آموز دختر رسید. این دختر که افسانه نام دارد، 17 اردیبهشت ماه 85 در هنرستانی در خیابان مفتح دچار تشنج شد و بعد از انتقال به بیمارستان جان سپرد. پزشکان بعد از معاینه بیمار، علت مرگ او را مصرف قرص برنج خاطرنشان کردند. اسفند سال قبل هم دو دختر دیگر به نام های آرزو و لیلا به خاطر مصرف این قرص ها در این مدرسه جان باخته بودند.

بیمارستان لقمان

بیمارستان لقمان تهران یکی از بیمارستان هایی است که به طور میانه هر سه روز یک بار، می توان در آن شاهد حضور بیمارانی بود که به خاطر مصرف قرص برنج مسموم شده و برای درمان به قسمت اورژانس این بیمارستان منتقل شده اند. دکتر شاهین شادنیا، متخصص سم شناسی و رئیس بخش می گوید: قرص برنج ترکیبی است که از آن به منظور دفع آفات کشاورزی در سیلوهای نگهداری برنج استفاده می گردد و در دو نوع شیمیایی و گیاهی وجود دارد. ترکیب گیاهی قرص شامل سیر، کلرورسدیم، نشاسته و تالک است و از آن در کیسه های برنج خانگی استفاده می نمایند. در قرص شیمیایی، ترکیب فسفید آلومینیوم وجود دارد که در دفع آفات برنج استفاده می گردد. اگر فردی از قرص برنج گیاهی، به عمد یا غیرعمد استفاده کند، دچار مسمومیت کم خطری می گردد که شانس بهبودی در آن بسیار بالاست.

اما موضوع نگران نماینده زمانی اتفاق می افتد که فرد قرص شیمیایی برنج را می خورد. وقتی این ماده خطرناک در مجاورت با رطوبت قرار گرفته و با آب دهان یا اسید معده مخلوط می گردد، گاز خطرناکی فراوری می نماید به نام فسفین با فرمول(P.H.3) که به گفته دکتر شادنیا، خطر اصلی قرص، مربوط به همین ماده است: بسیاری از مسمومانی که با این نوع مسمومیت به بیمارستان می آیند، می گویند قرص برنج شیمیایی بوی ماهی یا سیر گندیده را می دهد. گازی که از دهان مسمومان قرص متصاعد می گردد، اشتعال زاست و گاهی در فاصله ای که پزشکان با وسایل الکتریکی در حال شست و شوی معده بیمار هستند، در اثر اصطکاکی که بین دود و جرقه حاصل از وسایل الکتریکی به وجود می آید، ایجاد اشتعال شده و باعث سوختگی صورت فرد مسموم می گردد.

مرگ دردناک

ارگان هایی مثل قلب، عروق مویرگی و بافت های ریه بیشتر آسیب می بینند و مغز کمتر. به همین علت است که بیماران تا آخرین لحظات هوشیارند و در مراحل نهایی است که تنفس دچار مشکل شده، در نتیجه اکسیژن رسانی به مغز مختل و مسموم دچار کاهش سطح هوشیاری و نهایتاً مرگ می گردد. دکتر شادنیا به عواملی اشاره می نماید که در شدت مسمومیت با قرص برنج تأثیر دارد: یکی از فاکتورها کهنه بودن قرص هایی است که در کیسه های برنج نگهداری می گردد. قرص، به خاطر مجاورت با هوا فسفین آزاد می نماید. حل شدن آن در آب و استفراغ بعد از خوردن قرص به علت عدم تحمل بوی زننده آن هم باعث آزاد شدن فسفین می گردد.

علائم اولیه مسمومیت با قرص برنج شیمیایی، در 10-15 دقیقه اول به صورت تهوع، استفراغ و بعد درد شکمی بروز می نماید. در شش ساعت اول، بیمار دچار افت فشار خون شده و ضربان قلبش ریتم نامنظمی پیدا می نماید.

به گفته این سم شناس، بحرانی ترین لحظه در 24 ساعت اول است. اگر مسمومی در 24 ساعت اول زنده بماند، شانس زندگی را پیدا می نماید.

در 72 ساعت بعد اگر بخت با او یار باشد و عوارض کبدی و کلیوی گریبانگیرش نگردد، احتمالاً نجات پیدا می نماید: متأسفانه شرایط سم به نحوی است که هنوز پادزهری برایش تهیه نشده. مسمومیت با قرص برنج را در گذشته های نه چندان دور هم داشتیم و مختص جامعه ما هم نیست. در کشورهایی مثل هند که کاشت صنعتی وجود دارد، از این ترکیب برای دفع آفات کشاورزی استفاده می گردد اما در این کشور این قرص عامل شایع خودکشی به تعداد می رود. اما در کشورهای غربی، چون برنج کمتر کشت می گردد، مسمومیت را کمتر می بینیم و اگر هم هست، عمدی نیست. در نواحی شمالی کشور، آمار مسمومیت با قرص برنج بیشتر است.

اما این سؤال پیش می آید که چرا تعدادی از آنها از قرص برنج استفاده می نمایند؟ علت را در چند بعد می توان جست و جو کرد. دکتر شادنیا معتقد است عدم اطلاع رسانی در مورد خطرناک بودن این سم یکی از دلایل افزایش این آمار است؛ قرص برنج در مکانی ارائه می گردد که نظارتی روی آن وجود ندارد. عطاری ها زیر نظر وزارت بهداشت نیستند و زیر نظر وزارت بازرگانی فعالیت می نمایند. این ترکیب، یک سم کشاورزی است و عطاری مکانی است که در درمان های سنتی- گیاهی نقش دارد. حالا جای سؤال است که چرا قرص برنج باید در عطاری ها به فروش برسد؟ الان نوع گیاهی آن فقط در داروخانه ها عرضه می گردد.

یک قرص 3 گرمی عملاً می تواند باعث مرگ و میر گردد، از ابتدای فروردین سال جاری تا اول مردادماه، 117 نفر به خاطر مسمومیت با قرص برنج به بیمارستان مراجعه نموده اند که از این تعداد 21 نفر فوت شده اند. یک ذهنیت غلط بین جوانان ایجاد شده بود و فکر می کردند قرص برنج همان اکستازی است، در حالی که ترکیبات این دو ماده با یکدیگر فرق دارد.

مهناز دهدستی هم یکی از پرستارانی است که در بخش (آی.سی.یو) بیمارستان لقمان کار می نماید او درباره افرادی که به خاطر مصرف قرص برنج به این بیمارستان منتقل شده اند، می گوید: میانگین سنی کسانی که دست به خودکشی با قرص برنج زده اند، 16 تا 30 ساله است. عشق های نافرجام و مخالفت خانواده ها، وجود زمینه روانی برای خودکشی کردن اختلاف با خانواده همسر، جلب توجه و ترساندن والدین از دلایل خودکشی افراد است و البته بسیاری از آنها از کارشان اظهار پشیمانی می نمایند. دکتر شادنیا توصیه ای هم دارد: اگر با فردی که قرص برنج خورده، روبرو شدید، تنها در صورتی که هوشیار بود، باید او را وادار به استفراغ کنید تا به جامانده دارو از معده خارج گردد وگرنه محتویات معده به حلق برگشته و سبب خفگی می گردد و بعد او را به سرعت به اورژانس برسانید.

منبع: همشهری سرنخ، تعداده 73

namit.ir: نامیت: مجله گردشگری و مسافرتی

malcom.ir: مالکوم: اخبار و رویدادهای ورزشی

lison.ir: لیسون: مجله هنر هفتم، سینما

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 159748

به "مرگ تلخ بابوی ماهی گندیده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرگ تلخ بابوی ماهی گندیده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید