فرصت داغ جاذبه های برفی؛ یخِ گردشگری زمستانی آب می گردد؟
به گزارش مجله سرگرمی، خبرنگاران-گروه استان ها: خاطرات سفرهای خانواده های ایرانی را که ورق بزنید تا جایی که چشم کار می نماید مسافرت های تابستانی است و تعطیلات عید و بهار که زمینه سفرهای دسته جمعی فراهم می گردد؛ اما پاییز و زمستان کمتر شاهد استقبال از جاذبه های برفی و رونق گردشگری زمستانی هستیم.
این در حالی است که استان های مختلف کشورمان دارای ظرفیت های متعدد و زیادی در حوزه گردشگری زمستانی هستند که می توان با فعال کردن این قابلیت ها بستر درآمدزایی در این بخش و رونق اشتغال را فراهم کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این رابطه با بیان اینکه اجرای طرح تعطیلات زمستانی مدارس در رونق گردشگری نقش پررنگی دارد، تأکید کرد: با اجرای این طرح اوجی دیگر مانند ایام عید در صنعت گردشگری استان های جنوبی کشور ایجاد می گردد زیرا نیمه دوم سال شرایط این استان ها از نظر دمای هوا و... مطلوب می گردد.
مونسان در پاسخ به اینکه آیا جاده، راه و مراکز اقامتی برای اجرای طرح تعطیلات زمستانی آماده هستند، اعلام کرد: در ایام عید که زمان پیک سفر است احتیاج مسافران در حوزه راه، جاده، خطوط حمل ونقل هوایی، ریلی و... فراهم می گردد این در حالی است که در تعطیلات زمستانی تعداد مسافران از ایام نوروز بیشتر نیست.
وی توضیح داد: ایجاد اشتغال، درآمد و رونق بازار ازجمله مهم ترین عواید اجرای این طرح است، با اجرای طرح تعطیلات زمستانی، گردشگری کشور پس از ایام نوروز دوباره در اوج قرار می گیرد، بنا بر اظهارنظرها در ایام نوروز سال 97، گردش مالی حاصل از گردشگری داخلی در کشورمان 10 هزار میلیارد تومان بوده است که با این طرح می توانیم در نیمه دوم سال نیز شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم.
زمستان فرصتی برای جذب گردشگر در همدان
زمستان و فصل سرما که در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین همدان از راه می رسد کم کم حضور مردم در دامنه ها و قله های کوهستان الوند جلوه دیگری به خود می گیرد چراکه ظرفیت گردشگری زمستانی در مناطق برفی کشور ازجمله همدان رخ می نماید.
همدان یکی استان هایی است که بهترین آب وهوا را در بین استان های کشور دارد به طوری که در شش ماه نخست سال آب و هوایی دلپذیر و بهاری دارد و دمای متعادلی را تجربه می نماید و حتی در اوج تابستان که مردم در بسیاری از استان ها از گرمای بسیار بالا رنج می برند و به کولرهای گازی و آبی رو می آورند همدانی ها به نسبت هوای مطبوع و دلپذیری را تجربه می نمایند که به همین علت میزان ورود گردشگر نیمه نخست سال در همدان بسیار چشمگیر است.
اما چند سالی است که مسئولان استان همدان از روی دیگر سکه در این زمینه نیز استفاده می نمایند و در شش ماهه دوم سال که هوای این استان شاهد سرما و ریزش برف است نیز برنامه هایی برای جذب گردشگر دارند.
در همین راستا مسئولان با ارائه راهکارهایی نظیر برگزاری جشنواره های زمستانی به دنبال آن هستند که پویایی گردشگری را با برگزاری این دست جشنواره ها در همدان حفظ نمایند چراکه برف و کوهستان الوند فرصت ارزشمندی است که اگر به درستی از آن استفاده گردد منابع درآمدی سرشار را عاید این منطقه خواهد نمود.
آنچه مسلم است اینکه امروزه ورزش می تواند به رشد گردشگری به ویژه در استانی که داعیه سرآمدی در برخی رشته ها را دارد؛ یاری کند کما اینکه دور از انتظار نیست اگر عنوان کنیم همدان باید با داشتن پتانسیل ورزش های زمستانینظیر پیست اسکی تاریک دره و کوهستان الوند که راحت ترین فضای دسترسی از شهر را نیز دارند می تواند به عنوان یکی از قطب های گردشگری زمستانی در کشور معرفی و انتخاب گردد.
امروزه در سطح جهان و در کشورمان تعداد علاقه مندان به ورزش های زمستانی کم نیست و این موضوع در استان همدان نیز قابل توجه است و ازآنجاکه معمولاً گردشگری ورزشی را به 3 نوع گردشگری رویدادهای ورزشی، گردشگری ورزشی فعال و گردشگری ورزشی نوستالژیک تقسیم می نمایند همدان می تواند در هر 3 نوع این گردشگری ورزشی فعال باشد.
به اعتقاد کارشناسان برگزاری یک رویداد خاص و مهم در رشته اسکی و در پیست تاریک دره می تواند یاری بزرگی به ورود گردشگران به همدان کند و از طرفی هیئت کوهنوردی نیز می تواند با دعوت از گروه های کوهنوردی داخلی و خارجی کوهستان الوند را به عنوان یکی از بهترین کوهستان های کشور برای صعود زمستانی معرفی کند.
پرواضح است که با فهم درست از گردشگری زمستانی و همکاری میراث فرهنگی استان همدان و دستگاه متولی ورزش می توان در این زمینه قدم های خوبی را برداشت تا گردشگران در زمستان هم برای سفر به همدان رغبت نشان دهند.
کوهستان الوند و پیست تاریک دره ظرفیت هایی تمام نشدنی
یکی از کارشناسان حوزه گردشگری در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به نقش ورزش و زمستان در توسعه گردشگری گفت: گردشگری ورزشی یک بازار روبه رشد است که شهرها و کشورهای زیادی در کوشش هستند تا با فراهم کردن زیرساخت ها، سهمی از این بازار پرسود داشته باشند.
علیرضا موحدی اضافه نمود: گردشگری ورزشی درواقع سفر به اقصی نقاط جهان برای شرکت در یک رویداد یا فعالیت ورزشی یا تماشای یک مسابقه ورزشی است که اگر این رویداد در ورزش های زمستانی دنبال گردد پویایی گردشگری در زمستان نیز محقق خواهد شد.
موحدی با بیان اینکه استان همدان با جاذبه های متعدد بهترین مقصد برای گردشگران داخلی و خارجی است اما شاهد هستیم در زمستان به دلیل برودت شدید هوا و ریزش برف ورود گردشگر به همدان کاهش پیدا می نماید، گفت: در این موقعیت ورزش می تواند یاری بسیاری به گردشگری زمستانی همدان داشته باشد.
این کارشناس حوزه گردشگری با اشاره به گردشگری ورزشی در زمستان اعلام کرد: کوهستان الوند و پیست اسکی تاریک دره پتانسیل و ظرفیت بسیار مهم در رشد گردشگر به همدان در فصل زمستان هستند که می توانند مسئولان بر روی این دو سرمایه گذاری خوبی انجام دهند.
زیبایی ها همدان را در فصل زمستان معرفی کنیم
وی بیان کرد: اگر شاهد برگزاری و میزبانی های خوب رشته ورزشی اسکی در همدان باشیم گردشگران زیادی حتی از خارج کشور جذب همدان خواهند شد و می توانیم زیبایی های همدان را در فصل زمستان معرفی کنیم.
موحدی با اشاره به کوهستان الوند اعلام کرد: در جهان علاقه مندان به رشته های کوهستانی بسیار زیاد هستند و باید با تبلیغ کوهستان الوند به عنوان بهترین کوهستان برای صعود زمستانی از تمامی کوهنوردان برای تجربه کوهنوردی زمستانی در کوهستان الوند دعوت کنیم.
این کارشناس حوزه گردشگری اضافه نمود: همچنین می گردد جشنواره آدم برفی را به دلیل بارش کم در سطح شهر در منطقه گنج نامه یا میدان میشان با حضور علاقه مندان برگزار کرد و باید پویایی را در این دو منطقه ایجاد کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان در همین زمینه در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به نقشه ورزش در توسعه گردشگری گفت: امروزه گردشگری در تمام جهان به یک صنعت عظیم و بسیار سودآور تبدیل شده که ورزش نیز از مهم ترین بخش هایی است که می تواند به رشد گردشگر یاری کند.
محسن جهانشیر با بیان اینکه همدان در زمستان با داشتن پیست تاریک دره به عنوان سومین پیست مطرح کشور و پناهگاه میدان میشان به عنوان بهترین پناهگاه کوهستانی کشور و امکانات بسیار فراوان در جذب گردشگر ورزشی در زمستان حرف برای گفتن دارد، گفت: باید همه در راستای جذب گردشگر کوشش کنیم.
کوشش همدان برای میزبانی اسکی آلپاین
وی بابیان اینکه باید درزمینهٔ گردشگری ورزشی برنامه ریزی های صحیح صورت گیرد، گفت: در بحث ورزش اسکی با توجه به اینکه رئیس فدراسیون این رشته سال های بسیار زیادی مدیرکل ورزش همدان بوده و عرق خاصی نیز به این شهر دارد باید بتوانیم با یک برنامه ریزی خوب میزبانی اسکی آلپاین را در همدان برگزار کنیم.
جهانشیر بابیان اینکه در این روزها در بیشتر استان های کشور سرما و برف دیده می گردد اما آنچه مسلم است اینکه ورزش باوجود برف تعطیل نمی گردد، گفت: باید با برنامه ریزی و تغییر نگرش ها؛ ورزش استان همدان را در فصل زمستان پویاتر کرد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان بابیان اینکه با یک برنامه ریزی مناسب می توانیم به تمام اهدافمان در این زمینه دست پیدا کنیم، اعلام کرد: هیئت های ورزشی استان باید در فصل زمستان ها برنامه های متعددی برگزار نمایند.
نایب رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان نیز در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به نقش ورزش های زمستانی در توسعه گردشگری همدان گفت: طی سال های قبل کوشش شد تا با برگزاری جشنواره زمستانی موتور گردشگری همدان در زمستان به حرکت دربیاید اما در این میان ضعف هایی وجود داشت.
عباس چشمه قصابانی بابیان اینکه متولیان پایه برگزاری جشنواره زمستانی را به بارش برف گره می زدند و درزمانی که برف نمی بارید شاهد بی رمقی جشنواره زمستانی بودیم، اضافه نمود: اگر بخواهیم در این زمینه از تجربیات سایر کشورها بهره ببریم نباید برگزاری جشنواره را به یک اتفاق گره بزنیم.
برگزاری جشنواره غذاهای داغ در سرمای زمستان
وی بابیان اینکه در کشور روسیه نیز در زمستان جشنواره زمستانی برگزار می گردد که پایه آن بهره برداری از سرما است، گفت: بارها دیده شده در سرمای موجود جشنواره غذاهای داغ برگزار می نمایند و این نیز نوع دیگری از نگاه به جشنواره های زمستانی است.
وی بابیان اینکه باید از سرمای زمستان همدان استفاده کرد، گفت: بارش برف نه تنها در همدان بلکه در کل کشور در زمستان کم شده اما همواره سرما در زمستان در همدان وجود داشته و می توانیم به طور مثال در پیاده راه بوعلی شب ها جشنواره غذاهای داغ برگزار کنیم که به طورقطع شاهد استقبال خوبی خواهیم بود.
کوهستان الوند بهشت کوهنوردان برای صعودهای زمستانی
نایب رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان با اشاره به وجود برف در کوهستان الوند اعلام کرد: کوهستان الوند می تواند مرکز گردشگری زمستانی همدان باشد و به کشور معرفی گردد چراکه همواره کم یا زیاد هرساله شاهد ریزش برف در ارتفاعات همدان هستیم و باید با مانور دادن روی بحث ورزش؛ توریست های قابل توجهی را به همدان جذب کنیم.
وی بابیان اینکه هفته ای نیست که در کوهستان الوند تیمی خارج از استان به ارتفاعات الوند صعود نکند به طوری که به قطعیت می توان گفت بهشت کوهنوردی در زمستان؛ کوهستان الوند است، گفت: کوهستان الوند به دلیل ویژگی های منحصربه فردی نظیر نزدیکی به شهر و امکانات بسیار عالی در مناطق صعود مانند پناهگاه میدان میشان که از مجهزترین پناهگاه های کوهستانی ایران است، ظرفیتی برای توسعه گردشگری زمستانی است.
میزبانی از 3000 توریست به صورت هفتگی در کوهستان الوند
چشمه قصابانی بابیان اینکه می توانیم هفته ای حداقل 2 هزارتا 3 هزار توریست را در کوهستان الوند داشته باشیم، گفت: در زمستان علاقه مندان به ورزش کوهنوردی نسبت به فصل تابستان کمتر که نمی گردد هیچ حتی بسیار بیشتر نیز می گردد.
نایب رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان یادآور شد: باید بتوانیم از این پتانسیل ورزش کوهنوردی در توسعه گردشگری استان در فصل زمستان بهره ببریم اما این امر احتیاجمند تبلیغات وسیع است.
با این تفاسیر پرواضح است که تقویت انگیزه مردم برای روی آوردن به ورزش های زمستانی و از سوی دیگر جذب گردشگران زمستانی احتیاجمند تبلیغات وسیع است کما اینکه از تأمین امکانات برای رقم خوردن این اتفاق نیز نباید غافل شد.
در این میان پیست اسکی تاریک دره همدان که در 15 کیلومتری جنوب غربی جاده گنج نامه و در دامنه های کوه های الوند قرارگرفته و در بین پیست های اسکی کشور، کم ترین مسافت را تا مرکز شهر دارد ظرفیتی است که نمی توان به راحتی از آن گذشت و باید با توجه به آنچه در این منطقه وجود دارد برای جذب گردشگر زمستانی کوشش کرد.
منبع: خبرگزاری مهرdatapad.ir: دیتاپد | مجله فناوری و تخصصی رایانه