طرز تهیه خورش چغاله بادام خوشمزه
به گزارش مجله سرگرمی، خورش چغاله بادام، یکی از خورش های فصل بهار بوده که طعم ترش و خوشمزه آن بسیار وسوسه انگیز است. در این مقاله با روش دریافت تلخی چغاله بادام، طرز تهیه خورش چغاله بادام، خواص و میزان کالری آن آشنا خواهید شد.
فصل بهار، فصل نو شدن طبیعت است و شاید یکی از مهم ترین ویژگی های بهار، نوبرانه های بهاری باشد. یکی از این نوبرانه ها چغاله بادام است که در اوایل فصل بهار توسط فروشندگان دوره گرد و میوه فروشی ها به فروش می رسد و هواداران خاص خود را دارد.
چغاله بادام، میوه نارس بادام است که هنور به طور کامل رشد ننموده و کال می باشد. خواص میوه نارس بادام از خواص بادام رسیده کمتر است و به طور کلی از نظر کلسیم، آهن و مواد معدنی در سطح پایین تری قرار گرفته است ولی در صورت رعایت موارد بهداشتی و مصرف متعادل آن، می تواند مفید باشد و تا حدودی مواد مغذی را برای بدن تامین کند.
چغاله بادام در تهیه غذاهایی مانند آش چغاله بادام استفاده می شود. یکی دیگر از غذاهای خوشمزه ای که می توان در فصل بهار تهیه کرد و از خوردن آن لذت برد، خورش چغاله بادام است که از ترکیب گوشت، سبزیجات و ادویه خوش عطر، با چغاله بادام تهیه می شود. از آنجا که چغاله بادام، میوه ای نارس است مقداری تلخی دارد. بنابراین در این مقاله قصد داریم شما را با روش دریافت تلخی چغاله بادام و طرز تهیه خورش چغاله بادام، خواص و میزان کالری آن آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش چغاله بادام
گوشت مغز ران بدون استخوان | 750 گرم |
چغاله بادام | 500 گرم |
نعنا خرد شده | 250 گرم |
جعفری خرد شده | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
این خورش برای 5 نفر مناسب است، زمان آماده سازی حدود 15 دقیقه، و زمان پخت حدود 3 ساعت می باشد. |
روش دریافت تلخی چغاله بادام
- چغاله بادام ها را شب تا صبح در آب ولرم خیس کنید.
- در یک قابلمه آب را به جوش آورده و آن ها را به مدت 30 دقیقه در آن بجوشانید و سپس صاف کنید.
- مجددا آب را به جوش آورده، یک استکان سرکه سفید به آن اضافه نموده، دوباره چغاله بادام را 30 دقیقه در آن بجوشانید و سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
طرز تهیه خورش چغاله بادام
- پیاز را سرخ نموده، گوشت را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید، سپس زردچوبه را اضافه کنید.
- نعنا و جعفری خرد شده را جدا تفت داده و زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد به گوشت اضافه کنید.
- چغاله بادام را به مواد اضافه نموده و تفت دهید.
- آب جوش را به خورش اضافه نموده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
- پس از حدود 3 ساعت که خورش کاملا پخت، دارچین، روغن زیتون، نمک و زعفران آب شده را به آن اضافه کنید و پس از چند دقیقه حرارت را خاموش کنید.
با خواص چغاله بادام آشنا شوید
- چغاله بادام باعث تقویت لثه و ریشه دندان ها می شود.
- چغاله بادام سرشار از کلروفیل است که در راستا کانال گوارشی به فراوری منیزیم یاری نموده و مصرف متعادل آن از گرفتگی عضلات جلوگیری می نماید.
- چغاله بادام حاوی اسیدی است که از آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده جلوگیری می نماید.
- چغاله بادام، میوه ای کم کالری است و 100 گرم از آن حاوی 30 کالری می باشد ولی کم کالری بودن آن باعث لاغری نمی شود.
احتیاط در مصرف چغاله بادام
- چغاله هایی که مقداری تلخی دارند حاوی اسید سیانیدریک و ترکیبی از سیانور هستند که مصرف زیاد آن می تواند منجر به مسمومیت شود.
- این میوه نارس، دیر هضم بوده و دارای طبیعت بسیار سرد است؛ به گونه ای که مصرف بیش از اندازه آن باعث سردی و گاهی عوارضی از قبیل دل درد، تهوع، اسهال و سردرد می شود.
- ترکیب های نشاسته ای موجود در چغاله بادام، به طور کامل تجزیه نشده و دستگاه گوارش قادر به هضم آن نیست، لذا می توند باعث مسائل گوارشی مانند نفخ شود. بنابراین افرادی که از بیماری های گوارشی رنج می برند باید در مصرف آن احتیاط نمایند.
خواص بادام شیرین، فواید درمانی و ارزش غذایی آن
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.compariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.
cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها