غذاهای لذیذ اسپانیایی که ارزش امتحان کردن را دارند
به گزارش مجله سرگرمی، شیوه های آشپزی در اسپانیا با بسیاری از کشورهای جهان فرق دارد و نتیجه گردهم آمدن فرهنگ ها از منطقه ها مختلف این کشور است. با اینکه رستوران های اسپانیایی به آشپزی های نو و امروزی معروف هستند، اما آنچه در تمام غذاهای اسپانیایی همواره رعایت می گردد، سادگی است. همواره از مواد غذایی تازه استفاده می گردد و برای این که این مواد طعم طبیعی خود را داشته باشند، آن ها را خیلی کم تغییر می دهند.
در ادامه با 33 غذای اسپانیایی از تاپاس گرفته تا پائیا، آشنا خواهید شد. پیشنهاد می کنیم شما در سفر بعدی خود به اسپانیا حتما آن ها را امتحان کنید.
مسلما معروف ترین غذای اسپانیایی، پاتاتاس براواس است که در آن از تکه های سیب زمینی پخته شده استفاده می گردد. این سیب زمینی ها از بیرون ترد و از درون نرم هستند. سس این غذا در نقاط مختلف فرق دارد اما معمولا از آیولی (تهیه شده از سیر و روغن زیتون و گاها تخم مرغ) استفاده می گردد.
تورتیلا اسپانولا یک املت اسپانیایی پف دار است که با سیب زمینی درست می گردد (این غذا بسیار شبیه به کوکوی سیب زمینی است). این غذا معمولا با پان کن تومات یا نان با گوجه (گوجه روی نان پهن می گردد) همراه است.
پائیا یک غذای والنسیایی تهیه شده از برنج است که در تمام اسپانیا یافت می گردد. سبزیجات و غذاهای دریایی مخلوط همراه با برنج در یک ماهی تابه کم عمق پخته می گردد. سوکارات، برنج تردی که در ته ماهی تابه قرار می گیرد، قسمت اصلی غذا را تشکیل می دهد.
اروز نگره (Arros negre) که به نام پائیای سیاه نیز شناخته می گردد، غذایی تهیه شده از برنج و مرکبِ خارج شده از ماهی مرکب است که از والنسیا و کاتالان می آید.
چوریزو (chorizo) گوشت نمک سود و خشک شده است. این سوسیس شیرین یا ادویه دار، دودی یا غیردودی، معمولا یا در تاپاس (پیش غذای اسپانیایی) یا در سوپ ها خورده می گردد.
پنیر مانچگو (manchego) از شیر گوسفند مانچگا که در منطقه لا مانچا (La Mancha) زندگی می نماید تهیه می گردد.
کراکت (croquetas) یکی از معروف ترین پیش غذاها در اسپانیا است. کراکت های سنتی را با ژامبون پر می کردند، البته تنوع در مواد داخل کراکت زیاد است.
هر زمان که به مالاگا رفتید، حتما ماهی ساردین میل کنید. ماهی ساردین تازه را به چوب بامبو سیخ می نمایند و روی آتش می پزند.
ساردین های سرخ شده، ترد، کمی نمکین، و دارای طعم اومامی (تقریبا شبیه به مزه گوشت است) هستند.
کرم کاتالانا اساسا نسخه اسپانیایی کرم بروله (crème brulee) است. (نوعی دسر که ماده اصلی آن خامه یا شیر است)
تورون (turron) یک نوقا است که معمولا از عسل، شکر، سفیده تخم مرغ، و آجیل برشته شده تهیه می گردد. این ترکیب معمولا در روزهای کریسمس خورده می گردد.
پالپو اَ لا گالگا (pulpo a la gallega) هشت پای پخته شده است که با نمک و فلفل فرنگی شیرین، طعم دار شده، و معمولا روی چوب سرو می گردد.
پیستو (pisto) نسخه اسپانیایی راتاتوی (یک غذای فرانسوی) است. مواد مورد احتیاج این غذا گوجه، پیاز، بادمجان، و فلفل (در آن از کدو سبز هم استفاده می گردد) است. پیستو غذایی خوشمزه و مناسب برای شام است.
تامبِت (tumbet)، شبیه به پیستو، غذای گیاهی سنتی اسپانیا است که تقریبا در تمام رستوران های محلی جزیره مایورکا یافت می گردد. این غذا از لایه های سبزیجات کبابی (شعله پز) تهیه می گردد. (مواد تشکیل دهنده آن گوجه، بادمجان و فلفل قرمز سرخ شده در روغن زیتون است).
انسیمادا (ensaimada) یک نان شیرینی مایورکایی (جزیره ای واقع در دریای مدیترانه در شرق اسپانیا) است که به شکل حلزون بوده و روی آن را با پودر شکر می پوشانند. (مواد تشکیل دهنده آن آرد، آب، تخم مرغ، شیر، روغن مایع و شکر است).
با اینکه ایتالیایی ها و اسپانیایی ها بر سر خاستگاه مارزیپان (marzipan) اختلاف دارند، اما گروه دوم اعتقاد دارند که این ترکیب بادام و عسل، به وسیله راهبه های صومعه سان کلمنت در تولدو اختراع شده است. (ترکیبی از شکر، عسل، و پودر بادام).
کالدو گالِگو (caldo gallego) سوپ سنتی گالیسیایی است که از کلم، کولارد سبز، گوجه، لوبیا سفید و چربی تهیه می گردد.
کاسیدو مادریلینو (Cocido madrileño) خورش سنتی مادرید است. ماده اصلی این غذای زمستانی مقوی نخود است که با گوشت و سبزیجات مخلوط می گردد.
شکلات چورو (churro con) خمیر سرخ شده پوشیده با شکر است که آن را آغشته به شکلات غلیظ نموده و میل می نمایند.
راسکن دِ رِیِس (roscon de reyes) یا کیک میوه سه پادشاه، نشان دهنده انتها فصل تعطیلات است. طبق سنت، یک عروسک نوزاد کوچک عیسی مسیح را در میان آن پنهان می نمایند.
ریزور کلامز (razor clams) (صدف تیغی) دیگر غذای دریایی سنتی گالیسیا است. این بدن های بلند و مستطیل شکل، ترد هستند و در آن از سبزی های خوراکی و روغن زیتون استفاده می گردد.
اسیتوناس (aceitunas) یا زیتون تقریبا در تمام رستوران های اسپانیا یافت می گردد. زیتون را به شیوه های بسیاری می توان مورد استفاده قرار داد: می توان آن ها را با روغن مخلوط کرد، با پنیر یا فلفل قرمز پر کرد، یا به رزماری آغشته کرد.
گازپاچو (gazpacho) خوراکی محبوب تابستانی در اسپانیا، به خصوص بخش اندلس است. این سوپ تازه و سرد از پوره سبزیجات خام تهیه می گردد.
فلاتا (flauta) ساندویچ باگت باریک و کوچکی است که معمولا به عنوان یک ناهار ساده یا میان وعده خورده می گردد.
پیمینتوس دِ پَدرون (pimientos de padron) فلفل بدون ادویه و سرخ شده است که معمولا به عنوان تاپاس یا پیش غذای اسپانیایی خورده می گردد. پوسته نیم سوخته آن طعم تلخی به دیگر مزه های شور و شیرین آن اضافه می نماید.
با اینکه باکرونز آن ویناگره (boquerones en vinagre) یک طعم اکتسابی (طعمی که ممکن است برای افراد ناآشنا، برای اولین بار ناخوشایند باشد) است، اما یکی از پیش غذاهای محبوب در میان اسپانیایی ها است. فیله تازه ماهی کولی در سرکه و روغن زیتون خیسانده می گردد.
بیبی آرتیچوک (baby artichokes) (کنگر فرنگی) یک میان وعده و غذای محبوب در رستوران ها است.
گامباس اَ لا پلانچا (gambas a la plancha) میگوی سرخ شده است که روی آن نمک کوشر پاشیده می گردد.
دیگر غذای محبوب که با میگو درست می گردد، گامباس اَل آجیلو (gambas al ajillo) است. برای تهیه آن میگو را در سیر و روغن می پزند.
هیو ووس روتوس (huevos rotos) یا تخم مرغ های شکسته شده، شامل سیب زمینی سرخ شده ترد، سس ادویه دار و نیمرو است. معمولا پیشخدمت ها به محض سرو کردن، تخم مرغ ها را می شنمایند و با دیگر مواد مخلوط می نمایند.
چوکاس فریتوس (chocos fritos) حلقه های ماهی سپیداج یا ماهی مرکب سرخ شده است که طعم آن بسیار شبیه به طعم فراید کالاماری است.
چمپینونز اَل آجیلو (Champiñones al ajillo) ترکیبی از قارچ و سیر سرخ شده در روغن است که معمولا به عنوان تاپاس یا پیش غذا سرو می گردد.
منبع: کجارو / thisisinsider.com