قوانین شرکت های دانش بنیان قدیمی و دست وپا گیر است، پزشک سالاری در وزارت بهداشت!
به گزارش مجله سرگرمی، یک مخترع دانشگاه آزاد اسلامی از مسائل و فرایند کسب موفقیت های خود می گوید.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری خبرنگاران، امروزه استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان اغلب بر روی فعالیت های خدماتی مانند فروش، حمل ونقل، تاکسی های اینترنتی و غذا فعالیت می کنند. از همین رو نیاز است اکوسیستم استارت آپ ها و کارآفرینان به سمت حوزه های کمتر مورد توجه بـا پتانسـیل بالا و اثـرات اجتماعی و اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هدایت شود.
باتوجه به چالش های متعدد کشور در عرصه هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط زیست، آلودگی و انرژی، در این بین گروه ها و شرکت های دانش بنیانی شکل گرفته اند که به صورت غیرمستقیم اندیشه و خلاقیت را وارد چرخه های تولید تا بازار می کنند. خبرگزاری خبرنگاران در راستای معرفی و تجربه نگاری فناوری، با گروه های استارت آپی پیروز در قالب پاتوق نخبگان همراه شده و پای صحبت خبرنگارانن نشسته است.
پاتوق نخبگان محفلی برای مخترعان و نخبگان است که در سلسله نشست هایی در راستای معرفی دستاوردها و چالش های استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در خبرگزاری خبرنگاران برگزار می شود. در ششمین نشست میزبان محمد نادری زاده دانشجوی دکتری مدیریت تکنولوژی و کارآفرین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب مخترع و فعال در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هستیم. در ادامه مشروح قسمت چهارم این گفتگو را می خوانید.
ضعف بزرگ سیستم آموزش کشور کنکور است/ آموزش یکسان مشکل اصلی سیستم آموزشی ایران
خبرنگاران: شما دارای 10 اختراع هستید؛ آیا آن ها را در کشورهای خارجی ثبت کردید؟
نادری زاده: سال 91 تنها سه اختراع (ترولی پانسمان شستشوی اتوماتیک، دستگاه ربات کشش دهنده پای بیمار حین عمل جراحی ارتوپدی و نگهدارنده بیمار در شرایط لترال) در صندوق پژوهشگران و فناوران کشور برای ثبت بین المللی اختراعات در آمریکا ثبت شد.
خبرنگاران: چگونه شرکت دانش بنیان خود را تاسیس کردید؟
نادری زاده: در زمان معاونت وقت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیشنهاد شد که شرکت دانش بنیان تأسیس کنیم. ابتدا باید تعاونی دانش بنیان و اساسنامه آن را در شرکت تعاونی دانش بنیان ثبت می کردیم. سپس در شورایی پس از معرفی اختراع خود و مراجعه به اداره تعاون شرکت دانش بنیان تأسیس کردیم.
پس ازآن نیز سامانه ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد که باید بر اساس آن سامانه، مورد ارزیابی قرار می گرفتیم, در آن سامانه ابتدا مجوز شرکت دانش بنیان نوپا و پس ازآن به عنوان شرکت دانش بنیان صنعتی مجوز گرفتیم.
در آن زمان به همراه کالاهای دانش بنیان، پکیج اتاق عمل و البسه بیمارستانی نیز تولید می کردیم؛ شرکت های تولیدکننده پکیج اتاق عمل و البسه بیمارستانی را شرکت دانش بنیان صنعتی می نامند. در آن زمان با جذب 6 نفر و سرمایه گذار، ماهانه بین 250 الی 300 میلیون تومان فروش داشتیم.
پزشک سالاری در وزارت بهداشت
اما این شرایط ثابت باقی نماند و با اوضاع بد وزارت بهداشت روبرو شدیم. در دنیا این وسایل چند بار مصرف است که کشور ما نیز از این موضوع مستثنا نیست و متأسفانه این موارد به مریض توضیح داده نمی شود. می گویند دیگر نیازی نیست مریض بداند! مسئولان وزارت بهداشت همان پزشکان هستند و سیستم پزشک سالار است!
خبرنگاران: فرصت ارائه اختراعات شما به دیگر کشورها فراهم شده است؟
نادری زاده: به عمان برای تولید و سرمایه گذاری رفتم. وسیله ای که در ایران 30 هزار تومان می فروختم در عمان 300 هزار تومان یعنی 10 برابر قیمت خریداری می شد؛ عمان بعد از کویت دومین پول باارزش دنیا را دارد و کشوری رو به پیشرفت و توسعه است.
خبرنگاران: امکان صادرات به عمان را نداشتید؟
نادری زاده: امکان صادرات به عمان بود اما کشور عمان به دنبال جذب سرمایه دار به کشور خود است نه واردات! وزارت بهداشت عمان به ما گفت: به شرط تولید در کشور خود از ما خرید می کند؛ از طرفی رقبای زیادی از کشورهای چین و پاکستان در این حوزه وجود دارند.
اما متأسفانه در کشورهای عربی، تا 20 سال آنجا اجنبی هستید یعنی ملک به شما واگذار نمی شود که بتوانید آنجا سرمایه گذاری کنید و حتماً باید کفیل داشته باشید. کفیل همه کاره و شما هیچ کاره هستید. کفیل می تواند همه کار کند. ممکن است مثلاً شما یک سرمایه کلانی را ببرید آنجا، فردا یا یک سال یا دو سال بعدش بگوید نمی خواهم با تو ادامه بدهم!
با این وجود سعی به راه اندازی خط تولید پکیج یک بارمصرف جراحی با البسه بیمارستانی در کشور عمان را داشتیم. اما متأسفانه ارزش پول ما نسبت به عمان کم است. من اگر 2 میلیارد تومان هزینه کنم به پول کشور عمان 200 میلیون تومان سرمایه گذاری کرده ام! پول ایران کم ارزش است باید سرمایه کلان داشته باشید تا به آنجا بروید.
افرادی زیادی از ایران باوجوداین مسائل به کشورهای عمان، قطر و دبی برای سرمایه گذاری می فرایند؛ زیرا در این کشورها ثبات قیمت وجود دارد. هم چنین در وزارت تجارت و صناعت عمان طی یک روز مجوزهای لازم جهت تولید صادر می شود؛ اما در کشور ما چندین مرتبه باید برای یک نامه مراجعه کرد. به طور کلی می توان گفت سیستم اداری ما به کاغذبازی مبدل شده است.
قوانین قدیمی دست و پاگیر شرکت های دانش بنیان
یکی دیگر از مسائل شرکت های دانش بنیان قوانین قدیمی آن است. بر اساس قانون هر شرکت باید پروانه بهره برداری جداگانه داشته باشد. یک مسئله ای که داشتیم گفتیم ما در شرکت خودمان 8 میلیارد سرمایه گذاری کرده ایم می توانیم چندین شرکت دیگر هم همراه من به تولید بپردازند.
بر اساس قانون هر شرکتی باید برود یک زمین تهیه کند و به تولید بپردازد. این در حالی است که ما می خواهیم در یک فضای مشترک چهار شرکت با نام و برند خود کار کنند؛ اما قانون این موضوع را نمی پذیرد.
بر اساس این قانون از سال 1329 هر شرکتی باید جدا ساخت و ساز کند. یعنی من اگر پروانه بهره برداری روی این قطعه زمین گرفتم، شرکت بعدی نمی تواند روی همین زمین پروانه بهره برداری اخذ کند و باید زمین دیگری تهیه کند! چگونه یک شرکت دانش بنیان نوپا می تواند هزینه خرید یک زمین را تامین کند؟
بر اساس کتاب سیلیکون، در دانشگاه استنفورد یا هاروارد بدین شکل نیست، ممکن است شخصی برای تولید به فضای کمتری و فرد دیگری نیاز به فضای بیشتری داشته باشد! چندین شرکت می توانند با راه اندازی واحد کسب وکار از امکانات و سرمایه های یک شرکت استفاده کنند و یک فضای زیرساخت مشترکی ایجاد شود.
4084/
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آناbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا