طرز تهیه 6 نوع غذا با گوشت شترمرغ
به گزارش مجله سرگرمی، گوشت شترمرغ به دلیل داشتن خواص مفید و کم چرب بودن آن، به عنوان یک گزینه مطلوب در سبد غذایی خانواده ها مطرح میشود. این متن به معرفی 6 نوع غذا با استفاده از گوشت شترمرغ پرداخته و خواص این نوع گوشت را نیز بررسی کرده است.
برای مطالعه بیشتر با malcom.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
گوشت شترمرغ از بهترین انواع گوشت قرمز به حساب می آید و بسیاری از مضرات گوشت گاو، گوساله و گوسفند را به همراه ندارد. به همین دلیل یادگیری و پخت انواع غذا با گوشت شترمرغ می تواند تغییر مثبتی در سبد تغذیه خانوار به وجود آورده و گام موثری به سمت سلامتی باشد.
انواع غذا با گوشت شترمرغ
در زیر دستور تهیه 6 غذای خوشمزه با گوشت شترمرغ آورده شده است.
1. آبگوشت شترمرغ
آبگوشت از آن دسته غذاهایی ست که از عهد دیرین، مورد علاقه ایرانیان بوده است. همچنین به دلیل پرهیز از سرخ کردن در این غذا و پخته شدن مواد آن از طریق آب و بخار آن، آبگوشت را باید در گروه غذاهای سالم قرار دهیم. حال اگر گوشت پرچرب مورد استفاده در آبگوشت های معمولی را با گوشت کم چربی و کم کلسترول شترمرغ، عوض کنیم؛ خواص این غذای خوشمزه به مراتب بالاتر می رود.
مواد لازم برای چهار نفر | |
گوشت شترمرغ | نیم کیلو |
پیاز | دو عدد |
نخود و لوبیا سفید | یک لیوان |
رب | دو قاشق غذاخوری |
سیب زمینی متوسط | چهار عدد |
پودر لیمو عمانی | دو قاشق غذاخوری |
زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه و نمک | به میزان کافی |
روش تهیه
ضروری است که نخود و لوبیا را به خوبی شسته، به مدت بیست و چهار ساعت در آب سرد خیس کرده و هر 6 ساعت یک بار، آب آن ها را تعویض کرده و با آب تازه جایگزین کنید. این باعث می شود که نفخ حبوبات گرفته شده و پس از میل کردن آن، به دل دردهای معروف حبوبات مبتلا نشوید.
- گوشت شترمرغ را به خوبی تمیز کرده و یک بار زیر آب بشویید، سپس آن را به همراه پیاز، حبوبات و سیب زمینی هایی که از قبل شسته و خرد کرده اید در یک قابلمه یا ترجیحا زودپز ریخته و با آب بپزید. (زودپز باعث می شود که زمان پخت آبگوشت کاهش یافته و با سرعت عمل بالاتری، غذای شما آماده شود.)
- پس از آن که مواد داخل قابلمه پخته شد، رب گوجه فرنگی و ادویه ها را به آن افزوده و پودر لیموعمانی را نیز اضافه کنید. (شما می توانید به جای پودر لیموعمانی، از چند لیموعمانی درسته بهره ببرید. اما وجود هسته های لیمو و همین طور پوست آن، کمی تلخی در طعم آبگوشت ایجاد خواهد نمود و این موضوع کاملا به سلیقه و انتخاب شخصی شما بستگی دارد.)
- اجازه دهید آبگوشت مقداری دیگر روی حرارت مانده و آب آن غلظت مناسبی پیدا کند.
- سپس در حالی که مقداری آب برای خرد کردن نان یا همان به اصطلاح تیلیت کردن باقی مانده بود، غذا را در ظرف مناسب ریخته و سرو نمایید. این یکی از بهترین انواع غذا با گوشت شترمرغ به حساب می آید.
2. کتلت شترمرغ
کتلت از غذاهایی ست که بچه ها، نوجوان و جوانان نیز رابطه خوبی با آن دارند و می توان آن را به همراه برنج یا نان و به شکل ساندویچی میل کرد. احتمالا شما نیز عادت به تهیه کتلت با گوشت چرخ کرده گوساله یا گوسفند دارید؛ اما در این مطلب قصد داریم روش تهیه کتلت گوشت شترمرغ را به عنوان یک غذای خوشمزه دنبال کنیم.
مواد لازم برای چهار نفر | |
گوشت شتر مرغ | نیم کیلو |
سیب زمینی متوسط | چهار عدد |
پیاز متوسط | یک عدد |
تخم مرغ | سه عدد |
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به میزان کافی |
طرز تهیه
اگر گوشت شترمرغ را به صورت چرخ کرده تهیه نکرده اید، ضروری است که آن را ابتدا شسته و سپس توسط چرخ گوشت، چرخ نمایید.
- سیب زمینی ها را شسته و آن ها را در آب جوش بپزید.
- پوست سیب زمینی ها را جدا کرده و آن ها را از طریق یک رنده ریز، رنده کنید.
- پیاز را نیز شسته، پوست کنده و ریز رنده کنید.
- اکنون در یک ظرف مناسب، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی و پیاز و ادویه ها را به خوبی مخلوط کرده و تخم مرغ ها را نیز به آن ها بیفزایید. به خاطر داشته باشید هر چه قدر که مخلوط کتلت را بهتر ورز داده و مواد آن را مخلوط سازید، در نهایت کتلت بهتری تحویل خواهید گرفت.
نکته: توصیه می کنیم که این مواد را داخل یک کیسه فریزر ریخته، درب آن را محکم کرده و برای یک تا دو ساعت داخل یخچال قرار دهید.
- پس از آن در یک تابه نچسب، روغن ریخته و بگذارید تا داغ شود.
- سپس گلوله های متوسط از مایه کتلت را برداشته و در کف دست خود به شکل یک بیضی یا دایره صاف با قطر نیم سانت، شکل داده و داخل روغن داغ قرار دهید. (در این مرحله باید سریع و چابک عمل کنید.)
- پس از آن که یک طرف کتلت ها سرخ شد، به یاری کفگیر تک به تک برشان گردانده و اجازه دهید تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود.
- در نهایت از یک کاغذ روغن گیر استفاده کرده و روغن جذب شده به کتلت ها را رفع نمایید تا چربی مضر کمتری به بدن تان وارد شود.
3. کباب شترمرغ
اگر شما نیز از علاقه مندان پروپاقرص کباب هستید، این بار کباب گوشت شترمرغ را امتحان کرده و از طعم عالی و به یاد ماندنی آن، بهره مند شوید.
مواد لازم برای چهار نفر | |
گوشت تازه شترمرغ | نیم کیلو |
روغن زیتون | سه قاشق غذاخوری |
آب لیمو | دو قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل سیاه، زیره، سیر و نمک | به میزان کافی |
دستور پخت
گوشت شترمرغ را پس از شستن، به شکل یکسان و هم سایز خرد کنید.
- آن ها را به همراه پیاز، ادویه های ذکر شده، روغن زیتون و آب لیمو مخلوط کرده و بگذارید کمی در یک ظرف دربسته و البته در یخچال باقی بمانند.
- بعد از سپری شدن یک تا دو ساعت گوشت های مزه دار شده را بیرون آورده و آن ها را به سیخ بکشید و روی حرارت ذغال یا گاز، کباب کنید.
پیشنهاد می شود که یکی در میان، بین تکه های گوشت از فلفل های دلمه ای رنگی، پیاز و گوجه فرنگی بهره ببرید.
4. خورشت قیمه با گوشت شترمرغ
روش تهیه خورشت قیمه با گوشت شترمرغ، فرق خاصی نسبت به کاری که در تهیه خورشت قیمت با گوشت گوساله و گوسفند، انجام می دهیم؛ ندارد. در ادامه به آموزش طبخ خورشت قیمه با گوشت شترمرغ می پردازیم.
مواد لازم برای چهار نفر | |
گوشت شترمرغ | 400 گرم |
لپه | یک پیمانه |
رب گوجه فرنگی | سه قاشق سوپخوری |
پودر لیموعمانی | دو قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد |
زردچوبه، نمک، فلفل و زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه
پیش از هر چیز گوشت شترمرغ را به خوبی شسته و در قطعات کوچک و مناسب خورشت قیمه، خرد کنید.
- پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با گوشت مخلوط سازید.
- سپس لپه ها را شسته و به همراه گوشت و پیاز در تابه بریزید.
- مقداری روغن به آن ها افزوده و لپه و گوشت و پیاز را تفت بدهید. توجه داشته باشید که تفت دادن باید با حرارت ملایم صورت بگیرد که بوی نامطبوع نخستین لپه ها، رفع شده و سپس گوشت و لپه سرخ شوند و تغییر رنگ ملایمی دهند. (در صورتی که بوی نخستین لپه به خوبی در روال تفت دادن، رفع نشود؛ در نهایت خورشت قیمت شما طعم خوبی نداشته و بوی نامطبوعی به خود می گیرد.)
- نکته: از سرخ کردن زیاد لپه پرهیز کنید، زیرا در این صورت به خوبی پخته نشده و سفتی ناخوشایندی خواهند داشت.یک دقیقه مانده به این که فرآیند تفت دادن گوشت و لپه به اتمام برسد، رب و ادویه ها را به آن ها بیفزایید و به خوبی مخلوط سازید. ضروری است که رب نیز مقداری تفت داده شده و بوی آن گرفته شود.
- حالا این مواد را داخل قابلمه یا زودپز ریخته و پودر لیموعمانی را نیز به آن ها بیفزایید.
خورشت قیمه با گوشت شترمرغ، از آن دسته خورشت هایی ست که باید به خوبی جاافتاده شود. شما می توانید این خورشت را به همراه سیب زمینی سرخ کرده یا بادمجان سرو کنید که هر یک طعم جذاب مخصوص به خود را دارند.
5. برگر شترمرغ
برگر از غذاهای محبوب نسل جوان بوده و بچه ها بهانه گیر نیز رابطه بسیار خوبی با آن دارند. چه خوب است که با گوشت سالم تر و مفیدتر شترمرغ، برگر تهیه کرده و از فواید آن نیز بهره مند شوید.
مواد لازم برای دو نفر | |
گوشت شترمرغ | 300 گرم |
پیاز | یک عدد |
روغن | دو قاشق غذاخ |
نمک، فلفل، زردچوبه، سیر و زنجبیل | به میزان کافی |
روش تهیه
- گوشت شترمرغ را شسته و به خوبی چرخ کنید.
- پیاز را نیز پوست کنده و با ریزترین درجه رنده، رنده نمایید.
- گوشت چرخ شده شترمرغ را به همراه روغن، پیاز و ادویه هایی که ذکر کردیم، مخلوط کرده و به خوبی هم زده و ورز دهید.
- سپس مانند کاری که برای کتلت گوشت شترمرغ کردیم، این مخلوط را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و درب آن را محکم کنید.
- پس از گذشت یک تا دو ساعت، مواد برگر شترمرغ را از یخچال خارج کرده و آن را به شکل برگر و دایره ای مانند، دربیاورید. برای راحت تر شدن این فرآیند، می توانید از قالب های مخصوص برگر، استفاده نمایید.
- سپس برگر شترمرغ را روی گریل قرار داده و اجازه دهید به خوبی کباب شده و آماده سرو شود. (در صورتی که به گریل دسترسی نداشتید، امکان آماده سازی آن در تابه نیز وجود دارد.)
6. استیک گوشت شترمرغ
چه اندازه به استیک گوشت علاقه مند هستید؟ وقت آن رسیده که استیک گوشت شترمرغ را نیز امتحان کنید.
مواد لازم برای دو نفر | |
گوشت شترمرغ | 200 گرم |
سس مایونز | دو قاشق غذاخوری |
سیر، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان کافی |
مراحل تهیه
- گوشت شترمرغ را به صورت استیکی درآورده و آن را روی دستگاه گریل یا ذغال، کباب کنید.
- سپس ادویه ها را به گوشت افزوده و آن را به سس مایونز نیز آغشته سازید.
- بعد از آن استیک مزه دار شده را داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد گذاشته و اجازه دهید کاملا پخته شده و آب موجود در آن تبخیر شود.
اگر ترجیح می دهید استیک گوشت شترمرغ شما آبدار باشد، کمی زودتر آن را از فر خارج کرده و استیک خوشمزه تان را آبدار میل نمایید.
خواص گوشت شترمرغ
گوشت شتر مرغ حاوی ویتامین های A، E، C، B1، B2 و نیز روی و منیزیم است. همین طور این گوشت دارای میزان چربی کمتری بوده و کلسترول پایین تری دارد.
اسید چرب غیراشباع امگا 3 نیز در این نوع گوشت به وفور یافت می شود و به همین سبب گوشت شترمرغ را می توان یکی از منابع ممتاز امگا3 دانست. به علاوه وجود آهن در گوشت شترمرغ، این گوشت را برای افرادی که از کم خونی رنج می برند، به یک غذای عالی و تقریبا درمانی تبدیل می سازد. از این روی گوشت شترمرغ به بانوان که اغلب در فقر آهن به سر می برند، توصیه می شود.
طبع گوشت شتر مرغ
گوشت شتر مرغ مزاج گرم و خشکی دارد و در درمان انواع فلج، بی حسی ها و بیماری های اعصاب که ناشی از غلبه سردی و تری هستند موثر است. همچنین برای بیماری های رحمی ناش از سردی مفید است. در صورتی که مزاج گرمی دارید این غذاها با گوشت شتر مرغ را با ترشی مصرف کنید.
10 نکته تکمیلی در مورد خواص مواد اولیه:
- گوشت شترمرغ حاوی ویتامینهای A، E، C، B1 و B2 است.
- این گوشت منبع خوبی از مواد معدنی مانند روی و منیزیم است.
- گوشت شترمرغ چربی و کلسترول کمتری نسبت به گوشتهای دیگر دارد.
- این گوشت سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است.
- وجود آهن فراوان در گوشت شترمرغ، آن را برای افراد مبتلا به کمخونی مفید میکند.
- طبع گوشت شترمرغ گرم و خشک است و در درمان بیماریهای عصبی و رحمی موثر است.
- پیاز حاوی ویتامین C، فیبر و ترکیبات مفید ضد التهابی است.
- سیبزمینی یک منبع خوب کربوهیدرات، ویتامین C و پتاسیم است.
- لپه یک منبع غنی از پروتئین، فیبر و آهن محسوب میشود.
- زردچوبه، فلفل و دیگر ادویهها خواص ضدالتهابی و ضداکسیدانی دارند.
سخن پایانی
با توجه به خواص متعدد گوشت شترمرغ و دیگر مواد اولیه به کار رفته در این دستور پختها، به نظر میرسد استفاده از گوشت شترمرغ در تهیه انواع غذا میتواند گامی مهم در جهت ارتقای سلامت افراد خانواده باشد.