طرز تهیه گراتن بادمجان، غذایی لذیذ و مجلسی

به گزارش مجله سرگرمی، گراتن یک نوع غذای فرانسوی است که در ظرف های دیواره کوتاه تهیه می گردد. گراتن به نوعی از تکنیک آشپزی گفته می گردد که در آن غذا زیر لایه ای از نان خرد شده یا پنیر پیتزا قرار می گیرد. در ترکیب گراتن معمولاً از سبیزیجات، گوشت، مرغ، پنیر پیتزا و نان استفاده می گردد.

طرز تهیه گراتن بادمجان، غذایی لذیذ و مجلسی

به گزارش خبرنگاران، گراتن ها انواع گوناگونی دارند، مانند: گراتن مرغ، گراتن سیب زمینی، گراتن مارچوبه، گراتن کدو، گراتن اسفناج، گراتن پاستا و... . گراتن بادمجان یکی از خوشمزه ترین انواع گراتن هاست که روش پخت آن شباهت زیادی به روش پخت لازانیا دارد. در ادامه مطلب طرز تهیه این غذای لذیذ و مجلسی تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه گراتن بادمجان

بادمجان دلمه ای: 1 کیلو

گوشت چرخ نموده: 500 گرم

فلفل دلمه ای: یک عدد

رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری

پیاز عظیم: یک عدد

قارچ متوسط: ده عدد

پنیر پیتزای رنده شده: 500 گرم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر آویشن: به میزان دل خواه

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به بادمجان

همان طور که می دانید بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است.

به گزارش خبرنگاران، اگر همه این نکات را در خرید بادمجان رعایت کنید، باز هم ممکن است بادمجانی که انتخاب نموده اید، تلخ باشد. اگر بادمجان تلخ بود با روش های زیر تلخی بادمجان ها را بگیرید. برای دریافت تلخی بادمجان پوست بادمجان ها را بگیرید؛ اما برای اینکه له نشوند، کلاهک بالای آن ها را نکنید. آن ها را تمیز بشویید؛ سپس بین یک ربع تا نیم ساعت داخل ظرف آب نمکی که کمی از حد معمول شورتر است، قرار بدهید. بعد از آب نمک خارج کنید. با دست فشار دهید تا نمک و آب اضافه آن خارج گردد. دیگر نیازی به شستن بادمجان ها نیست با این کار هم تلخی بادمجان گرفته می گردد، هم اینکه موقع سرخ کردن روغن کم تری جذب بادمجان می گردد.

روش دیگری که می توانید با استفاده از آن تلخی و روغن اضافه بادمجان را بگیرید، این است که بادمجان ها را بعد از اینکه سرخ کردید، 2 تا 3 بار در آب در حال جوش بگذارید و اجازه دهید هر بار 1 دقیقه بماند؛ سپس از آب خارج کنید و آب کشی کنید. دوباره آب را عوض کنید و جوش بیاورید و این کار را انجام بدهید.

نکات مربوط به فلفل دلمه ای

همان طور که می دانید فلفل دلمه ای سبزی پرخاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند.

فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیش تری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

نکات مربوط به پنیر پیتزا

پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر های دیگر ارائه می گردد. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می گردد که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم تر جذب بدن شوند. از ویژگی های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ وجه پس از پخت روغن پس نمی دهد.

طرز تهیه گراتن بادمجان

ابتدا بادمجان های دلمه ای را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای برش بزنید. دقت کنید که حلقه ها بیش از اندازه نازک یا کلفت نباشند. سپس حلقه های بادمجان را به مدت ده دقیقه داخل آب نمک بگذارید. بعد از اینکه بادمجان ها را آب کش کردید، آن ها را روی یک پارچه تمیز بچینید تا آب اضافی شان خشک گردد. در مرحله بعد روغن مخصوص سرخ کردن را داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و حلقه های بادمجان را داخل آن سرخ کنید. وقتی سرخ کردن بادمجان ها تمام شد، آن ها را داخل یک آبکش فلزی بچینید و کنار بگذارید تا روغن اضافه شان کاملاً گرفته گردد.

در این فاصله یک پیاز درشت را که از قبل شسته اید، خرد کنید و در یک ظرف مناسب با کمی روغن تفت بدهید. وقتی آب پیاز خشک شد، به آن کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و اجازه بدهید رنگ پیاز طلایی گردد. در این مرحله گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و کمی دیگر نمک و زردچوبه روی آن بریزید. به گزارش خبرنگاران در مرحله بعد فلفل دلمه ای را خیلی نگینی و ریز خرد کنید. قارچ ها را خوب بشویید و به صورت ورقه ای خرد کنید. سپس فلفل دلمه ای و قارچ را به مخلوط پیاز و گوشت چرخ نموده اضافه کنید و پودر سیر، فلفل و پودر آویشن را روی آن بریزید. حالا در ظرف را بگذارید و شعله اجاق گاز را کم کنید و به مدت پنج دقیقه زمان بدهید تا قارچ ها آب بیندازند و گوشت کمی پخته گردد.

پس از پنج دقیقه رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. باز هم در ظرف را بگذارید تا مواد گوشتی کم کم بپزند. بیست دقیقه بعد مایع گوشتی آماده است. در این مرحله یک ظرف پیرکس دیواره بلند یا ظرفی که برای قرار دریافت در فر مناسب باشد، انتخاب کنید. حلقه های بادمجان را که روغن آن ها گرفته شده است، یکی یکی کف ظرف بچینید. حالا یک قاشق از مایع گوشت بردارید و روی بادمجان ها بریزید و با پشت قاشق خوب صاف کنید تا روی تمام سطح بادمجان پخش گردد.

در مرحله بعد یک لایه پنیر پیتزا روی مایع گوشتی بریزید. سپس این مراحل را تا جایی که ظرف مورد نظر شما پر بگردد، تکرار کنید. دقت کنید که آخرین لایه ظرف گراتن باید پنیر پیتزا باشد و روی ظرف را با پنیر پیتزا کاملاً بپوشانید. ظرف حاوی گراتن بادمجان را به مدت پانزده دقیقه در فر 180 درجه و طبقه وسط بگذارید. توجه داشته باشید که، چون همه مواد گراتن پخته است، نیازی نیست که مدت زمان زیادی در فر بماند؛ بنابراین به اندازه ای که پنیر پیتزا آب گردد، کافی است. روی گراتن بادمجان را می توانید با سس کچاب، برگ ریحون و جعفری و یا زیتون تزیین کنید.

نکته مهم

می توانید بین لایه های گراتن بادمجان مانند لایه های لازانیا از سس سفید یا بشامل بهره ببرید. ما به شما توصیه می کنیم گراتن بادمجان را بدون سس سفید و سس بشامل تهیه کنید؛ زیرا بادمجان سرخ نموده به اندازه کافی در خود روغن جذب می نماید و اگر از سس سفید و بشمال در میان لایه های بادمجان و گوشت بهره ببرید، غذای شما بسیار چرب، سنگین و دیرهضم خواهد شد.

dubairo.ir: تور دبی ارزان قیمت، تور لحظه آخری امارات، تور ابوظبی

ecods.ir: کد الکترونیک | مجله تکنولوژی، گردشگری، موفقیت، پزشکی، خانواده

encaria.ir: دانشنامه آریایی | مجله خبری، استارتاپ و موفقیت کسب و کار ها

منبع: فرارو
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 146874

به "طرز تهیه گراتن بادمجان، غذایی لذیذ و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گراتن بادمجان، غذایی لذیذ و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید