آشنایی با طرز تهیه آش رشته برای 60، 70 و 80 نفر
به گزارش مجله سرگرمی، غذاهای سنتی ایرانی همواره جایگاه ویژهای در میان مردم داشتهاند. یکی از این غذاهای محبوب، آش رشته است که طعم و عطر آن خاطرات کودکی بسیاری از ما را تداعی میکند. در این مقاله، نحوه تهیه آش رشته برای جمعیت زیاد (60، 70 و 80 نفر) را به طور کامل توضیح خواهیم داد تا بتوانید این غذای لذیذ را در مراسمهای مختلف میزبانی کنید.
برای مطالعه بیشتر با persinablog.ir: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.
مردم ایران از دیرباز با انواع غذاها و پیش غذاهای مقوی و لذیذ آشنا بوده اند. آش یکی از پیش غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی هاست که انواع مختلفی دارد و در هر شهری بر حسب ذائقه و فرهنگ مردم آن شهر نحوه پخت آن متفاوت است. آش رشته نیز یکی از آش های قدیمی و اصیل بوده که تقریبا همه افراد با پخت آن آشنایی دارند. اما در این مطلب طرز تهیه آش رشته برای 60، 70 و 80 نفر برای شما عزیزان به صورت کامل شرح داده خواهد شد.
طرز تهیه آش رشته برای 60، 70 و 80 نفر
مواد اولیه برای 60 نفر | |
سبزی آش | 6 کیلوگرم |
نخود | نیم کیلوگرم |
لوبیا | 1 کیلوگرم |
عدس | 1/5 کیلوگرم |
رشته آشی | 5 کیلوگرم |
پیاز داغ | نیم کیلوگرم |
سیر داغ و نعنا داغ | برای تزیین به مقدار دلخواه |
مواد اولیه برای 70 نفر | |
سبزی آش | 7 کیلوگرم |
نخود | نیم کیلوگرم |
لوبیا | 1 کیلوگرم |
عدس | 2 کیلوگرم |
رشته آشی | 5/5 کیلوگرم |
پیاز داغ سرخ شده | نیم کیلوگرم |
سیر داغ و نعنا داغ | به مقدار لازم |
مواد اولیه برای 80 نفر | |
سبزی آش | 8 کیلوگرم |
نخود | نیم کیلوگرم |
لوبیا | 1/5 کیلوگرم |
عدس | 2 کیلوگرم |
رشته آشی | 6 کیلوگرم |
پیاز داغ سرخ شده | نیم کیلوگرم |
نعنا داغ و سیر داغ | به مقدار لازم |
طرز تهیه
قبل از تهیه آش رشته، سبزیجات را به خوبی شسته، خشک کرده و سپس آن ها خرد کنید.
- برای تهیه آش رشته، باید حبوبات خود را از قبل نیم پز کرده باشید.
- یک قابلمه برای تهیه آش رشته در نظر بگیرید؛ آن را پر از آب کنید و بگذارید به جوش آید.
- سپس سبزی های خرد شده را به آن اضافه کنید.
- در این مرحله، ادویه و مقداری از پیاز داغ سرخ شده را به قابلمه خود اضافه کنید.
- حال حبوبات پخته شده را به مواد اضافه نمایید و اجازه دهید کمی حبوبات پخته شوند.
- رشته ها را خرد کرده (می توانید رشته ها را از وسط دو نیم کنید) سپس به درون قابلمه اضافه کرده و 20 دقیقه صبر کنید. (بهتر است نیم ساعت آخر رشته ها را اضافه کنید.)
- بگذارید کمی رشته ها بپزد و آش جا بیفتد.
- وقتی که روی آش لعاب گرفت، بدانید که آش شما جا افتاده است و می توانید نوش جان کنید.
- از سیر داغ، نعنا داغ و همچنین مقداری از پیاز داغ های باقیمانده برای تزیین آش خود استفاده کنید.
نکات تکمیلی:
- انتخاب حبوبات تازه و با کیفیت: برای طعم و بافت بهتر آش رشته، حتماً از حبوبات تازه و با کیفیت استفاده کنید.
- نحوه پخت حبوبات: قبل از شروع پخت آش رشته، حبوبات را به طور جداگانه نیمپز کنید تا زمان پخت کلی آش کاهش یابد.
- استفاده از سبزیجات تازه: سبزیجات تازه و خرد شده به طعم و عطر آش رشته میافزایند. میتوانید از سبزیجات مختلفی مانند جعفری، گشنیز، تره، شاهی و... استفاده کنید.
- تزیین آش رشته: برای تزیین آش رشته، میتوانید از پیاز داغ سرخ شده، سیر داغ و نعنا داغ استفاده کنید. این مواد نه تنها به زیبایی آش میافزایند، بلکه طعم آن را نیز غنیتر میکنند.
- زمانبندی افزودن رشتهها: برای جلوگیری از له شدن رشتهها، آنها را در نیم ساعت آخر پخت به آش اضافه کنید.
- تنظیم حرارت: برای جلوگیری از سوختن آش، حرارت را در حد متوسط نگه دارید و به طور مرتب آن را هم بزنید.
سخن پایانی
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که میتواند در کنار خانواده و دوستان لذت دوچندانی داشته باشد. با دنبال کردن دستور تهیه آش رشته برای جمعیت زیاد، میتوانید این غذای خوشمزه را در مراسمهای مختلف میزبانی کنید و از طعم و عطر دلانگیز آن لذت ببرید. امیدواریم با این آموزش کامل، تهیه آش رشته برای تعداد زیادی از میهمانان، کار سادهای برایتان باشد.