طرز تهیه نان گاتا ارمنی با مغز گردو
به گزارش مجله سرگرمی، نان گاتا ارمنی یکی از انواع نان شیرینی مغزدار و خوشمزه ارمنی است. برای تهیه نان گاتا گردویی به آرد، کره، گردو، دارچین، شیر و ... احتیاج است.
نان گاتا نوعی نان شیرینی سنتی ارمنی است که در ایام عید به خصوص عید کریسمس تهیه می گردد. این شیرینی به علت داشتن کره و یا مارگارین بسیار ترد است و می توان آن را به مدت طولانی نگهداری کرد.
یکی از مشهورترین انواع نان گاتا، حاوی مغزی است که از آرد، شکر، کره یا مارگارین و مغزهای خشک به خصوص گردو تشکیل شده است. بر اساس یک باور قدیمی داخل خمیر برخی گاتاها قبل از پخت سکه می گذاشتند و گفته می شد هر کسی در برش گاتای خود سکه پیدا کند، شانس و خوشبختی به او روی خواهد آورد!
البته امروزه گاتا هواداران زیادی دارد که تنها به ارامنه محدود نمی گردد. نان گاتا در سه نوع پرطرفدار گردویی، خرمایی و شکلاتی تهیه می گردد. در اینجا طرز تهیه نان گاتا ارمنی با مغز گردو را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه نان گاتا ارمنی (خمیر نان گاتا)
کره | 250 گرم |
بیکینگ پودر | 1/4 ق چای خوری |
آرد | 500 گرم |
مایه خمیر | 1/2 ق چای خوری |
نمک | یک پینچ |
تخم مرغ | 3 عدد |
شیر | نصف پیمانه |
طرز تهیه نان گاتا ارمنی (خمیر نان گاتا)
- برای تهیه خمیر نان گاتا ارمنی ابتدا باید تخم مرغ را با شیر مخلوط کنید.
- سپس مایه خمیر و کره را نیز به مواد قبلی اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.
- حالا مواد خشک یعنی آرد، و نمک را باهم الک نموده و به مواد قبلی اضافه کنید.
- مواد را خوب ورز دهید تا حدی که به دست نچسبد.
- خمیر آماده شده را حدود نیم ساعت استراحت دهید.
- بعد از نیم ساعت، خمیر عمل آمده را به 4 قسمت تقسیم کنید.
- حالا به سراغ درست کردن مغز نان گاتا بروید.
برای مغز نان گاتا از مواد مختلفی استفاده می گردد که به سلیقه خودتان بستگی دارد. برخی افراد از مغز شکری و برخی دیگر از گردو و دارچین و … استفاده می نمایند. در اینجا طرز تهیه مغز گردویی نان گاتا را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه مغز گردویی نان گاتا ارمنی
آرد | 1 پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
کره | 100 گرم |
گردو | به میزان دل خواه |
دارچین (اختیاری) | به میزان دل خواه |
هل (اختیاری) | به میزان دل خواه |
طرز تهیه مغز گردو و دارچین برای نان گاتا ارمنی
- برای تهیه مغز نان گاتا ابتدا 1 پیمانه آرد را تفت دهید.
- سپس شعله را خاموش نموده و آن را کنار بگذارید تا خنک گردد.
- حالا شکر، کره نرم شده و گردوی خردشده را به آن اضافه کنید.
- دارچین و در صورت تمایل مقداری هل نیز به مواد اضافه کنید.
حالا که خمیر نان گاتا و مواد مغز نان آماده شده، سراغ تهیه نان بروید.:
- خمیر را داخل دست، به شکل کاسه فرم داده و از مواد میانی داخل خمیر بگذارید و خمیر را با دست بسته و آن را به شکل گرد درآورید.
- با نوک قاشق روی آن طرح بیندازید و مجددا برای نیم ساعت دیگر خمیر را استراحت دهید
- فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و آن را کمی چرب کنید.
- یک عدد تخم مرغ را شکسته و زرده آن را همراه با کمی زعفران مخلوط کنید و به عنوان رومال، با برس روی خمیر ها بمالید.
- سطح روی خمیر را با نوک چنگال چند سوراخ بزنید و سینی فر را به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر قرار دهید.
بعد از این مدت زمان، نان گاتا ارمنی شما آماده شده است. این نان جزو خوشمزه ترین و معطر ترین انواع نان شیرینی است که اغلب به عنوان عصرانه همراه با چای سرو می گردد. امیدواریم این نان خوشمزه را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
گردآوری: گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com