علت گرانی خیار معلوم شد
به گزارش مجله سرگرمی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی علت گرانی خیار را سرمازدگی جالیز های خیار در جیرفت کرمان عنوان نمود و همچنین اطلاع داد که از دو هفته آینده فراوری به روال عادی باز می شود و قیمت ها نیز کاهش می یابد.

به گزارش ایسنا، سید رضا نورانی در پاسخ به این سوال که چرا خیار در روز های اخیر با افزایش قیمت چشمگیری روبرو شده است، گفت: علت کمبود خیار در سه هفته گذشته و سیر صعودی قیمت آن در بازار سرما و طوفان شدید در منطقه جیرفت کرمان است که به جالیز ها و گلخانه های خیار آسیب وارد نموده و بوته های خیار با سرمازدگی روبرو شده اند.
وی ادامه داد: معمولا در زمستان جیرفت کرمان مرکز فراوری خیاربوته ای، جالیزی و گلخانه ای است که سرما باعث کاهش فراوری شد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: در دو هفته آینده شرایط فراوری به روال عادی باز می گردد و قیمت خیار نیز کاهش می یابد. همچنین خیار گلخانه های ورامین نیز وارد بازار خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که بعضی صادرات را علت افزایش قیمت ها می دانند و آیا صادرات در افزایش قیمت خیار تاثیر گذاشته است یا خیر؟ گفت: تنها یک نوع خیار خاصی که مصرف داخلی ندارد صادر می گردد. از طرفی صادرات آنقدر مویرگی است که هیچ تاثیری در بازار داخلی ندارد.
نورانی در ادامه گفت: گوجه فرنگی محصولی است که بیشتر از خیار صادر می گردد، اما می بینیم که قیمت آن در بازار به شدت کاهش یافته است، زیرا فراوری آن انبوه و قیمت آن سیر نزولی به خود گرفته است. در حال حاضر نیز در میادین عمده فروشی قیمت گوجه فرنگی گلخانه تا 4000تومان و بوته ای 2000تا 2500تومان فروخته می گردد؛ که این قیمت ها با هزینه سنگین فراوری برای فراوریکنندگان ضرر است.
وی در سرانجام افزود: تا محصولی گران می گردد نباید پای صادرات را وسط کشید. وقتی در بازار کاهش فراوری داشته باشیم قیمت ها صعودی می گردد.
حدود دو هفته ای می گردد که بعضی از انواع سبزی و صیفی در بازار با افزایش قیمت روبرو شده اند و در این اقلام خیار بیشترین میزان افزایش را داشته است؛ به طوری که در روز های اخیر قیمت هرکیلو خیار به 20هزارتومان هم رسیده است.
منبع: فراروmahsanblog.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای مهسان