طرز درست کردن رب انار خانگی

به گزارش مجله سرگرمی، امروزه با وجود دستگاه های برقی مثل آبمیوه گیری و مخلوط کن و غذاساز به راحتی می توانید رب انار خانگی تهیه کنید

طرز درست کردن رب انار خانگی

به گزارش خبرنگاران به نقل از مجله کوروش

مواد لازم برای 1 کیلو رب انار

انار پوست نازک و با کیفیت: 8 کیلوگرم

نمک: 1 قاشق چایخوری

مرحله اول: دانه کردن انارها

ابتدا انارها را بشورید و دان کنید. در واقع به نظر می رسد سخت ترین قسمت درست کردن رب انار همین دانه کردن انارهاست. بهترین و راحت ترین روش دانه کردن انار این است که سر و ته انار را با چاقو جدا کنید و سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. حالا با استفاده از یک گوشتکوب یا پشت قاشق به پشت انار ضربه بزنید تا دانه انار جدا شده و فقط پوست انار باقی بماند. خواص پوست انار هم برای سلامت بدن بی نظیر است، پوست های انار را دور نیندازید. اگر دانه خراب یا قهوه ای در بین دانه های انار بود آن را دور بریزید تا طعم رب انار شما خراب نگردد.

مرحله دوم: آب دریافت انار

برای دریافت آب انار هم می توانید از آبمیوه گیری دستی بهره ببرید و هم غذاساز و مخلوط کن. در این صورت بعد از آبگیری دانه های انار را از صافی باید جدا کنید تا فقط آب انار باقی بماند. روش سنتی هم این ست که دانه های انار را در یک قابلمه عظیم بریزید و 3 لیوان آب برای این مقدار دانه انار اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز دانه انارها آب بیندازند و نرم شوند.

سپس دانه های انار را در یک قابلمه عظیم آبکش کنید. آب انار را از تفاله ها جدا کنید. سپس با پشت دست یا ته یک کفگیر یا قاشق دانه های انار را به کف آبکش بسابید تا خوب آب شان گرفته گردد. کمی هم با دست فشار دهید تا کاملا آب انار جدا گردد و فقط هسته سفید انار باقی بماند.

مرحله سوم: پختن آب انار برای رب انار

آب انارها را در همان قابلمه عظیم روی حرارت گاز بگذارید تا بجوشد. وقتی آب انار جوش آمد کف روی آن را جمع کنید و آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود. آب انار را 5 یا 6 ساعت روی شعله ملایم گاز هم بزنید. زمانی که رنگ آب انار تغییر کرد و آغاز به قل زدن کرد رب انار کم کم در حال آماده شدن است. رب انار در این مرحله در حال غلیظ شدن است پس مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.

مقداری نمک در این مرحله اضافه کنید تا رب انار کپک نزند. یادتان باشد رب انار بعد از سرد شدن غلیظ تر می گردد پس اجازه ندهید روی گاز بیش از حد غلیظ گردد. اگر رب انار بیش از حد غلیظ گردد خیلی سفت می گردد و اگر هم شل و آبکی باشد در یخچال هم کپک می زند پس آن را به غلظت مناسب برسانید یعنی نه خیلی شل و آبکی و نه خیلی غلیظ.

اگر انار پوست نازک و با کیفیت باشد از هر 8 کیلو انار یک کیلوگرم رب انار به دست می آید. اما اگر انار پوست کلفت باشد ده کیلوگرم انار برای یک کیلوگرم رب انار کافی است.

*از یک قابلمه عظیم برای درست کردن رب انار بهره ببرید. به این ترتیب رب انار شما خوشرنگ تر می گردد.

*رب انار را در مقدار کم در حد همان یک کیلوگرم برای مصرف خانگی درست کنید. چون هر چه مقدار انار کمتر باشد رب انار کمتر روی حرارت می ماند و قرمزتر و خوشرنگ تر می گردد. بهترین رنگ برای رب انار قهوه ای روشن است. رب انار سیاه نشانه سوختگی رب انار است.

*این مدل رب انار به رب انار گوشتی معروف است چون گوشت انار هم در رب انار هست. اما اگر آب انار را از آبکش خیلی ریز رد کنید رب انار شما حالت شیره پیدا می نماید.

*برطرف تلخی رب انار کار آسانی نیست. در واقع علت اصلی تلخ شدن رب انار ته دریافت آن است. اگر در حال پخت رب انار متوجه تکه های سوخته و ته گرفتی شدید سریعا آن ها را از رب انار خارج کنید.

*اگر می خواهید یک رب انار سیاه رنگ و غلیظ داشته باشید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله ملایم گاز داغ و سرخ کنید. زمانی که رب انار را می پزید تکه آهن گداخته را داخل رب انار بیندازید. این مدل رب انار سیاه را شمالی ها برای درست کردن خورش فسنجان مجلسی استفاده می نمایند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 15 دی 1399 بروزرسانی: 15 دی 1399 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 122984

به "طرز درست کردن رب انار خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز درست کردن رب انار خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید