غذاهای مفید هنگام سرماخوردگی

به گزارش مجله سرگرمی، برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تنها مصرف دارو کافی نیست، بلکه در مواقع سرماخوردگی و آنفولانزا باید به برنامه غذایی و غذاهای مصرفی خود نگاه ویژه ای داشته باشید.

غذاهای مفید هنگام سرماخوردگی
در فصل سرماخوردگی خیلی سخت است که خودتان را از شر ویروس ها در امان نگه دارید.حتی اگر خیلی مراقب سلامتی تان باشید، باز هم ممکن است با بی احتیاطی یکی از اطرافیان سرماخورده تان، بیمار شوید. در این مواقع، علاوه بر اینکه باید اجازه دهید دوره بیماری طی گردد، می توانید با بعضی مراعات های غذایی کاری کنید که سرماخوردگی زودتر بارش را ببندد و از بدن شما بیرون برود. در اینجا توصیه هایی برای تنظیم یک برنامه غذایی مفید هنگام سرماخوردگی داریم.

3 بار در روز دمنوش بنوشیدیکی از مهم ترین و پایه ای ترین درمان های سرماخوردگی، نوشیدن مایعات گرم است. مایعات گرم به دفع ویروس ها و باکتری ها یاری می نماید و باعث می گردد سریع تر سلامتی تان را به دست آورید. اگر این مایعات گرم شامل جوشانده ها و دمنوش های سنتی و گیاهی باشند هم، چه بهتر. دمنوش ها را حداقل 3 نوبت در روز بنوشید و دقت کنید که یک وعده آن قبل از خواب باشد. برترین دمنوش ها برای سرما خوردگی عبارتند از:

دمنوش آویشنآویشن سرشار از فنول است و می تواند در نقش یک ضدعفونی نماینده قوی عمل کند. آویشن مجاری تنفسی شما را باز نموده و التهاب گلو را از بین می برد. می توانید با دم کردن مقداری برگ آویشن تازه یا خشک (حدود 15گرم برای هر فنجان)، هم دمنوش آن را میل کنید و هم با بخار این دمنوش بخور دهید تا مجاری تنفسی تان باز گردد.

دمنوش زنجبیلزنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند به کاهش لرز، دردهای عضلانی و ضعف عمومی تان یاری کند. دوبند انگشت زنجبیل تازه یا خشک را در قوری ریخته و روی آن آب جوش بریزید و 10دقیقه بعد بنوشید.

دمنوش پونه و عسلپونه هم مثل آویشن خاصیت ضدعفونی نماینده دارد و تسکین دهنده التهاب است. پونه کوهی را دم کنید و با کمی عسل میل کنید.

دمنوش گل گاوزباندم نموده گل گاوزبان، به خصوص در زمان آغاز علائم سرماخوردگی مؤثر است. گل گاوزبان طبع گرم و خشک دارد و به بهبود علائم سرماخوردگی یاری می نماید. می توانید این دمنوش را با کمی لیمو عمانی آماده نموده و همراه با عسل میل کنید.

دمنوش زیره و دارچیناین دمنوش، بمب انرژی است. بدن شما را گرم می نماید، سیستم دفاعی تان را قوی نموده و ترشحات بینی و حلقتان را کاهش می دهد. برای تهیه این دمنوش یک قاشق چایخوری زیره را با 2 تکه چوب دارچین دم کنید و 10 دقیقه بعد در فنجان ریخته و صاف کنید و بنوشید.

دمنوش شیرین بیاناگر سرفه می کنید، ریشه گیاه شیرین بیان می تواند سرفه های خشک و آزار دهنده شما را تسکین دهد. ریشه شیرین بیان را از عطاری تهیه نموده و دم کنید، سپس با عسل بنوشید.1

سیرسیر حاوی بعضی ترکیبات شیمیایی است که از خصوصیات قوی آنتی بیوتیکی و ضد ویروسی برخوردارند. این مواد ممکن است توانایی بدنتان برای تخریب ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا را افزایش دهند. سیر بعلاوه ممکن است جریان خونتان را بهبود بخشد و به سیستم گردش خونتان جهت تحویل دادن مواد مغذی حیاتی و اکسیژن، و هیدراته نمودن سلول ها یاری نماید.

مصرف مواد مغذی تازه و طبیعی: بی شک ترکیبات موجود در مواد مغذی تازه و طبیعی نظیر: سبزیجات و میوه های تازه، مرکبات (نظیر پرتقال و گریپ فروت)، مغزها و بذرها در تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری ها مفید می باشند.

سوپ مرغآیا این تصور قدیمی ها که سوپ مرغ را برای سرماخوردگی مناسب می دانستند، واقعاً صحیح است؟ بله مصرف سوپ مرغ می تواند برای تخفیف سرماخوردگی موثر باشد.

در حقیقت در یک مطالعه محققان تایید نمودند که سوپ مرغ دارای بعضی اثرات ضد التهابی ملایم بود و در تخفیف علایم عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی موثر واقع گشت. البته بهتر است که در تهیه سوپ مرغ از انواع سبزیجات تازه نیز استفاده گردد.

غذاهای غنی از رویمصرف غذاهای غنی از روی ممکن است در تقویت سیستم ایمنی و تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر باشد. مواد غذایی غنی از روی عبارتند از: حبوبات، نخودفرنگی، غذاهای دریایی، گوشت قرمز و لوبیای سویا.2

شیره نارگیلآبرسانی به بدن در هنگام بیماری یکی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام بدهید. به ویژه، زمانی که دچار تب، تعریق زیاد، اسهال یا استفراغ می شوید، باید جلوی کاهش الکترولیت ها و آب بدن خود را بگیرید. آب و شیره نارگیل یکی از برترین مواد برای تأمین آب بدن در هنگام بیماری است. شیره نارگیل هم خوش طعم و شیرین است و هم گلوکز و الکترولیت برای آبرسانی یا هیدراته کردن بدن دارد. بنا به تحقیقات، شیره نارگیل بعد از تمرینات و حرکات ورزشی و اسهال خفیف برای تأمین آب بدن مناسب است. در ضمن شیره نارگیل نسبت به مایعات مشابه دیگر بیشتر با معده سازگاری دارد.

تحقیقاتی که درباره نارگیل روی حیوانات صورت گرفته است، نشان می دهد که شیره نارگیل از استرس اکسیداتیو جلوگیری می نماید و باعث کنترل قند خون هم می گردد. اگر تا کنون شیره نارگیل مصرف ننموده اید، بهتر است با مقدار اندکی از آن، مصرف را آغاز کنید، زیرا بعضی از پژوهش ها نشان می دهد که این ماده نسبت به سایر نوشیدنی های مشابه، نفاخ تر است.

عسلعسل دارای خواص ضدمیکروبی قوی است و ترکیبات ضدباکتری دارد. خواص ضدمیکروبی عسل آن قدر زیاد است که از زمان مصریان باستان تا کنون از آن به عنوان ماده ای برای پانسمان زخم استفاده می گردد. بعضی از شواهد، حاکی از آن است که عسل برای تحریک سیستم ایمنی بدن هم مفید واقع می گردد. تمام این ویژگی ها از عسل ماده ای فوق العاده برای درمان بیماری ها، به ویژه درمان گلودردی می سازد که نتیجه عفونت میکروبی است.

هر چند تحقیقات نشان می دهد که مصرف عسل برای از بین بردن سرفه مؤثر است، اما بچه ها زیر 12 ماه نباید از آن استفاده نمایند. اگر می خواهید از خواص ضدمیکروبی، آبرسانی و برطرف سرفه در عسل بهره ببرید، بهتر است نصف قاشق چای خوری از آن را (یعنی حدود 2.5 میلی لیتر) با یک لیوان شیر گرم، آب یا یک فنجان چای ترکیب و میل کنید.

موزمصرف موز در هنگام بیماری هم فکر بسیار خوبی است. موز هم خوشمزه است و هم مواد مغذی و کالری دارد. ضمن اینکه راحت می توانید آن را بجوید و نوش جان کنید. به خاطر همین ویژگی ها است که از آن در بخشی از رژیم ضدتهوع برات (BRAT) استفاده می گردد. رژیم برات شامل موز (bananas)، برنج (rice)، پوره سیب (applesauce)، نان تُست (toast) می گردد. وجود فیبر محلول در موز یکی دیگر از خواص آن است. در صورت دچار بودن به اسهال، مصرف موز با وجود فیبرهایی که دارد باعث درمان خواهد شد. در بعضی از بیمارستان ها برای درمان اسهال بیماران از پودر موز استفاده می گردد.

ماستماست هم یکی از برترین موادی است که در هنگام بیماری می توان مصرف کرد. در هر فنجان ماست، حدود 8 گرم پروتئین و 150 کالری وجود دارد. خنکی این ماده باعث تسکین گلو هم می گردد. ماست سرشار از کلسیم، مواد معدنی و ویتامین است. بعضی از ماست ها دارای پروبیوتیک مفید هستند. شواهد نشان می دهد که پریوبیوتیک از ابتلا به سرماخوردگی در بچه ها و بزرگسالان جلوگیری می نماید. ضمن اینکه در صورت بیمار شدن، فرایند بهبود را سرعت می بخشد و احتیاج به مصرف آنتی بیوتیک را کم می نماید. تحقیقی که روی بچه ها انجام شد، نشان داد که مصرف ماست، بهبودی را حدود 2 روز جلو می اندازد و علائم بیماری را هم به نسبت 55 درصد، کاهش می دهد.

صحبت های ضدونقیضی درباره افزایش یا عدم تأثیرگذاری ماست بر مقدار مخاط بینی در هنگام بیماری مطرح می گردد، اما هیچ یک دقیقا اثبات نشده اند. در هر حال، اگر مصرف لبنیات باعث وخیم تر شدن احتقان در هنگام بیماری می گردد، باید از مواد تخمیری تولید شده حاوی پروبیوتیک دیگر یا مکمل های پروبیوتیک بهره ببرید.3

پی نوشت:

1.www.jadidtarin.com

2.www.beytoote.com

3.www.borna.news

picosho.ir: پیکوشو: تصاویر گردشگری ایران و جهان

gitiro.ir: گیتی رو: مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163202

به "غذاهای مفید هنگام سرماخوردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای مفید هنگام سرماخوردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید