فواید دانه های برنج

به گزارش مجله سرگرمی، برنج در سفره ایرانی ها صندلی ویژه ای دارد و نمی توان آن را از رژیم غذایی حذف یا ماده دیگری را برای همواره جایگزین آن کرد.

فواید دانه های برنج

قیمت برنج روز به روز بیشتر می گردد و گرانی این محصول که بخش عمده سفره ایرانی ها را تشکیل می دهد باعث شده است این غذا هم در رژیم غذایی ما کم رنگ تر گردد و خانواده ها مجبور شوند از برنج هایی با کیفیت پایین تر و به میزان کم استفاده نمایند . ما در صفحه سلامت پخت انواع غذاهای مخلوط با برنج را آموزش داده ایم تا خانواده ها بتوانند ضمن بهره بردن از فواید مصرف برنج تنوع غذایی هم داشته باشند، آن چه که دانستن آن لازم است این است که به طور کلی نمی توان هیچ ماده خوراکی را به طور کامل جایگزین دیگری کرد اما می توان در وعده هایی به جای آن مصرف کرد . در ادامه به فواید مصرف برنج و جایگزین های آن اشاره می کنیم .

تامین انرژی

از جمله خواص برنج برای سلامت می توان به تأمین فوری انرژی، تنظیم و بهبود حرکات روده اشاره نمود. برنج سرشار از کربوهیدرات است که به اسم سوخت بدن عمل می نماید علاوه بر این، در عملکرد طبیعی مغز هم نقش دارد.

مراقبت از پوست

کارشناسان پزشکی معتقدند که استفاده از برنج پودر شده به صورت موضعی، می تواند بیماری های پوستی را درمان کند. پزشکان آب برنج را برای درمان مؤثر سطوح پوستی ملتهب تجویز می نمایند. ترکیبات فنلی موجود در برنج قهوه ای خواص ضد التهاب و ضد سوزش دارد و برای تسکین خارش و قرمزی پوست استفاده می گردد. مصرف خوراکی یا استفاده موضعی از برنج در برطرف بسیاری از بیماری های پوستی مؤثر است.

ضد چین و چروک

آنتی اکسیدان موجود در برنج فرایند ظهور چین وچروک روی سطح پوست و دیگر علایم پیری زودرس را کاهش می دهد.

تقویت سلامت قلب و عروق

روغن سبوس برنج خواص آنتی اکسیدانی دارد و با کاهش سطح کلسترول بدن، به تقویت سیستم قلبی عروقی یاری می نماید.

جلوگیری از کم خونی

انواع ویتامین ها و آهن موجود در برنج برای تشکیل هموگلوبین مفید است زیرا آهن قادر به تشکیل رنگ قرمز است که در گلبول های قرمز وجود دارد.

تسکین علایم سندروم روده تحریک پذیر

برنج سرشار از نشاسته غلیظ است که به شکل غیر قابل هضم به روده می رسد. این نشاسته نامحلول در کاهش تأثیر شرایطی مانند سندروم روده تحریک پذیر (IBS) و اسهال بسیار مفید است.

جلوگیری از آسیب بافت عضلانی

بسیاری از فعالیت هایی که ما با استفاده از نیروی زیاد به طور مستقیم انجام می دهیم از ذخایر گلیکوژن یا قند ذخیره شده در خون استفاده می نماید. گلیکوژن به میزان کافی باعث جلوگیری از آسیب به بافت عضله می گردد.

ارزش غذایی 100 گرم برنج سفید پخته شده

130 کالری

69 درصد آب

2.4 گرم پروتئین

28.7 گرم کربوهیدرات

0.2 گرم چربی کل

0.01 گرم امگا3

04/0 گرم امگا6

از آنجا که ارزش غذایی برنج قهوه ای یا همان برنج سبوس دار بیشتر از برنج سفید است، بهتر است آن را در وعده های غذایی جایگزین برنج سفید کنیم.

ارزش غذایی هر 100 گرم سبوس برنج

کالری - 246

چربی - 7 گرم

کربوهیدرات - 66 گرم

فیبر - 15 گرم

پروتئین - 17 گرم

قند - 1.5 گرم

3 جایگزین برنج

جو

جو دانه ای است که ارتباط نزدیکی با گندم دارد و شبیه جو دوسر است اما دارای بافت جویدنی و طعم خوبی است. 1/2 لیوان (81 گرم) جو پخته شده تقریباً کالری برابر با خوردن یک وعده برنج سفید را فراهم می نماید و حاوی پروتئین و فیبر بیشتر است . علاوه بر این، جو مواد مغذی بسیاری دارد.

بلغور گندم

بلغور گندم قطعات کوچک و ترک خورده دانه های سبوس دار است و معمولاً از آن در سبزیجات و غذاهای مدیترانه ای استفاده می گردد.

بلغور گندم کمترین کالری را دارد. این ماده حاوی 76 کالری در 1/2 فنجان (91 گرم) است بعلاوه حدود 25 درصد کالری کمتری نسبت به یک وعده برنج سفید دارد.

گل کلم پخته شده

گل کلم پخته شده یک گزینه عالی، بسیار کم کربوهیدرات و کم کالری جایگزین برنج است. بسیاری از افرادی که از رژیم های کم کربوهیدرات مانند رژیم کتوژنیک پیروی می نمایند، مصرف گل کلم پخته شده را جایگزین برنج می نمایند.

bebop.ir: بیباپ: مجله هنر موسیقی

kalarena.ir: مجله کالارنا: نقد و بررسی کالاهای دیجیتالی

منبع: همگردی
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 151369

به "فواید دانه های برنج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید دانه های برنج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید