طرز تهیه خورش کرفس مجلسی

به گزارش مجله سرگرمی، خورشت کرفس از غذاهای سنتی ایرانی محسوب می گردد که دستورالعملی ویژه برای جا افتادن دارد. در طرز تهیه خورشت کرفس ابتدا کرفس را به همراه نعنا و جعفری خرد شده و به طور کلی سبزی خورشت کرفس را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را در تابه تفت دهید و زردچوبه و سپس گوشت را اضافه کنید. سبزیجات سرخ شده و آب را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید خورشت پخته گردد. در نیمه های پخت لیمو عمانی را هم اضافه کنید و در انتهای پخت به خورشت کرفس، نمک و فلفل بزنید.

طرز تهیه خورش کرفس مجلسی

در روش های دیگر پخت خورشت کرفس نیز می توانید به جای گوشت قرمز از مرغ بهره ببرید یا به مواد اولیه خورشت لوبیا چیتی هم بیفزایید. البته همه چیز بستگی به این دارد که شما در منطقه و شهر خود با چه روشی خورش کرفس را تهیه می کنید. اما در حالت کلی طرز تهیه خورش کرفس یک دستورالعمل واحد است که ما در ادامه معرفی می کنیم.

خورش کرفس
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت60 دقیقه
اندازه سختیمیانه

فیلم آموزش طرز تهیه خورشت کرفس

اگر حوصله یا زمان کافی برای خواندن این مطلب را ندارید، ما فیلم طرز تهیه خورش کرفس را برای شما آماده نموده ایم تا به راحتی با نکات پخت این غذا با گوشت خورشتی آشنا شوید.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2022/07/Karafs-ba-Goosht.mp4

سبزی خورشت کرفس چیست؟

سبزی خورشت کرفس شامل چیست ؟ کاملا واضح است که برای درست کردن خورشت کرفس، مهم ترین سبزی، کرفس است. به طور معمول کرفس را همراه با جعفری و نعنا خرد نموده و در این خورش استفاده می نمایند، اما گاهی کرفس به تنهایی هم استفاده می گردد. نسبت نعنا و جعفری در خورشت کرفس چقدر است؟ برای تهیه خورشت کرفس برای چهار نفر به 400 گرم کرفس، 50 گرم نعنا، 150 گرم جعفری و در صورت تمایل 50 گرم گشنیز نیاز دارید.

برگ های کرفس را از ساقه جدا نموده و همراه نعنا، گشنیز و جعفری ساطوری کنید. ساقه کرفس را نیز به تکه های کوچک مثلاً یک سانتی متری برش بزنید؛ البته این میزان کاملا سلیقه ای است. اگر دوست دارید ساقه کرفس در خورش تعیین تر باشد، تکه ها را بزرگ تر کنید و اگر دوست ندارید ساقه های کرفس را در خورش ببینید، آن ها را هم ساطوری کنید. تا اینجا متوجه شدیم سبزی کرفس چی هست، در ادامه طرز تهیه و مدت زمان سرخ شدن سبزی خورشت کرفس را نیز توضیح خواهیم داد .

طرز تهیه خورش کرفس با گوشت

در حالت کلی بعضی افراد طرز تهیه خورشت کرفس را با قورمه سبزی مقایسه می نمایند. اغلب خانواده ها، به همان میزان که قورمه سبزی را دوست دارند، به خورشت کرفس نیز علاقه مند می شوند. ناگفته نماند که کرفس خواص بی شماری دارد و به همین علت توصیه می گردد تا هفته ای یکبار، این خورشت لذیذ را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

مواد اولیه تهیه خورشت کرفس با گوشت

برای درست کردن یک خورش کرفس مجلسی و خوشمزه در اولین گام مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
کرفس شامل ساقه و برگنیم کیلو
گوشت قرمز (گوسفندی یا گوساله)نیم کیلو تا 400 گرم
جعفری100 گرم
نعنا50 گرم
پیازیک عدد
نمک و فلفلبه اندازه لازم
زردچوبه و روغنبه اندازه لازم
آبلیمو یا آبغورهبه اندازه لازم
رب گوجه فرنگی (اختیاری)به اندازه لازم
لیمو عمانی (اختیاری)1 عدد

مراحل طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت

خورشت کرفس یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که هواداران بسیاری دارد.

معروف ترین و لذیذترین غذایی که می توان با سبزی کرفس تهیه کرد، خورشت کرفس است که البته باید به فوت و فن های آن مطلع باشید. در ادامه مراحل طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا کرفس ها را شسته و اجازه دهید تا آب کرفس گرفته گردد. سپس ساقه آن ها را از برگ ها جدا نموده و به صورت قطعاتی یک میزان برش بزنید. در ادامه برگ های کرفس را نیز با نعنا و جعفری، به شکل ساطوری و کاملا ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: کرفس را چقدر سرخ کنیم؟ مرحله دوم از طرز تهیه سبزی کرفس تابه را بر روی حرارت قرار داده، اندازهی روغن داخل تابه بریزید و مخلوط ساقه کرفس، برگ های کرفس، نعنا و جعفری را در روغن ریخته و تفت دهید. نباید فراموش کنید که سبزی ها هرچقدر بیشتر سرخ شوند، رنگ آنها تیره تر شده و خورشت شما نیز خوش رنگ تر خواهد شد. این نکته یکی از رازهای لعاب دار شدن خورشت کرفس است.
  • مرحله سوم: حالا سبزیجات تفت داده شده را از تابه خارج نموده و آن ها را در ظرفی دیگر قرار دهید. پیازها را نگینی خرد نموده و با کمی روغن مایع در قابلمه سرخ کنید. به پیازها زردچوبه اضافه نموده و بگذارید تا با روغن و پیاز یکدست گردد.
  • مرحله چهارم: گوشت را بشویید، به صورت خورشتی خرد نموده و به مخلوط زردچوبه، روغن و پیاز اضافه کنید. به قدری گوشت را تفت دهید تا به خوبی سرخ گردد. در این مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس، شما می توانید با درنظر گرفتن ذائقه خود، خورشت کرفس با رب را نیز امتحان کنید. یعنی کمی رب گوجه فرنگی به مخلوط گوشت اضافه نموده و اجازه دهید کمی تفت بخورد تا طعم خامی رب گرفته گردد.
  • مرحله پنجم: در ادامه مخلوط سبزیجات سرخ شده را نیز اضافه کنید. در نهایت چند لیوان آب یا آب جوش به مواد افزوده و اجازه دهید تا خورشت به جوش آید.
  • مرحله ششم: زیر قابلمه را کم کنید تا مواد با یکدیگر به خوبی پخته، مخلوط شده و کاملا یکدست شوند. در این مرحله شما می توانید یک عدد لیمو عمانی را به خورشت کرفس اضافه کنید. البته از قبل باید لیمو عمانی را با چنگال سوراخ نموده و یا نصف کنید و یک ساعت در یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد. در این مدت یک قاشق هم بر روی لیمو عمانی بگذارید تا در آب غوطه ور بماند.
  • مرحله هفتم: پس از اینکه گوشت پخته شد، در این مرحله نمک و فلفل را نیز داخل قابلمه خورشت بریزید.
  • مرحله هشتم: حال اجازه دهید که خورشت روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. خورشت کرفس دقیقا مانند خورشت قورمه سبزی است و هر چه بیشتر بر روی حرارت بماند، جاافتاده تر خواهد شد. در اواخر پخت نیز کمی خورشت را چشیده و آبلیمو یا آبغوره را به آن اضافه کنید. در نهایت خورشت کرفس شما آماده است و می توانید آن را با برنج سرو کنید، نوش جان!

طرز تهیه خورش کرفس با مرغ

گوشت قرمز همواره هوادار ندارد، بسیاری افراد بنا بر ذائقه یا به علت بیماری ترجیح می دهند تا گوشت قرمز در غذا استفاده نگردد. خورش کرفس هم از این قضیه مستثنا نبوده و نوع با مرغ آن هم هواداران زیادی دارد. در ادامه طرز تهیه خورش کرفس با مرغ ساده را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه خورش کرفس با مرغ

برای درست کردن خورشت کرفس با مرغ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
مرغ600 تا 800 گرم
پیاز1 عدد
سبزی خورش کرفسکرفس 400 گرم، نعنا 50 گرم و جعفری 150 گرم
لیمو عمانی2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه اندازه لازم
آبلیمو یا آبغورهبه اندازه لازم

دستور پخت خورش کرفس با مرغ

این خورشت خوشمزه هم با گوشت مرغ و هم با گوشت قرمز پخته می گردد.

برای درست کردن خورشت کرفس با استفاده از گوشت مرغ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: درست کردن خورشت کرفس بسیار راحت است. ابتدا پیاز خرد شده را داخل قابلمه با روغن تفت دهید تا سبک و شفاف گردد. کمی زردچوبه هم اضافه نموده و به تفت دادن مواد ادامه دهید.
  • مرحله دوم: مرغ ها را داخل قابلمه ریخته و سرخ کنید. دقت داشته باشید که سرخ کردن مرغ، طعم بهتری به خورش کرفس می دهد.
  • مرحله سوم: ساقه های کرفس و رب را هم اضافه کنید و آن ها را هم کمی تفت دهید.
  • مرحله چهارم: دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا مرغ و ساقه کرفس بپزند.
  • مرحله پنجم: لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد.
  • مرحله ششم: داخل یک تابه برگ کرفس، نعنا و جعفری خرد شده را تفت دهید. هر چقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید، رنگ خورش کرفس شما تیره تر می گردد.
  • مرحله هفتم: پس از پخته شدن مرغ، سبزی های سرخ شده، لیمو عمانی، نمک و فلفل را اضافه کنید و قابلمه را به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم بگذارید تا خورش به خوبی جا بیفتد.
  • مرحله هشتم: در سرانجام در صورت تمایل، کمی آبلیمو یا آبغوره به خورش کرفس با مرغ اضافه کنید تا خوش طعم تر گردد. راز خوشمزگی خورشت کرفس همین نکته است.

طرز تهیه خورش کرفس با لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز

اگر دوست دارید تا به خورش کرفس کمی تنوع دهید، آن را با لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز درست کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش کرفس با لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز

ابتدا مواد اولیه زیر را تهیه کنید و برای درست کردن خورش کرفس با لوبیا آماده شوید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
گوشت گوسفندی200 گرم
پیاز1 عدد
ساقه کرفس خرد شده200 گرم
جعفری و گشنیز خرد شده50 گرم
لوبیا چیتی50 گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک1 قاشق غذاخوری
آبغورهنصف پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبهبه اندازه لازم

دستور پخت خورش کرفس با لوبیا چیتی یا قرمز

در ادامه روش تهیه خورش کرفس با لوبیا را به صورت مرحله به مرحله توضیح داده ایم:

  • مرحله اول: پیاز را با کمی روغن داخل یک قابلمه تفت دهید و به آن اندازهی زردچوبه اضافه کنید. سپس گوشت خورشتی را داخل قابلمه بریزید و با پیاز و روغن تفت دهید تا حدی که رنگ گوشت تغییر کند.
  • مرحله دوم: در مرحله بعد رب گوجه را نیز اضافه نموده و حدود یک تا دو دقیقه تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد.
  • مرحله سوم: حدود سه لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید گوشت روی حرارت ملایم، بپزد.
  • مرحله چهارم: داخل یک تابه جعفری و گشنیز را سرخ کنید که البته اندازه سرخ شدن آن به سلیقه شما بستگی دارد.
  • مرحله پنجم: حدود یک ساعت از پخت گوشت که گذشت، سبزی های سرخ شده را داخل قابلمه بریزید تا همراه گوشت بپزند.
  • مرحله دوم: کرفس را جداگانه در تابه ای دیگر حدود ده دقیقه سرخ کنید. وقتی آب کرفس کشیده شد، نعنا خشک را اضافه نموده و دو دقیقه دیگر تفت دهید.
  • مرحله ششم: وقتی از پخت گوشت مطمئن شدید، لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز پخته شده و کرفس و نعنا سرخ شده را به همراه اندازهی آبغوره و نمک به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا حداقل 20 دقیقه دیگر بجوشند و جا بیفتند.

نکاتی برای خوشمزه تر شدن خورش کرفس

برای اینکه یک خورشت کرفس خوشمزه و جا افتاده داشته باشید باید سبزی کرفس را خوب سرخ کنید.

برای درست کردن یک خورشت کرفس خوشمزه و مجلسی، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • لوبیا را از شب قبل داخل آب خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته گردد.
  • برای معطر شدن بیشتر این غذا می توانید سبزیجات مورد استفاده را با کره تفت دهید.
  • بهتر است کرفس مورد استفاده برای درست کردن خورشت کرفس، نازک و ترد باشد.
  • اگر از گوشت قرمز استفاده می کنید، گوشت گوسفندی انتخاب بهتری است. این گوشت به خاطر چربی بیشتر خورش را خوشمزه تر می نماید.
  • معمولا از آبغوره، آبلیمو یا لیمو عمانی به عنوان طعم دهنده خورش کرفس استفاده می نمایند، ولی رب انار و تمبر هندی هم باعث خوشمزه تر شدن خورش کرفس می گردد.
  • همواره اندازه نعنا باید کمتر از نصف جعفری باشد، چون زیاد بودن نعنا باعث تلخ شدن خورش می گردد. بعلاوه دقت کنید ساقه ها ترد و نرم باشند، در غیر این صورت ساقه نعنا را خرد نکنید.
  • اندازه آب خورش کرفس نباید زیاد باشد، پس آب را مرحله به مرحله به خورش اضافه کنید. درواقع هر وقت که حس کردید آب خورش کم شده، کمی آب جوش داخل آن بریزید.
  • گاهی به خورش کرفس لپه هم اضافه می نمایند که این تغییرات در طرز پخت خورش کرفس کاملا سلیقه ای است.
  • اگر آبِ گوشت دارید، به جای آب معمولی از آب، گوشت بهره ببرید که طعم خورشت بهتر گردد.
  • طرز تهیه خورش کرفس گیاهی بدون استفاده از گوشت قرمز یا مرغ صورت گرفته و مناسب گیاه خواران است.

روش نگهداری خورش کرفس و جلوگیری از خراب شدن خورشت کرفس

برای نگهداری از خورشت کرفس آن را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید. خورشت کرفس در حدود 5 روز داخل یخچال سالم می ماند، اما اگر قصد دارید تا خورشت را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید، آن را فریز کنید. پس از فریز کردن خورشت کرفس، می توان آن را حتی برای چند ماه در فریزر جای داد، البته بدون شک خورشت تازه، طعم بهتری خواهد داشت.

برای جلوگیری از خراب شدن خورشت کرفس، دقت داشته باشید که خارج از یخچال نماند، بعلاوه ظرف نگهداری خورشت باید کامل تمیز باشد.

خواص کرفس

مصرف به میزان و مداوم کرفس می تواند باعث از بین رفتن عفونت های مجاری ادراری گردد. کرفس، فیبر غذایی بسیار بالایی دارد و استفاده از آن در طبخ انواع غذاها و سالادها، باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست های مزمن می گردد. بعلاوه ویتامین C موجود در این سبزی، به جذب بهتر آهن موجود در غذاهای گوشتی یاری می نماید.

کرفس خواص بسیار زیادی دارد.

کرفس یکی از منابع خوب دریافت پتاسیم هم محسوب می گردد و از این رو مصرف آن به صورت خام، پخته یا نوشیدن آب کرفس به کاهش فشارخون در افراد مبتلا به پرفشاری خون یاری می نماید. به علاوه پتاسیم و سایر ریزمغذی های موجود در کرفس باعث کاهش سطح اسیداوریک خون می شوند. ضمن اینکه گرمی طبع کرفس باعث خنثی شدن سردی طبع بعضی از مواد غذایی مانند ماهی هم خواهد شد. خوردن یک ساقه نازک از این سبزی خوش عطر به صورت خام یا پخته می تواند بوی ناخوشایند دهان را هم از بین ببرد.

از دیگر خواص کرفس می توان به مثل پاکسازی کبد، سلامت قلب، سلامت مو و پوست، کنترل سردردهای میگرنی، مناسب برای لاغری، تقویت حافظه و… اشاره نمود. به خاطر داشته باشید که در روش پخت خورشت کرفس، هرچه کرفس را کمتر سرخ کنید، مواد مغذی آن بهتر حفظ می شوند.

خورشت کرفس، غذایی به لذت طعم دلچسب زندگی

ما در این مطلب کوشش کردیم تا طرز تهیه خورش کرفس را همانگونه که معمول و مرسوم است برای شما توضیح دهیم. شما می توانید خورشت کرفس را بجای گوشت قرمز با گوشت مرغ نیز طبخ کنید. نباید فراموش کنید که کرفس های انتخابی باید خشک و سفت باشند و از کرفس های پیر و مانده استفاده نگردد، تا در نهایت شما یک خورشت کرفس مجلسی و لذیذ داشته باشید. پس حالا بی شک می دانید که در پاسخ سوال شام چی درست کنم؟ خورشت کرفس یک جواب خوشمزه و منطقی است.

بعضی از افراد عادت دارند که برای مجلسی تر شدن این غذا از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده نمایند. نباید فراموش کنید که لوبیاها باید از شب قبل خیسانده شده و بعد با گوشت تفت داده شوند. خورشت کرفس باید با اندازه کمی آب پخته گردد تا لعاب دارتر باشد. در آخر این شما هستید که با درنظر گرفتن رسم و رسوم هایی که در شهر و منطقه خود دارید، می توانید یک خورشت کرفس لذیذ و خوش طعم را برای خانواده خود تدارک ببینید. در آخر، باید بگوییم که طرز تهیه خورشت کرفس به کمی زمان و صبر نیاز دارد، اما اگر زمان شما کم است، گزینه بهتر سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران خواهد بود.

سوالات متداول

برای درست کردن خورشت کرفس به چه مواد اولیه ای نیاز داریم؟

در طرز تهیه خورشت کرفس به گوشت قرمز، جعفری، نعنا، کرفس، پیاز، روغن، آبلیمو یا آبغوره، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید. بعلاوه در صورت تمایل می توانید از لیموعمانی و رب گوجه فرنگی هم بهره ببرید.

کرفس و سبزی های خورشت کرفس را چقدر سرخ کنیم؟

طرز تهیه کرفس سرخ شده به شکل زیر است:

هرچه کرفس و دیگر سبزی های این غذا را بیشتر در روغن تفت دهید، در نهایت خورشت شما خوش رنگ تر می گردد. البته از سوی دیگر، هرچه کرفس کمتر سرخ گردد، مواد مغذی و خواص آن بیشتر خواهد بود.

در طرز تهیه خورش کرفس از چه گوشتی استفاده می گردد؟

خورشت کرفس را با گوشت قرمز تهیه می نمایند که مجلسی تر باشد، اما در تهیه این غذا می توان از گوشت مرغ هم استفاده کرد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 8 بهمن 1403 بروزرسانی: 8 بهمن 1403 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 164670

به "طرز تهیه خورش کرفس مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش کرفس مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید