فعالیت370 مرکز مشاوره خانواده در سطح کشور

به گزارش مجله سرگرمی، مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان از فعالیت370 مرکز مشاوره خانواده در سطح کشور اطلاع داد.

فعالیت370 مرکز مشاوره خانواده در سطح کشور

به گزارش خبرنگاران، نورعلی عباسپور ضمن تشریح فعالیت های دفتر انجمن اولیا و مربیان اظهار کرد: تعداد مراکز مشاوره فعال در سطح کشور در حال حاضر370 مرکز است و سهم استان مرکزی 9 مرکز است که خدمات مختلفی به خانواده ها ارائه می دهند.

وی گفت: در فرآیند صدور مجوز فعالیت این مراکز، پس از ارائه درخواست از سوی ادارات کل استان ها، هماهنگی لازم با قوه قضائیه، بهزیستی، سازمان نظام روان شناسی کشور از سوی دفتر انجمن اولیا و مربیان به عمل آمده و مجوز فعالیت آن ها صادر می گردد.

راه اندازی 7 مرکز مشاوره جامع در کشور

عباسپور اضافه کرد: در سال تحصیلی جاری، راه اندازی 7 مرکز جامع مشاوره در 7 استان در دستور کار دفتر انجمن اولیا و مربیان نهاده شد که این رقم با درخواست استان های مختلف کشور به 10 مرکز افزایش یافت.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان اظهار کرد: در حال حاضر این مراکز استان های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، تهران، شهرستان های تهران، البرز، قم، قزوین، کرمانشاه و فارس در حال فعالیت است و به زودی در استان مرکزی نیز عملیات احداث آن شروع خواهد شد.

وی توضیح داد: مرکز جامع مشاوره، مرکزی است که منابع اقتصادی آن توسط دفتر انجمن اولیا و مربیان تأمین می گردد و امکانات آن به نحوی است که تمامی خدمات مشاوره ای پیشرفته در سطوح مختلف در آن ارائه خواهد شد.

ایجاد اتاق تبادل نظر اولیا و مربیان از مطالبات والدین است

وی در ادامه اضافه کرد: یکی از فعالیت هایی که از سال گذشته شروع کردیم و در حال گسترش آن هستیم، احداث و ایجاد اتاق تبادل نظری اولیا و مربیان است که جزء خواسته ها و مطالبات اولیا است که محلی را در سطح مدارس برای تبادل نظری رودررو اولیا با معلمین و مربیان و مدیران مدارس در نظر بگیریم، این اتاق درواقع محلی است که می توان محل تبادل تجربیات اولیا و مربیان در امور مدرسه باشد.

عباسپور اعلام نمود: سال گذشته هدف مورد نظر در این شاخص 10 درصد مدارس بود؛ اما در بسیاری از مناطق با استقبال خوب والدین این رقم به 20 درصد مدارس نیز افزایش یافت سال جاری هدف معین شده در این شاخص، پوشش 30 درصدی مدارس بود؛ که تا این لحظه بالغ بر 20 درصد آن محقق شده است.

توانمندسازی والدین با ایجاد مراکز محلی یادگیری در مراکز استان ها

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش وپرورش ادامه داد: از دیگر اقدامات این دفتر تأسیس مراکز محلی یادگیری خانواده در مراکز استان ها است که بنابراین طرح در هر استان یک مرکز محلی یادگیری ویژه خانواده ها پیش از دبستان و قبل از ورود دانش آموزان به مدرسه راه اندازی شده است.

وی بابیان اینکه در این مراکز، والدین از تولد تا مرحله ای که دانش آموزان بخواهند وارد مدرسه شوند آموزش های لازم را فرا می گیرند، اضافه کرد: بر مبنای دیدگاه روان شناسان، والدین بیشترین نقش را در شکل گیری شخصیت کودک در قبل از دبستان دارند و به عنوان یک الگوی عینی بر رفتار بچه ها اثرگذار هستند و فرزندانشان از آن ها تقلید می نمایند، لذا ما بر آن شدیم که خانواده را آماده کنیم رفتارهای مناسب و مهارت های لازم را کسب نمایند تا بتوانند در فرآیند تعلیم و تربیت دانش آموزان نقش کیفی داشته باشند.

باید والدین در تصمیم گیری های آموزش وپرورش مشارکت داشته باشند

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش وپرورش در ادامه در پاسخ به سؤالی پیرامون اینکه مهم ترین مطالبه اولیا از نهاد تعلیم و تربیت چیست؟ گفت: مهم ترین مطالبه خانواده ها این است که صدایشان شنیده گردد. طی 3 سال اخیر که بنده در دفتر انجمن اولیا و مربیان مشغول به کار هستم، خانواده ها معتقدند که چندان نقش پررنگی را در مدارسِ ندارند، البته عرض می کنم در بعضی مدارس این فرایند تغییر نموده است. هر میزان که آگاهی مردم و به دنبال آن مهارت های مدیران افزایش پیدا می نماید، میزان مشارکت به معنای دقیق کلمه یعنی یک تعامل و رابطه دوسویه که تأثیر بر برنامه های مدرسه می گذارد بیشتر می گردد؛ یعنی مدارس پیروز ما و دانش آموزان پیروز ما متأثر از این مشارکت دوسویه هستند و دانش آموزی پیروز است که پدر و مادر نقش فعالی در تربیت آن ها دارند، رفت وآمد آن ها به مدرسه بیشتر است و این آن چیزی است که خانواده ها از ما می خواهند.

عباسپور ادامه داد: این خواست منطقی خانواده ها است که به نظرات آن ها اهمیت داده گردد، اصل مشارکت هم همین است وقتی افراد می بینند در تصمیم گیری ها نقش دارند، مشارکت معنا پیدا می نماید.

وی در مورد مشارکت اقتصادی والدین در امور مدارس نیز گفت: بعضاً شاهد هستیم که به دلیل محدودیت اعتبارات آموزش وپرورش، مشارکت والدین در حد مشارکت اقتصادی تقلیل پیدانموده است، اما باید توجه داشت که ما درزمینه مشارکت اقتصادی خانواده تابع قوانین و ضوابطی هستیم که مصوبه شورای عالی آموزش وپرورش است، برابر با این قانون مدیر این اختیار را دارد که با رعایت 3 پیش شرط از مشارکت اقتصادی والدین بهره مند گردد که این پیش شرط های عبارت اند از: در زمان ثبت نام دانش آموزان نباشد، داوطلبانه باشد و درازای دریافت وجه به افراد رسید داده گردد.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش وپرورش در ادامه به برگزاری انتخابات الکترونیکی انجمن اولیا و مربیان در 20 درصد مدارس کشور اشاره نمود و اضافه کرد: راه اندازی سامانه مراکز مشاوره، انجمن اولیا و مربیان به منظور ثبت گزارش فعالیت ادارات انجمن اولیا و مربیان و سامانه آموزش خانواده به منظور تعامل با مدرسان آموزش خانواده از دیگر برنامه های این بخش بود.

جذب و آموزش 2400 مدرس آموزش خانواده طی 2 سال اخیر

وی سپس به موضوع آموزش خانواده از دیگر برنامه های این دفتر پرداخت و گفت: تابستان سال جاری یکهزار مدرس آموزش خانواده جذب کردیم، دوره های آموزشی ویژه ای برای این افراد طراحی و اجرا شد. به دنبال این هستیم که این مدرسان را به صورت تخصصی در سطح استان ها به کار بگیریم و هر مدرسی متناسب با تخصص خود در 2 تا 3 موضوع ورود پیدا کند.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان توضیح داد: آموزش خانواده آسیب های متعددی داشته است و سعی در مرتفع نمودن آن داشته ایم. مثلاً در مدارس در کلاس های آموزش خانواده، اغلب شاهد حضور مادران دانش آموزان هستیم درحالی که در مقاطع سنی حساس مثل نوجوانی نقش پدر از اهمیت بالایی برخوردار است و لذا پدر باید از آموزش لازم نیز برخوردار شوند. به همین منظور از سال گذشته و طی بخشنامه های ابلاغی به استانداری ها، مقرر شد دوره های آموزش خانواده برای ادارات دولتی، مؤسسات و کارخانه ها نیز برگزار گردد تا سطح فراگیران افزایش یابد و دفتر انجمن نیز بر اساس تفاهم نامه های منعقدشده مکلف شده است تا مدرسین این کلاس ها را تأمین کند.

عباسپور ادامه داد: به منظور ارتقاء کیفیت کلاس های آموزش خانواده، به سمت برگزاری جلسات به صورت کارگاهی و مسئله محور هستیم؛ چراکه معتقدیم کلاس های آموزش خانواده باید به محلی برای تبادل تجربه اولیاء باهم تبدیل گردد.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش وپرورش اعلام نمود: علاوه بر این سال جاری شاهد برگزاری 7 دوره آموزشی غیرحضوری برای والدین دانش آموزان بودیم، همچنین به همین منظور نرم افزاری برای تلفن های همراه در حال طراحی است که در قالب این نرم افزار آموزش های خانواده را به خانواده ها و مدرسین آموزش خانواده ارائه خواهیم داد. در قالب این نرم افزار، پیغام های تربیتی کوتاه و موجز در اختیار خانواده ها به صورت روزانه قرار می گیرد.

نشریه پیوند با 200 هزار نسخه، جزء نشریات پرتیراژ کشور است

وی اضافه کرد: به طور متوسط هرماه یک کتاب در حوزه خانواده در دست چاپ داریم. علیرغم مسائل تهیه کاغذ و کاهش تیراژ نشریه پیوند، این نشریه با شمارگان 200 هزار نسخه جز نشریات پرتیراژ کشور است.

عباسپور در بحث سرویس مدارس نیز گفت: در این زمینه مصوبه هیات دولت، کارگروه ماده 19 باهدف ساماندهی سرویس مدارس با حضور وزاری آموزش وپرورش، کشور و راه و شهرسازی تشکیل شده است و دبیرخانه مرکزی آن در وزارت کشور مستقر است. مسئولیت اصلی سرویس مدارس با وزارت کشور و شهرداری ها است و آموزش وپرورش در هر استانی با این ارگان ها همکاری می نماید.

مسئولیت مستقیم سرویس مدارس در هر استانی بر عهده استانداری است

وی اضافه کرد: سال گذشته با بازنگری دستورالعمل سرویس مدارس در سال گذشته، کارگروه استانی با مسئولیت معاونت عمرانی استانداری ها تشکیل شد که به مسائل استان ها در حوزه سرویس مدارس رسیدگی کند، بنابراین مسئولیت مستقیم سرویس مدارس در هر استانی بر عهده استانداری است و آموزش وپرورش در ارائه اطلاعات مورد احتیاج با این ارگان ها همکاری می نمایند.

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان با اشاره به نقش مشارکتی سازمان دانش آموزی در بحث سرویس مدارس ادامه داد: سال گذشته تفاهم نامه ای بین دفتر انجمن اولیا و مربیان و معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش وپرورش منعقد شد که بنابر مفاد این تفاهم نامه، بنا شد در استان هایی که این سازمان توانایی کار نظارتی را دارد، از ظرفیت های آن در ساماندهی سرویس مدارس استفاده گردد البته الزام نشده است و به عهده مدیرکل استان ها است. اگر هر استانی این امکان را داشت برابر تفاهم نامه در بحث نظارتی از ظرفیت های سازمان دانش آموزی می تواند استفاده کند اما باید گزارش را به انجمن اولیا و مربیان ارائه دهد.

بر اساس گزارش سایت آموزش و پرورش، لازم به ذکر است نورعلی عباسپور مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان در سفری یک روزه به استان مرکزی، با اعضای شورای معاونین، اعضای شورای انجمن اولیا و مربیان و نمایندگان اولیا این استان نشست های جداگانه ای داشت.

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

blogpo.ir: بلاگ پو: سیستم مدیریت محتوای قدرتمند

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 مهر 1400 بروزرسانی: 20 مهر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 67991

به "فعالیت370 مرکز مشاوره خانواده در سطح کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فعالیت370 مرکز مشاوره خانواده در سطح کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید